Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ηγετική θέση στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων διεκδικεί η REDS

Ηγετική θέση στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων διεκδικεί η REDS
Ηγετική θέση στον τομέα ανάπτυξης και αξιοποίησης ακινήτων διεκδικεί η REDS, μέλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Σχετικά Άρθρα

Ηγετική θέση στον τομέα ανάπτυξης και αξιοποίησης ακινήτων διεκδικεί η REDS, μέλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Όπως ανέφερε σήμερα 8/6  στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης, ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Κωνσταντινίδης, πρωταρχικός στόχος της διοίκησης είναι η αξιοποίηση των ακινήτων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η REDS με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
«Βεβαίως και θα μπούμε σε άλλα projects, βεβαίως θα κυνηγήσουμε ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων, αλλά οφείλουμε πρώτα να δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε ακίνητα που έχουμε στην κατοχή μας» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η στόχευση η οποία έχουμε είναι να τρέξουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα την REDS η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μείνει περισσότερο παρατηρητής, όσον αφορά στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη.
Στόχος μας είναι να πάμε την REDS ένα βήμα πιο πέρα».

Μαρίνα Αλίμου - Cambas Project

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, σε πλήρη εξέλιξη θα βρίσκονται τα επόμενα τέσσερα χρόνια δύο από τα πιο σημαντικά έργα του Ομίλου.
Συγκεκριμένα, εκτός από την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης της μεγαλύτερης μαρίνας των Βαλκανίων, της νέας μαρίνας Αλίμου μέχρι το 2025, στόχος είναι να πραγματοποιηθεί η μεγάλη επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ στην περιοχή των Μεσογείων, το Cambas Project.
Σημειώνεται ότι η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη της περιοχής (ΠΟΑΠΔ) στη θέση Κάντζα του Δήμου Παλλήνης άνοιξε τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου.
«Έχουμε εκπονήσει από το 2018 το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης του Καμπάς.
Αυτό το master plan του Cambas Project θα επικαιροποιήσουμε τους επόμενους μήνες.
Χρειαζόμαστε περίπου ένα χρόνο για τις αδειοδοτήσεις και στη συνέχεια 4 χρόνια για να αναπτύξουμε το έργο συνολικά.
Υπολογίζουμε σε βάθος πενταετίας το έργο θα έχει υλοποιηθεί μέσα από μια σημαντική επένδυση τόσο για τον όμιλο όσο και για την χώρα».
Αναφορικά με την νέα μαρίνα Αλίμου, ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι τα έργα προχωρούν και εκτίμησε ότι η ολοκλήρωσή τους θα αλλάξει την όψη της αθηναϊκής ριβιέρας.
Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, όπως είπε θα χρειαστούν συνολικά τέσσερα χρόνια (δύο χρόνια εξωραϊσμού και ελάχιστων υποχρεώσεων όσον αφορά στη λειτουργία της μαρίνας και τα επόμενα δύο ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχεδίου).
Την ίδια στιγμή η διοίκηση εξετάζει κάθε ευκαιρία στον τομέα της αξιοποίησης ακινήτων που μπορεί να της δώσει προστιθέμενη αξία προκειμένου να φτάσει στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την ηγετική θέση στην ελληνική αγορά.
Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία, ενδέχεται να εξετάσει τη συμμετοχή της στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού, καθώς επίσης και την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά στις Γούρνες Ηρακλείου.
Αναφορικά με το ακίνητο που διαθέτει η REDS στην Ακαδημία Πλάτωνος, η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα απαλλοτρίωσης.
Επίσης, στη Ρουμανία, η διοίκηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να επανεξετάσει και να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αξιοποίηση του ακινήτου που διαθέτει.
«Εξετάζουμε όλα τα ακίνητα που έχουμε και θα γίνει ορθή και λογική διαχείριση ώστε να έχουμε γρήγορα τα καλύτερα αποτελέσματα και η REDS να αποτυπώσει τον τίτλο του leader στην αγορά» επεσήμανε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο εµπορικό πάρκο «Smart Park» στη θέση Γυαλού στα Σπάτα Αττικής.
Όπως είπε, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2021 ο τζίρος σημείωσε κάμψη 30% εξαιτίας των κλειστών καταστημάτων, λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Ωστόσο, η εικόνα μετά το άνοιγμα των καταστημάτων είναι πολύ καλύτερη.
Η επισκεψιμότητα πολλαπλασιάστηκε φτάνοντας πλέον τους 8.000 επισκέπτες τις καθημερινές και ξεπερνώντας τους 20.000 επισκέπτες ημερησίως τα Σαββατοκύριακα.
Αναφορικά με την πληρότητα των καταστημάτων του εμπορικού πάρκου, τόνισε ότι τον Μάρτιο έφτασε στο 78% και πλέον αγγίζει το 100%.
Η εταιρεία στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει το σύνολο των νέων μισθωτών στο εμπορικό πάρκο, που εκτιμάται ότι θα δώσουν διαφορετική πνοή και προτάσεις στο καταναλωτικό κοινό σε επίπεδο τεχνολογίας εστίασης και στο retail συνολικά.
Αναφερόμενος στο προφίλ των νέων μισθωτών τόνισε: «Μιλάμε για επτά καταστήματα ακόμα τα οποία κατά 60% θα είναι διεθνή brands και κατά 40% ελληνικές επιχειρήσεις» και συμπλήρωσε: «Είμαστε ήδη σε συμφωνία για το 100% αλλά δεν είναι ανακοινώσιμες οι νέες συνεργασίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης