Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κάτι κρύβει η συναλλαγή Reggeborgh και Μπόμπολα στα 1,20 ευρώ – Οι τράπεζες έτοιμες να δανείσουν τον Ελλάκτωρ

Κάτι κρύβει η συναλλαγή Reggeborgh και Μπόμπολα στα 1,20 ευρώ – Οι τράπεζες έτοιμες να δανείσουν τον Ελλάκτωρ
Κάτι κρύβει η συναλλαγή μεταξύ της Reggeborgh και του Λεωνίδα Μπόμπολα για το 9,5% του Ελλάκτωρ
Σχετικά Άρθρα

Στις 28 Μαίου, όπως ανέφερε το bankingnews, ενεργοποιήθηκε η option που διέθετε ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh - βασικός μέτοχος στον Ελλάκτωρ με άμεσο ποσοστό 27% - επί των μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα ο οποίος κατείχε το 12,55% του Ελλάκτωρ.
Έτσι λοιπόν στις 28 Μαΐου 2021 η Reggeborgh ενεργοποίησε την option και απέκτησε το 9,5% των μετοχών ή 20,3 εκατ. μετοχές στην τιμή των 1,20 ευρώ ή συνολικά 24,4 εκατ. ευρώ.
Η τιμή της ενεργοποίησης της option στο 1,20 ευρώ είναι πολύ χαμηλή, σε σχέση με τις πληροφορίες που υπήρχαν για τιμή εξάσκηση στα 1,6 ευρώ, ωστόσο είναι υψηλότερη της τιμής αύξησης κεφαλαίου των 120 εκατ. ευρώ στα 0,90 ευρώ ανά μετοχή.
Αυτά ανέφερε το bankingnews στις 28 Μαίου 2021…

Ωστόσο κάτι κρύβει η συμφωνία

Το ποσοστό του Μπόμπολα αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας για την Reggeborgh χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να ελέγξει τον Ελλάκτωρ…
Με αυτή την παραδοχή η τιμή των 1,20 ευρώ μπορεί να θεωρηθεί ακραία χαμηλή.
Ο Μπόμπολας γνωρίζοντας ότι το ποσοστό του είναι τόσο σημαντικό για τους σχεδιασμούς της Reggeborgh αποκλείεται να έχει πουλήσει σε τέτοιες τιμές.
Τι ακριβώς συμβαίνει;
Η απάντηση κρύβεται στο είδος… ο Μπόμπολας πήρε μετρητά ή πήρε σε είδος το τίμημα της συναλλαγής;
Ερωτάμε διότι ο Μπόμπολας είναι διευθύνων σύμβουλος στην Ηλέκτωρ η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.
Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι η option είχε χαμηλό τίμημα μόλις 1,20 ευρώ με τρέχουσα τιμή 1,42 ευρώ στον Ελλάκτωρ επειδή… υπάρχει κάποια άλλη συναλλαγή μεταξύ της Reggeborgh και του Μπόμπολα.

Οι τράπεζες έτοιμες να δανείσουν τον Ελλάκτωρ

Οι τράπεζες με βάση πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου είναι έτοιμες να δανείσουν ή να επαναξιολογήσουν την συνεργασία με τον Ελλάκτωρ.
Από ότι φαίνεται αρχικά αυτή η επαναξιολόγηση θα εστιάσει στις εγγυητικές επιστολές όπου το κόστος τους είναι 0,50% όταν ο ανταγωνισμός επιτυγχάνει 0,25%.
Οι βασικοί μέτοχοι θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ ευρώ καλύπτοντας και αδιάθετες μετοχές.
Να σημειωθεί ότι όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews σε επόμενη φάση ο Ελλάκτωρ θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα επαναδιαπραγματευθεί – χωρίς haircut – το ομόλογο των 675 εκατ ευρώ.
Ήδη η τιμή βρίσκεται στις 96 μονάδες βάσης και εάν φθάσει στις 102 μονάδες βάσης θα μπορούσε ο Ελλάκτωρ να εκδώσει ένα νέο τίτλο για το σύνολο ή μέρος των 675 εκατ με καλύτερους όρους από το 6,375% που πληρώνει ή θα μπορούσε να συνδυαστεί και με τραπεζικό δανεισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης