Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι συζητά με Cepal και Aldemar το αμερικανικό fund HIG Capital; - Η Χαλυβουργία και τα ξενοδοχεία

Τι συζητά με Cepal και Aldemar το αμερικανικό fund HIG Capital; - Η Χαλυβουργία και τα ξενοδοχεία
Tον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένονται, οι επόμενες κινήσεις και αποφάσεις του HIG Capital σχετικά με την Χαλυβουργία Ελλάδος.

Tον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένονται, οι επόμενες κινήσεις και αποφάσεις του HIG Capital σχετικά με την Χαλυβουργία Ελλάδος.
Όπως θα δούμε, όμως, το αμερικανικό fund, αυτή την περίοδο, στοχεύει περισσότερο προς τα ξενοδοχεία αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς οι πιέσεις στον ελληνικό Τουρισμό έχουν ως φυσική συνέπεια και χαμηλότερα τιμήματα, κατά τις διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με πηγές του Αμερικανικού fund, εκπρόσωποι του βρίσκονται σε συζητήσεις με την Aldemar για τρία ξενοδοχεία στην Χερσόνησο της Κρήτης ενώ παράλληλα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για ξενοδοχείο της εταιρείας Καψής.
Σ ότι αφορά την Χαλυβουργία Ελλάδος, προς το παρόν οι εκπρόσωποι του Αμερικανικού fund βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Cepal, σχετικά με την επόμενη ημέρα.
Συγκεκριμένα, το αμερικανικό fund αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο πιστωτή της εταιρείας καθώς έχει προχωρήσει διαδοχικά σε εξαγορά κόκκινων δανείων συνολικού ύψους 141 εκατ. ευρώ από Εurobank, Πειραιώς και πρόσφατα από την Εθνική Τράπεζα.
Από την άλλη πλευρά, η Cepal, η εταιρεία διαχείρισης προβληματικών δανείων κατέχει δάνεια συνολικού ύψους 170 εκατ. ευρώ τα οποία προήλθαν από την Alpha bank.

Δεν εξετάζεται η εξαγορά των δανείων της Alpha bank (Cepal)

Όλα τα ενδεχόμενα για την πορεία της εταιρείας είναι ανοικτά, ωστόσο σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το μοναδικό στοιχείο που δεν μπαίνει στην διαπραγμάτευση μέχρι τώρα είναι η “εξαγορά των δανείων από την Cepal” Tην ίδια τακτική, μεέχρι τώρα, ακολουθεί και η εταιρεία διαχείρισης που ανέλαβε τα δάνεια της Χαλυβουργίας, καθώς θεωρεί ότι, μέσα από ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του δανεισμού η εταιρεία θα μπορέσει να επανέλθει σε κερδοφόρα πορεία. Παρά το γεγονός ότι, ένα βασικά στοιχεία για την επαναφορά της εταιρείας αποτελεί το υψηλό ενεργειακό κόστος, η άποψη της εταιρείας Διαχείρισης είναι ότι εφόσον η εταιρεία διατηρήσει την μονάδα του Βόλου (για την παραγωγή χάλυβα για τα μεγάλα έργα) και προχωρήσει σε μετατροπή της μονάδας του Ασπροπύργου σε Logistics, τότε θα υπάρχουν περιθώρια ανατροπής της σημερινής αρνητικής εικόνας.
Εξάλλου, η ραγδαία άνοδος των τιμών του χάλυβα ιδιαίτερα μετά τους πρώτους μήνες του 2021 αποτελεί μια παράμετρος η οποία δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Mέσα στην πρώτη τετράδα το HiG Capital

Το HiG Capital από πλευράς διαχείρισης κεφαλαίων στην Ελλάδα σε αξια κατατάσσεται πλέον μέσα στην πρώτη τετράδα των ξένων επενδυτών στην χώρα ύστερα από το CVC Capital, το Fairfax Capital και την Bc Partners.
Πρόσφατα, το HiG Capital προχώρησε σε εξαγορά εταιρείας Logistics (Μakiosk) στην Θεσσαλονίκη και οι περισσότεροι συνδέουν αυτή την επένδυση με την απόκτηση μεγάλου μέρους των δανείων της Χαλυβουργίας.
Στο χαρτοφυλάκιο του HiG Capital, όμως, εκτός από τα Logistics υπάρχουν και επενδύσεις σε τουριστικά ακίνητα καθώς έχει αποκτήσει τέσσερα πολυτελή ξενοδοχεία στην Κέρκυρα ( Mayor Hotels) και δυο στην περιοχή της Ρόδου.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης