Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο 3,375% το επιτόκιο στο ομόλογο της ΔΕΗ - Αντλήθηκαν 500 εκατ. ευρώ

Στο 3,375% το επιτόκιο στο ομόλογο της ΔΕΗ - Αντλήθηκαν 500 εκατ. ευρώ
Τα έσοδα από την Προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την μερική αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού
Στο 3,375% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στο ομολογιακό δάνειο της ΔΕΗ, από όπου αντλήθηκαν 500 εκατ. ευρώ.
Η αρχική καθοδήγηση ήταν 3,75% στην συνέχεια οι προσφορές κινήθηκαν στο 3,5%, ωστόσο σ' αυτές τις περιπτώσεις, οι ανάδοχοι πληρώνονται γι αυτή ακριβώς την πτώση του επιτοκίου απο το 3,5% στο 3,375%.
Ύστερα από την ισχυρή ζήτηση η οποία εκδηλώθηκε με αποτέλεσμα να καλυφθεί έως πέντε φορές η έκδοση, η διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να επεκτείνει τα αντλούμενα κεφάλαια σε 500 εκατ. ευρώ, έναντι 350 εκατ. ευρώ που ήταν το αρχικό ποσό.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ομολόγων, μια τέτοια κίνηση είναι επιβεβλημένη όταν ανταποκρίνονται τόσα κεφάλαια σ αυτό το κόστος του δανεισμού.
Η ΔΕΗ έδωσε τη Δευτέρα εντολή στις τράπεζες-αναδόχους, με κύριους διαχειριστές τις Goldman Sachs και HSBC Continental Europe και σειρά συνδιαχειριστών μεταξύ των οποίων οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες καθώς και οι Ambrosia Capital, AXIA Ventures, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, και JP Morgan.
Η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των Ομολογιών στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market) αυτού, ή σε κάποιον άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης