Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γιάννης Γρύλος: Η κυβέρνηση κρατάει ίσες αποστάσεις μεταξύ της Sky Express και της Aegean

Γιάννης Γρύλος: Η κυβέρνηση κρατάει ίσες αποστάσεις μεταξύ της Sky Express και της Aegean
Η «μικρή» και περιφερειακή αεροπορική εταιρεία διασύνδεσης των νησιών του Αιγαίου πριν από 6 χρόνια Sky express, σήμερα σχεδιάζει το μέλλον της με προορισμούς προς την Ευρώπη

Ο COVID 19 ήταν μια χρυσή ευκαιρία για την αεροπορική εταιρεία Sky express αφού μεγάλωσε δύο φορές σε διάστημα μόλις 12 μηνών.
Η “μικρή” και περιφερειακή αεροπορική εταιρεία διασύνδεσης των νησιών του Αιγαίου πριν από 6 χρόνια, σήμερα σχεδιάζει το μέλλον της με προορισμούς προς την Ευρώπη.
Το περασμένο Σάββατο σε ειδική εκδήλωση στην Πάρο ο ιδρυτής της Sky express υπέγραψε συμβόλαιο για την αγορά έξι νέων αεροσκαφών ATR 72-600 παρουσία του ιταλού προέδρου της εταιρείας Stefano Bortoli.
Οι υπογραφές έπεσαν για την αγορά 5 νέων ATR 72-600 αφού ένα έχει παραδοθεί στην εταιρεία.
Πρόκειται για Α/Φ που πληρούν τις προϋποθέσεις για λιγότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίο Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίο και ο Αναστάσιος Φαρούπος, δήμαρχος Αντιπάρου.
Το μέλλον και η ταχεία ανάπτυξη της Sky express αποκαλύφθηκε όταν ήρθε η ώρα των ερωτήσεων προς τον ιδρυτή και βασικό μέτοχο της εταιρεία κ Γιάννη Γρύλο.
Η χρηματοδότηση των 12 αεροσκαφών και εντάχθηκαν ήδη στο στόλο της, 6 νέα Airbus 320 Neo , τα οποία ήδη εκτελούν δρομολόγια προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από τα νησιά του Αιγαίου.
Ο κ. Γιάννης Γρύλος αποκάλυψε ότι η αγορά των νέων αεροσκαφών έγινε με ίδια κεφάλαια και το συνολικό κόστος της επένδυσης ανήλθε σε 700 εκατ. ευρώ.

Πώς o COVID 19 μεγάλωσε τα φτερά της Sky express

Ο κορωνοιός ήταν ένα σοκ για τις αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αλλά όπως αποδεικνύεται ήταν η καλύτερη ευκαιρία μεγέθυνσης της «μικρής» εταιρείας της Κρήτης.
Η Airbus αναζητούσε εναγωνίως πελάτες που όμως είχαν εξαφανιστεί λόγω της πανδημίας.
Την πόρτα του Γαλλικού Ομίλου χτύπησε η Sky Express αγοράζοντας σε πολύ καλές τιμές τα 6 Airbus 320 Neo.
Η υγειονομική κρίση προσέφερε σύγχρονα Α/Φ και σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο. Η συγκυρία και οι πρωτόγνωρες συνθήκες στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία ήταν η χρυσή ευκαιρία για την Sky express να μεγαλώσει τον αεροπορικό της στόλο.
Ανώτατο στέλεχος της εταιρείας έλεγε ότι η εταιρεία είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για την αγορά των Boeing 737 τα οποία συνέχεια καθηλώθηκαν λόγω του τραγικού ατυχήματος , αφήνοντας της «μικρή» αεροπορική εταιρεία χωρίς αεροπλάνα ενώ δε μπορούσε να ενταχθεί σε πρόγραμμα απόκτησης άλλων α/φ που χρειάζονταν άμεσα.
Οι ημερομηνίες παράδοσης που έδιναν ήταν μετά το 2024 αφήνοντας την εταιρεία για πολλά χρόνια χωρίς αεροπλάνα.

Η κυβέρνηση δεν δυσκόλεψε την αγορά των 12 Α/Φ

Η τεχνική ηγεσία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αντιμετώπισε θετικά τις επενδυτικές πρωτοβουλίες της εταιρείας για την αγορά 12 Α/Φ και σε διάστημα λίγων μηνών η ΥΠΑ «έτρεξε» όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που είναι χρονοβόρες, όπως ανέφερε ο κ. Γρύλος.
Επιπλέον ο ιδρυτής της εταιρείας σε ερώτηση του ΒΝ τόνισε ότι πολιτική ηγεσία εννοώντας την κυβέρνηση κράτησε ίσες αποστάσεις σε σχέση με άλλες εταιρίες, υπονοώντας την Aegean του Ευτύχη Βασιλάκη.
Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ζει πάνω από 35 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αναφερόμενος στο χρόνο της επένδυσης , επισήμανε ότι κινηθήκαν στον...
πάτο της οικονομίας, και οι συγκυρίες θα επιβεβαιώσουν ως επιτυχείς τις επενδύσεις που έκαναν.
Ο κ.Γρύλος τόνισε ότι δεν χρειαζόμαστε πολύ καλύτερα αεροδρόμια σε εγκαταστάσεις, αλλά μεγαλύτερους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης αεροπλάνων.
Τόνισε ότι είναι στα σχέδια τους να ζητήσουν κρατική βοήθεια αν συνεχιστεί η πανδημία».

Οι τραπεζίτες είναι κουτσομπόληδες

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο ιδρυτής της εταιρείας σε σχετική ερώτηση του BN σχετικά με τη στάση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος έναντι της Sky express, o κ Γρύλος χωρίς περιστροφές είπε οι πρόκειται για μια ομάδα κουτσομπολιδων που όλοι μαθαίνουν
τι θέλεις να κάνεις…

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης