Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα σχέδια της Ελινόιλ με σκοπό την ανάπτυξη και το πρόβλημα της παραβατικότητας στην αγορά των καυσίμων

Τα σχέδια της Ελινόιλ με σκοπό την ανάπτυξη και το πρόβλημα της παραβατικότητας στην αγορά των καυσίμων

Στους πρώτους πέντε μήνες του 2021 η εισηγμένη παραμένει κερδοφόρα

Σχετικά Άρθρα
Προχωράει ο σχεδιασμός της Ελινόιλ που σκοπό έχει σε βάθος τριετίας να ολοκληρωθεί και να διασφαλίσει ανάπτυξη και κερδοφορία και την επόμενη δεκαετία.

Όπως, αναφέρθηκε πρόσφατα στη Γενική Συνέλευση από τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Αληγιζάκη, η εταιρεία στοχεύει στην ενδυνάμωση της θέσης της στην εσωτερική αγορά και στην εξέλιξή της σε ολοκληρωμένο ενεργειακό όμιλο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως παραμένει η παραβατικότητα στην αγορά.
Η πολιτική της ΕΛΙΝΟΙΛ απέναντι σε μια αγορά φθηνών τιμών, λόγω πολλαπλών φαινομένων παραβατικότητας, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι, τα νέα διαφοροποιημένα προϊόντα “CRYSTAL NEXT”, τα οποία λύνουν προβλήματα όπως η μικροβιακή μόλυνση και προσφέρουν οικονομία και ισχύ.
Το πρόγραμμα «Δέσμευση Ποιότητας», το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από διαδικασίες που έχουν αναπτυχθεί διαχρονικά, με στόχο να διασφαλίσουν στους καταναλωτές πως τα καύσιμα και τα λιπαντικά είναι άριστης ποιότητας και σωστής ποσότητας σε όλα τα σημεία πώλησης.

Επιπλέον, προχωράει με συνέπεια τον σχεδιασμό, που θα της επιτρέψει την έγκαιρη προσαρμογή της στις απαιτήσεις της ενεργειακής αγοράς του 2030.

Μετά την είσοδο της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου (με εμπορικά σήματα “ELECTRICON” και το “AERION” αντίστοιχα), η στρατηγική συνεργασία με τη ΔΕΗ για ένα -εξαιρετικής σημασίας- επενδυτικό πλάνο, που προβλέπει σε βάθος τριετίας την τοποθέτηση φορτιστών στο δίκτυο πρατηρίων «ελίν», συνιστά την υλοποίηση της δημιουργίας ενός εκ των μεγαλύτερων δικτύων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.
Τέλος με την ίδρυση της νέας εταιρίας BlueFuel με στόχο τη δημιουργία 3 σταθμών ανεφοδιασμού LNG και CNG, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μεταφορικοί στόλοι, βιομηχανίες, αλλά και Ι.Χ. αυτοκίνητα, της επιτρέπει έγκαιρα να τοποθετηθεί σε μια αγορά η οποία τα επόμενα χρόνια αναμένει να αναπτυχθεί και να προσφέρει πέραν της ενεργειακής διαφοροποίησης, μια νέα πηγή εσόδων για την ΕΛΙΝΟΙΛ.

Πορεία 2021

Ο κ.Αληγιζάκης ανέφερε πως κλείνει ένας κύκλος 15 μηνών, όπου οι επιπτώσεις της πανδημίας ήταν ιδιαίτερα σημαντικές.
Όμως, τους 2 τελευταίους μήνες η αγορά δείχνει καθαρά σημεία ανάκαμψης.
Τον Μάιο η Ελινόιλ καλύπτει το 50% των απωλειών του 2020, ενώ τον Ιούνιο όχι μόνο καλύπτει τις απώλειες του 2020, αλλά κινείται καλύτερα και από τον Μάιο του 2019.
Στους πρώτους πέντε μήνες του 2021 η εισηγμένη παραμένει κερδοφόρα.
Οι πωλήσεις στο εξωτερικό αντιπροσωπεύουν το 70% των συνολικών πωλήσεων και η εξαγωγική δραστηριότητα σε 40 χώρες, την κατατάσσουν σε έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγικούς Ομίλους της χώρας.
Οι προοπτικές για το β΄ εξάμηνο είναι θετικές.
Παραμένει όμως πρόβλημα η έξαρση των κρουσμάτων και η εμφάνιση της μετάλλαξης «ΔΕΛΤΑ», που περιορίζει σε κάποιο βαθμό τις πολύ θετικές προοπτικές για τη φετινή τουριστική κίνηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης