Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Pyletech Shipyards δηλώνει παρών στο διαγωνισμό για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Η Pyletech Shipyards δηλώνει παρών στο διαγωνισμό για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Pyletech Shipyards: Δηλώνει το παρών για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Σχετικά Άρθρα
Την πρόθεσή της να συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία για τα περιουσιακά στοιχεία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά επιβεβαιώνει η Pyletech Shipyard, μέλος του ομίλου Northstar, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση ότι καταθέτει «δίκαιες και επωφελείς για την απασχόληση και την εθνική οικονομία προτάσεις».
«Η Pyletech Shipyards και η Pyletech Industries, με τη συνδρομή εξειδικευμένων διεθνών εταιρειών συμβούλων, έχουν εκπονήσει ένα λεπτομερές επιχειρηματικό και επενδυτικό σχέδιο, με το οποίο θα δημιουργήσουν στο Σκαραμαγκά ένα διεθνώς ανταγωνιστικό, δυναμικό και κερδοφόρο ελληνικό ναυπηγείο και βιομηχανικό τεχνολογικό κέντρο, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εμπορικής και επιβατηγού ναυτιλίας, της βιομηχανίας, αλλά και εκείνες της εθνικής άμυνας της Ελλάδας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η εταιρεία επαναλαμβάνει ότι σε ορίζοντα τετραετίας, η συνολική επένδυση υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, ενώ «συγχρόνως θα έχουν σημαντική πολλαπλασιαστική αξία στην απασχόληση, στα δημόσια έσοδα, στο ΑΕΠ και στην εθνική οικονομία».
Στην ανακοίνωσή της η Pyletech αναφέρει και προβληματικά σημεία στα περιουσιακά στοιχεία που πωλούνται, όπως την κατάσταση του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων που παραμένουν ασυντήρητες τα τελευταία 8-10 χρόνια.
Σημειώνει ακόμη ότι για την ΕΝΑΕ θα χρειαστούν επιπλέον 10 εκατ. ευρώ για τα απλήρωτα πρόστιμα τακτοποίησης των αυθαιρέτων ακινήτων και εγκαταστάσεων του ναυπηγείου και την απόκτηση της άδειας πυρασφάλειας.
Για το ακίνητο της ΕΤΑΔ ειδική αναφορά γίνεται στην καθυστέρηση που προκαλεί η λειτουργία χώρου συγκέντρωσης 2.500 προσφύγων στην έκταση αλλά και στο κόστος επιδιόρθωσης της δεξαμενής 5.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης