Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αντιδρά στην καραντίνα από «κόκκινες περιοχές» μετάλλαξης του Covid -19 η Fraport

Αντιδρά στην καραντίνα από «κόκκινες περιοχές» μετάλλαξης του Covid -19 η Fraport

Προνόμιο για όσους έλαβαν και τις δύο δόσεις αλλά και κίνητρα για εμβολιασμό ζητά ο επικεφαλής της Fraport

 

Την κατάργηση της υποχρεωτικής καραντίνας δύο εβδομάδων για όσους επιστρέφουν από περιοχές στις οποίες σαρώνουν οι παραλλαγές του κορωνοϊού - όπως η Βρετανία και η Ινδία, αλλά και η Καλιφόρνια των ΗΠΑ (μετάλλαξη Epsilon) - ενώ είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, ζητά ο επικεφαλής της Fraport και του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης Stefan Schulte.
«Δεν γίνεται διπλά εμβολιασμένοι, οι οποίοι επιστρέφουν από περιοχή παραλλαγών, να υποχρεούνται σε καραντίνα δύο εβδομάδων», τονίζει ο κ. Schulte σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung και τίθεται υπέρ της αναγνώρισης προνομίων για όσους είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αναρρώσει από τον ιό, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να δοθούν κίνητρα προκειμένου να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι για εμβολιασμό «για το καλό του συνόλου».
O κ. Schulte ανέφερε επίσης ότι το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης θα έχει φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το 30-35% της κίνησης του 2019, ενώ σημείωσε ότι το καθεστώς εργασίας μειωμένου ωραρίου θα επεκταθεί πιθανότατα έως το τέλος Μαρτίου του 2022, «προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας».

Όχι και στον ευρωπαϊκό «φόρο κηροζίνης»

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη εισαγωγή «φόρου κηροζίνης», ο οποίος συζητείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο επικεφαλής της Fraport την απέρριψε κατηγορηματικά, χαρακτηρίζοντας την ιδέα «εντελώς λάθος».
Όπως είπε χαρακτηριστικά, κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε τον ευρωπαϊκό κλάδο των αεροπορικών μετακινήσεων ενώ θα ισοδυναμούσε με «πρόγραμμα ενίσχυσης για την Τουρκία ή τη Μέση Ανατολή», καθώς αεροπορικές εταιρίες, όπως η Turkish Airlines και η Emirates, έχουν την έδρα τους στην Κωνσταντινούπολη και στο Ντουμπάι αντίστοιχα και δεν θα τις έπληττε ο νέος φόρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης