Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βακάρος (MLS): Το ΔΣ ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις 2019 από τις 22 Απριλίου - Εξαφανισμένος ο ορκωτός

Βακάρος (MLS): Το ΔΣ ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις 2019 από τις 22 Απριλίου - Εξαφανισμένος ο ορκωτός
Τι αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της MLS κ. Γιώργος Βακάρος μιλώντας στο bankingnews
Σχετικά Άρθρα

Από τις 22 Απριλίου έχουν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και έχουν σταλεί στον ορκωτό ελεγκτή χρήσης 2019 οι οικονομικές κατατάσσεις της MLS.
Αυτό αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της MLS κ. Γιώργος Βακάρος μιλώντας στο bankingnews.
Ο κ. Βακάρος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία έκτοτε με τον ορκωτό ελεγκτή ο οποίος δεν απαντά ούτε καν στα τηλέφωνα που γίνονται από την MLS.
Επιπλέον ο κ. Βακάρος αναφέρει πως η εταιρία έχει υποστεί ζημία καθώς η μη έκδοση οικονομικών καταστάσεων έχει οδηγήσει σε απώλεια προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους 200 χιλιάδων ευρώ.
Οι δηλώσεις του κ. Βακάρου εγείρουν εύλογα ερωτήματα καθώς είναι απορίας άξιον τι ακριβώς κάνει ο ορκωτός ελεγκτής της PKF επί ένα περίπου μήνα και δεν έχει εκφράσει γνώμη επί των οικονομικών καταστάσεων ενώ είναι ίδιος ορκωτός που έβαλε φαδριά πλατιά την υπογραφή του κάτω από τις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου 2019 της εταιρίας και μάλιστα με σύμφωνη γνώμη λίγο πριν η ΕΛΤΕ εκδώσει έκθεση για λογιστικές αλχημείες γύρω από τα άυλα στοιχεία της εταιρίας ύψους 10 εκ ευρώ.

Πρόσθετα ερωτήματα


Εν τω μεταξύ οι δηλώσεις Βακάρου στο BN δημιουργούν πρόσθετα ερωτήματα καθώς η εταιρία με ημερομηνία 7 Μαΐου με ανακοίνωσή της προς το ΧΑ δεν κάνει καμία αναφορά σε έγκριση οικονομικής κατάστασης αλλά αναφέρει ότι «Αναφορικά με το χρόνο δημοσίευσης της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της Εταιρίας για την χρήση του 2019, καθώς και της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης της περιόδου 01.01.2020 - 30.06.2020, η Εταιρεία μας έχει απαντήσεις σε σχετικές επιστολές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στην αποκλειστική αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η εποπτεία της τήρησης των διατάξεων του ν. 3556/2007. Σε κάθε περίπτωση προβλέπεται ότι οι Οικονομικές Καταστάσεις του 2019 θα δημοσιευτούν εντός του τρέχοντος μήνα. Για τις Οικονομικές Καταστάσεις του 2020 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση».
Και το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η εταιρία αφού έγκρίνει οικονομικές καταστάσεις από τις 22 Απριλίου δεν το ανακοινώνει στους επενδυτές ούτε αναφέρει τα αποτελέσματα.
Υποσημείωση: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προφανώς συνεχίζει να πετά … αετό.

Νίκος Καρούτζος
nakroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης