Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Flexopack: Κέρδη 10,365 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2021

tags :
Flexopack: Κέρδη 10,365 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2021

Κέρδη 10,365 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2021 για τη Flexopack

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, η παρουσίαση της FLEXOPACK AEBE στους αναλυτές για τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2020 μέσω τηλεδιάσκεψης.
Οι οικονομικές επιδόσεις και τα αποτελέσματα του Ομίλου και της Εταιρείας στην διάρκεια της χρήσης 2020, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση 2019 έχουν συνοπτικά ως ακολούθως:14_1.JPG
Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 96,953 εκατ. Ευρώ σημειώνοντας άνοδο 8,6% ενώ τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 26,888 εκατ. Ευρώ παρουσιάζοντας άνοδο 24,9%. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 14,733 εκατ. Ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 59,0%, οφειλόμενη κυρίως στην αύξηση των πωλήσεων, στην μείωση των τιμών των πρώτων υλών και στην μείωση των λειτουργικών εξόδων.
Τα Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 20,680 εκατ. Ευρώ αυξημένα κατά 41,1%.
Τα λοιπά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα παρουσίασαν ζημίες 1,337 εκατ. Ευρώ οφειλόμενες κυρίως σε συναλλαγματικές διαφορές από την αποτίμηση απαιτήσεων και υποχρεώσεων σε ξένο νόμισμα κυρίως σε Ζλότι Πολωνίας (PLN), και σε Δολάριο Αυστραλίας (AUD).
Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 13,578 εκατ. Ευρώ σημειώνοντας αύξηση 43,2%. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 10,365 εκατ. Ευρώ αυξημένα κατά 44,0% σε σύγκριση με την χρήση 2019.
a_6.JPG
Οι συνολικές υποχρεώσεις του Ομίλου την 31/12/2020 ανήλθαν σε 39,378 εκατ. Ευρώ, τα ίδια
κεφάλαια ανήλθαν σε 83,448 εκατ. Ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα σε 18,021 εκατ. Ευρώ.
Καταγραφή_56.JPG

Διαχείριση Κεφαλαίου

fasdfsda.JPG

Προβλεπόμενη πορεία και εξέλιξη του Ομίλου για την χρήση 2021

Ενόψει του έντονα εξαγωγικού προσανατολισμού του Ομίλου, οι προοπτικές, τα αποτελέσματα και η πορεία του για την τρέχουσα χρήση 2021 τελούν σε άμεση συνάρτηση με την κατάσταση που επικρατεί αφενός μεν στην παγκόσμια, αφετέρου δε στην εγχώρια οικονομία και αγορά. Την παρούσα χρονική στιγμή υφίστανται εξωτερικοί παράγοντες και κίνδυνοι που δημιουργούν εύλογες και βάσιμες ανησυχίες αναφορικά με την πορεία της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, όπως η απειλή του προστατευτισμού, η γεωπολιτική αβεβαιότητα και ιδίως οι επιπτώσεις από την πανδημία COVID-19.
Η υγειονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19, πυροδότησε σε πολύ σύντομο χρόνο μια οικονομική διαταραχή με επιπτώσεις τόσο στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα όσο και στην κοινωνική συνοχή.
Η Διοίκηση εξακολουθεί να τηρεί επιφυλακτική στάση αναφορικά με τις μελλοντικές επιπτώσεις της πανδημίας στις προοπτικές του Ομίλου και της Εταιρείας, καθόσον η πρωτοφανής υγειονομική κρίση δεν αναμένεται να λήξει άμεσα.
Η Διοίκηση του Ομίλου μελετά σε συστηματική βάση όλους τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι ενδέχεται να επηρεάσουν τη χρηματοοικονομική θέση, τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματα του Ομίλου και έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την εξασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και απρόσκοπτης επιχειρησιακής συνέχειας του Ομίλου.
Στα πλαίσια αυτά, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να επηρεαστούν αρνητικά οι συνολικές επιδόσεις, η χρηματοοικονομική θέση και η πορεία τόσο της Εταιρείας όσο και του Ομίλου εν γένει στην διάρκεια της τρέχουσας χρήσεως 2021.
Εν τούτοις, παρά την πρωτοφανή οικονομική διαταραχή που επικράτησε σε παγκόσμιο επίπεδο ως απόρροια της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και χρήζει ειδικής μνείας και αναφοράς ότι ο Όμιλος, διατηρεί ικανοποιητική κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα και συνεχίζει να είναι απόλυτα συνεπής έναντι των υποχρεώσεών του προς προμηθευτές, δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς και λοιπούς πιστωτές, ενώ προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να κατορθώσει να απορροφήσει τους κραδασμούς της οικονομικής διαταραχής, να προσαρμοστεί για το ενδεχόμενο λειτουργίας μέσα σε ένα τροποποιημένο εργασιακά περιβάλλον και να διατηρήσει τις θέσεις απασχόλησης.

www.bankingnews.gr


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης