Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Ζημίες πολύ πάνω από 15 εκ ευρώ θα δείξει το 2019 η MLS - «Φύτρωσαν» και άλλες μετά τον έλεγχο της ΕΛΤΕ

Αποκάλυψη: Ζημίες πολύ πάνω από 15 εκ ευρώ θα δείξει το 2019 η MLS - «Φύτρωσαν» και άλλες μετά τον έλεγχο της ΕΛΤΕ
Ο κίνδυνος για τη συνέχιση δραστηριότητας της εταιρίας και η συχερής θέσης του ορκωτού
Σχετικά Άρθρα
Σοκ και δέος αναμένεται να προκαλέσουν οι οικονομικές καταστάσεις της MLS όταν και αν τελικά δημοσιοποιηθούν καθώς σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πληροφορίες οι ζημίες χρήσης 2019 εκτινάσσονται σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα των 15 εκατ. ευρώ καθώς πέραν των πορισμάτων της ΕΛΤΕ για τα φουσκωμένα άυλα στοιχεία φαίνεται ότι διόγκωση υπήρχε και σε άλλα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων.
Σημειώνεται ότι τα 10 εκατ. ευρώ η ΕΛΤΕ τα εντόπισε διενεργώντας θεματικό έλεγχο δηλαδή έλεγχο επί συγκεκριμένων πεδίων των οικονομικών καταστάσεων και όχι πλήρη έλεγχο.

Γύρω γύρω όλοι

Ο ορκωτός σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η MLS έχει εδώ και εικοσιπέντε ημέρες στα χέρια του τις οικονομικές καταστάσεις αλλά δεν έχει εκδώσει πιστοποιητικό γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά καθώς υποτίθεται ότι εδώ και αρκετούς μήνες συντάσσονται οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας.
H MLS απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επιβεβαίωσε
τις δηλώσεις Βακάρου στο bankingnews για έγκριση των οικονομικών από τις 22 Απριλίου αλλά προέβαλε σειρά δικαιολογιών για το γεγονός ότι έφτασαν στα χέρια του ορκωτού δεκαπέντε ημέρες αργότερα.
Η εταιρία παρ όλα αυτά δεν προχώρησε σε δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων που έχει εγκρίνει το ΔΣ τα οποία και χωρίς τις παρατηρήσεις του ορκωτού καταγράφουν πολύ μεγάλη ζημία, η οποία είναι βέβαιο ότι θα εγείρει και ζητήματα βιωσιμότητας της MLS οδηγώντας σε ντόμινο default την εταιρία ειδικά στο σκέλος των ομολογιακών δανείων.
Δεν είναι γνωστό αν η εταιρία θα επιχειρήσει να εμφανίσει θετικές προοπτικές και να δώσει υποσχέσεις ώστε να υπερβεί το ζήτημα βιωσιμότητας που θα τεθεί.

Στριμωγμένος ο ορκωτός

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ορκωτός της MLS έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση δεδομένου ότι έχει υπογράψει τις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου του 2019 χωρίς παρατηρήσεις και ουσιαστικά έχει καταστεί υπόλογος έναντι της ΕΛΤΕ η οποία ήδη τιμώρησε τον ορκωτό (ήταν διαφορετικός) της χρήσης 2018 με χρηματικό πρόστιμο και απαγόρευση διενέργειας ελέγχων σε οντότητες δημοσίου συμφέροντος.
Σημαντικό στοιχείο των οικονομικών καταστάσεων του 2019 που αναμένεται να δημοσιευτούν αναμένεται να είναι τα οψιγενή γεγονότα δεδομένου ότι έχουμε φτάσει στα μέσα του 2021 όπου η κατάσταση στην εταιρία έχει επιδεινωθεί περεταίρω.
Και είναι σημαντικό υπό την έννοια ότι η εταιρία οφείλει να καταγράψει τις εξελίξεις και ο ορκωτός να τοποθετηθεί αν και κατά πόσο η καταγραφή αυτή απηχεί την πραγματικότητα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης