Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στις 11 φτάνουν οι άδειες τζόγου του διαδικτύου - Ο ΟΠΑΠ πλήρωσε εφάπαξ 5 εκατ. και οι άλλοι σε… δόσεις

Στις 11 φτάνουν οι άδειες τζόγου του διαδικτύου - Ο ΟΠΑΠ πλήρωσε εφάπαξ 5 εκατ. και οι άλλοι σε… δόσεις
Δεκαπέντε εταιρείες του διαδικτυακού τζόγου θα φτάσουν στην… πηγή
Σχετικά Άρθρα

Δεκαπέντε εταιρείες του διαδικτυακού τζόγου θα φτάσουν στην … πηγή της αδειοδότησης από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων σε σύνολο 21 εταιρειών ενώ μέχρι σήμερα «αγκαλά» με την άδεια βρίσκονται 11 εταιρείες.
Οι υπόλοιπες τέσσερις βρίσκονται στο στάδιο της κατάρτισης του φακέλου και την ίδια στιγμή παραμένει η εκκρεμότητα της κατάθεσης μέρος ή ολόκληρου του ποσού για την κατοχύρωση της άδειας η οποία έχει διάρκεια ζωής για 7 χρόνια.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιχνίων κ Δημήτρης Ντζανάτος, θεωρεί ότι στην ουσία τώρα αρχίσει η ουσιαστική η σκληρή δουλειά της Αρχής καθώς απαιτείται «παρακολούθηση» για όσα γίνονταν στο διαδικτυακό τζόγο.

Αναβάθμιση λογισμικού

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του λογισμικού για να είναι σε θέση να ασκήσει τον εποπτικό της έλεγχο. Για το σκοπό αυτό θα διαθέσει το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για τεχνολογική αναβάθμιση των υπηρεσιών της Επιτροπής.
Παράλληλα θα «τρέξει» πρόγραμμα πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ με το συνολικό αριθμό να φθάνει περίπου τα 50 άτομα προσωπικό .
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη του 2014 οι υπάλληλοι της Επιτροπής έφθαναν τους 114 και σήμερα μετά τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, ο συνολικός αριθμός του προσωπικού έχει περιοριστεί σε 80 άτομα εκ των οποίων περισσότεροι από 20 υπάλληλοι έχουν πάρει απόσπαση σε άλλες υπηρεσίες.
Ποιες εταιρείες θα πάρουν άδεια , ποιες είναι στο στάδιο της συμπλήρωσης του φακέλου αδειοδότησης και ποιες θα εγκαταλείψουν περιλαμβάνονται στο αναλυτικό ρεπορτάζ του ΒΝ. Πιο αναλυτικά:
Η εταιρεία Logflex Limited με έδρα την Αγγλία η οποία να σημειωθεί συνδέεται με την Gamart Limited, η οποία εκτιμάται ότι θα εκδηλώσει ενδιαφέρον. H Love 2 Celebrate Limited συνδέεται με την εταιρεία NETBET ENTERPRISES LTD και διατυπώνεται η εκτίμηση ότι η άδεια θα ανακτηθεί από την εταιρεία ΝΕΤΒΕΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταβάλει μέρος της αξίας της άδειας που ανέρχεται σε 1,25 εκατ ευρώ.
Η Diamond Link Limited με έδρα την Μάλτα πιθανόν να εγκαταλείψει την ενεργή δράση αναφορικά με την εγχώρια αγορά καθώς μέχρι χθες δεν είχε προσκομίσει στοιχεία που να υποδηλώνουν το ενδιαφέρον της
H Online Amusement Solutions LTD μέχρι χθες ο φάκελος της είχε σημαντικές ελλείψεις σε βαθμό που αρμόδιοι της Επιτροπής θεωρούν ότι θα εγκαταλείψει την προσπάθεια.
Η Kaizen Gaming International Limited πρόκειται για παλιά εταιρεία και η άδεια θα μεταφέρει στη Stoiximan, με βασικό μέτοχο τον ΟΠΑΠ , ο οποίος κατέθεσε το σύνολο των 5 εκατ. ευρώ για να πάρει την άδεια ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες πληρώνουν την αξία της άδειας σε 3 ή 4 δόσεις.

Ποιοι πήραν άδεια

Stoiximan Limited
VistaBet Limited
Betmed Ltd
Plumo Limited
N1 Greece Limited
Sporting Odds Limited
Lucky Stream Limited
WM Interactive Ltd
Interwetten Gaming Ltd
Gamart Limited
Bwin.gr Limited
Τέλος να σημειωθεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων μέχρι σήμερα έχει εισπράξει 15,5 εκατ. ευρώ και με την ολοκλήρωση της αδειοδότησης το συνολικό ποσό θα φτάσει τα 21.750.000 ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης