Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συνεργασία Σωληνουργεία Κορίνθου - ΑrchellorMittal για τον αγωγό υδρογόνου της Ιταλίας

Συνεργασία Σωληνουργεία Κορίνθου - ΑrchellorMittal για τον αγωγό υδρογόνου της Ιταλίας
Σε συνεργασία με την πολυεθνική εταιρεία χάλυβα ArchellorMittal παρήχθησαν οι σωλήνες που παρέδωσε η Σωληνουργεία Κορίνθου, για τον αγωγό μεταφοράς υδρογόνου στην Ιταλία.
Σχετικά Άρθρα

Σε συνεργασία με την πολυεθνική εταιρεία χάλυβα ArchellorMittal παρήχθησαν οι σωλήνες που παρέδωσε η Σωληνουργεία Κορίνθου, για τον αγωγό μεταφοράς υδρογόνου στην Ιταλία.
Η ελληνική εταιρεία, η οποία παραδοσιακά χρησιμοποιεί τα πιο γνωστά ονόματα εταιρείων χάλυβα για εξειδικευμένα έργα- όπως ο αγωγός υδρογόνου- αποκτά μ αυτόν τον τρόπο πιστοποιήσεις και εμπειρία για μελλοντικά έργα, ενω συμμετέχει, όπως θα δούμε, και σε έρευνα από κοινού με την ArchellorMittal.
Ειδικότερα, σε νέα συνεργασία με την ArcellorMittal, προχώρησε, η Σωληνουργεία Κορίνθου, προκειμένου να κατασκευάσει σωλήνες του αγωγού μεταφοράς υδρογόνου στο δίκτυο αερίου υψηλής πίεσης της Snam ( Ιταλία ).
Η παραγγελία του έργου ( 440 χλμ ) ανακοινώθηκε από την Cenergy τον Ιούνιο και μέσα σ ένα μήνα, η θυγατρική εταιρεία, η Σωληνουργεία Κορίνθου παρέδωσε τους πρώτους σωλήνες για το δίκτυο, υψηλής πίεσης στην Ιταλία.
Σύμφωνα με στοιχεία της Archellor Mittal, ο αγωγός έχει σχεδιαστεί να μεταφέρει υδρογόνο σε συγκεντρώσεις έως και 100%.
Οι σωλήνες παρήχθησαν από χάλυβα της Archellor Mittal οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ASME B31.12 option b standard.
O χάλυβας για την παραγγελία είναι παραγωγή της ArcellorMittal Ευρώπης επίπεδων προϊόντων από τις μονάδες σε Γαλλία και Γερμανία.
Οι τελικοί σωλήνες έχουν μια εξωτερική διάμετρο 26 ιντσών και πάχος 11,1 και 15,9 mm.
Μετά τον σχηματισμό των σωλήνων από τα Σωληνουργεία Κορίνθου, έγινε έλεγχος εργαστηρίου στο ανώτατο σημείο πίεσης με 100% υδρογόνο.
H ArchellorMittal επίσης έχει λανσάρει ένα πρότζεκτ με το ερευνητικό κέντρο OCAS στην Γάνδη ( Βέλγιο) για να καθορίσει νέες βαθμίδες χάλυβα που θα χρησιμοποιείται στην μεταφορά υδρογόνου.
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται μαζί με την Σωληνουργεία Κορίνθου για να διασφαλισθεί ότι, λειτουργούν στο νέο πεδίο. Τα αποτελέσματα των ερευνών, σύμφωνα με την Archellor, αναμένονται πρίν από το τέλος του 2021.

Ξεκίνησαν τα έργα για αγωγούς

Όπως είχε προβλέψει η διοίκηση της εταιρείας Cenergy κατά το α΄τρίμηνο, τα έργα για το κλάδο αγωγών, εξόρυξης κλπ αναμένονταν να ξεκινήσουν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, μετά την διακοπή τους λόγω της πανδημίας.
Μέσα τον Ιούνιο, η εταιρεία έχει αναλάβει το έργο αγωγού της Snam στην Ιταλία, ενω ανέλαβε και το έργο για υποθαλάσσιο κοίτασμα στην Αγκόλα, από τις εταιρείες Τotal Energies.
Σ ότι αφορά τον κλάδο υποβρύχιων καλωδίων, η Cenergy κέρδισε μια σύμβαση για 12 χλμ. Υποβρύχιων καλωδίων από την κροατική εταιρεία Κoncar Group.

Παρουσιάσεις εταιρειών της Βιοχάλκο σε θεσμικούς επενδυτές

Eν τω μεταξύ, σε παρουσιάσεις προς χρηματιστηριακές εταιρείες και θεσμικούς επενδυτές προχωρεί η Βιοχάλκο, τόσο για την μητρική εταιρεία, όσο και τις εταιρείες Elvalhalcor, Cenergy και Noval.
Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, η Βιοχάλκο προχώρησε σε παρουσιάσεις των τεσσάρων εταιρειών προς σε όλα χρηματιστηριακά στελέχη της Οptima bank ( υπεύθυνους για Έλληνες και ξένους θεσμικούς, αναλυτές, traders ) και τον επικεφαλής του χρηματιστηριακού τμήματος κ. Αντ. Μούζα.
Στις παρουσιάσεις αναλύθηκαν διεξοδικά οι προοπτικές και των τεσσάρων εταιρειών, αλλά και το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Noval, ( ΑΕΕΑΠ ) συνολικής αξίας 370 εκατ. ευρώ.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης