Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέα μεγάλη επένδυση 125 εκατ. ευρώ από την Παπαστράτος

Νέα μεγάλη επένδυση 125 εκατ. ευρώ από την Παπαστράτος
Ενενήντα χρόνια μετά η Παπαστράτος προχωρά στην υλοποίηση μιας ακόμη σημαντικής επένδυσης, ύψους 125 εκατ. ευρώ, στην Ελλάδα, μέσω της οποίας αυξάνεται η δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο

Ήταν 29 Μαΐου του 1931 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, εγκαινίασε το Εργοστάσιο Καπνικών Αδελφών Παπαστράτου στον Πειραιά, ένα τεχνολογικό επίτευγμα για την αναδυόμενη βιομηχανία της εποχής.
Ενενήντα χρόνια μετά η Παπαστράτος προχωρά στην υλοποίηση μιας ακόμη σημαντικής επένδυσης, ύψους 125 εκατ. ευρώ, στην Ελλάδα, μέσω της οποίας αυξάνεται η δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο με εγκατάσταση 2 νέων γραμμών παραγωγής για θερμαινόμενες ράβδους καπνού και 1 για παραγωγή φίλτρων.
Επίσης αναβαθμίζονται, οι υπάρχουσες 6 γραμμές παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για να παράγουν τα προϊόντα της επόμενης γενιάς του IQOS και εκσυγχρονίζεται το Λιθογραφείο με την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των γραμμών εκτύπωσης μέσω 2 νέων γραμμών ψηφιακής εκτύπωσης.
Αυτό σημαίνει ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας, επέκταση των εξαγωγών και αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού κατά 115 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 60 έχουν ήδη προσληφθεί και εκπαιδεύονται.
"Η νέα μεγάλη επένδυση των 125 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος, κύριο Χρήστο Χαρπαντίδη, είναι το επισφράγισμα της υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται εδώ, στη χώρα μας, και φτάνουν σε όλο τον κόσμο.
Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 90 χρόνια της Παπαστράτος είπε γιορτάζοντας τα 90 χρόνια ιστορία μας σηματοδοτούμε μια νέα αρχή.
Τη νέα μας πορεία.
Εκείνη μιας εταιρείας που αλλάζει, που εξελίσσεται, που στηρίζει, που συμβάλλει, που εργάζεται με πάθος προς το καλύτερο.
Γι’ αυτό και σήμερα δεν είναι άλλη μια μέρα.
Είναι μία άλλη μέρα. Με βασικό σύνθημα το "Ξαναγεννιόμαστε", είναι η μέρα που μοιραζόμαστε μαζί σας τη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης της Παπαστράτος και την νέα μεγάλη επένδυση που την σηματοδοτεί.
Το πλάνο μας για βιώσιμη ανάπτυξη δεν μένει σε γενικές κατευθύνσεις και ευχολόγια, αλλά τη θέτει στη σωστή βάση της, έτσι όπως την ορίζουμε εμείς στην Παπαστράτος: Δημόσια. Διάφανη. Δεσμευτική.
Η νέα αυτή επένδυση έρχεται λίγα χρόνια μετά την απόφαση της Παπαστράτος, το 2017, να παύσει οριστικά να παράγει τσιγάρα και να στραφεί στην αποκλειστική παραγωγή μιας νέας γενιάς καπνικών προϊόντων μειωμένου κινδύνου, των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS.
Σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα και την Οικονομία, προχώρησε σε επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, χάρη στην οποία μετέτρεψε το εργοστάσιό της σε ένα από τα πρώτα παραγωγικά και εξαγωγικά κέντρα στον κόσμο για μια νέα δυναμική κατηγορία προϊόντων εναλλακτικών του τσιγάρου.
Η επένδυση δημιούργησε πολλαπλασιαστικά οφέλη για την εγχώρια Οικονομία και Απασχόληση: 400 νέες θέσεις εργασίας, ενίσχυση των εξαγωγών της χώρας – με μόλις 14% της παραγωγής της να προορίζεται για εγχώρια κατανάλωση - τοποθέτηση της Ελλάδας στην καρδιά της καινοτομίας και της τεχνολογίας, ηχηρό μήνυμα-πρόσκληση προς τους διεθνείς επενδυτές.

Ποια η στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης

Η Στρατηγική της Παπαστράτος για Βιώσιμη Ανάπτυξη βασίζεται σε 5 πυλώνες και σαφείς, μετρήσιμους στόχους με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίτευξης.

Ο πρώτος πυλώνας είναι η καινοτομία προϊόντων

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία δεσμεύεται πως μέχρι το 2025, ο αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα να έχει μειωθεί κατά 1,5 εκατομμύριο.
Είτε διακόπτοντάς το, είτε στρεφόμενοι σε εναλλακτικά, καλύτερα σε σύγκριση με το τσιγάρο προϊόντα.
Επίσης μέχρι το 2023, το 75% των καθαρών εσόδων της Παπαστράτος να προέρχεται από καινοτόμα εναλλακτικά προϊόντα.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι η υποδειγματική λειτουργία

Δηλαδή υπεύθυνες πρακτικές σε όλο το φάσμα της λειτουργίας, από το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις, μέχρι τη διαχείριση της παραγωγικής και εφοδιαστικής αλυσίδας.
Η εταιρεία δεσμεύεται πως μέχρι το 2023, το 100% των νέων ηλεκτρονικών συσκευών της να φέρει τεχνολογία επιβεβαίωσης ηλικίας.
Ένας επιπλέον, έξυπνος μηχανισμός που θα αποκλείει τη χρήση των προϊόντων μας από ανήλικους.
Επίσης μέχρι το 2023, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, να μειώσει κατά 30% τη φύρα του καπνού σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

Ο τρίτος πυλώνας είναι οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες

Η Παπαστράτος, η οποία ως εργοδότης επιλογής, έχει αναδειχθεί σε love brand, δεσμεύεται πως μέχρι το 2023, το 40% των διευθυντικών θέσεων της να καλύπτεται από γυναίκες και οι άνθρωποί της να συμμετέχουν τακτικά σε εθελοντικές πρωτοβουλίες, με την παροχή αντίστοιχων κινήτρων από εμάς και στόχο τις 9.000 ημέρες εθελοντικής συνεισφοράς τον χρόνο.

Ο τέταρτος πυλώνας είναι το περιβάλλον

Υιοθετώντας τους στόχους της Philip Morris International για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, μηδενικά απόβλητα στους ΧΥΤΑ, ορθολογική διαχείριση του νερού και των φυσικών πόρων, ανέπτυξε και εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο προβλέπει πως μέσα στο 2021 καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης στις εγκαταστάσεις της ενώ μέχρι το 2025, θα έχει μειώσει κατά 20% την κατανάλωση ενέργειας και κατά 20% την κατανάλωση νερού.

Ο πέμπτος πυλώνας είναι η κοινωνία

Κάθε χρόνο η εταιρεία αναλαμβάνει και υποστηρίζει δεκάδες πρωτοβουλίες, προκειμένου το καλό, να είναι κοινό και να μοιράζεται σε όσο το δυνατόν περισσότερους.
Η Παπαστράτος, η οποία διαθέτει κατά μέσο όρο 750.000 ευρώ κάθε χρόνο, σε τακτικές και έκτακτες πρωτοβουλίες στήριξης προς το κοινωνικό σύνολο, δεσμεύεται να κατευθύνει τους πόρους της για τη στήριξη της κοινωνίας κατά 50% σε δράσεις για την ενδυνάμωση της γυναίκας και τον ρόλο της στο κοινωνικό σύνολο και κατά 50%, σε δράσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Η 90χρονη διαδρομή της Παπαστράτος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της Ελλάδας.

Ενενήντα χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων η Παπαστράτος:

  • Εδραιώθηκε ως η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, αποτελώντας μέλος της Philip Morris International.
  • Αναγνωρίστηκε ευρέως ως εργοδότης επιλογής, χάρη στο κορυφαίο εργασιακό περιβάλλον της, τη συμπεριληπτική κουλτούρα της και τις βαθιά ανθρώπινες αξίες της.
  • Προσφέρει αδιάλειπτα στην κοινωνία και δηλώνει σταθερά παρούσα σε κάθε κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
  • Μετασχημάτισε ριζικά τη λειτουργία της για να εξελιχθεί σε Εταιρεία Τεχνολογίας και Επιστήμης, με ένα μόνο στόχο: Το τέλος του τσιγάρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης