Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σαράντης: Την περιβαλλοντική πιστοποίηση Blue Angel απέκτησε η θυγατρική Polipak

Σαράντης: Την περιβαλλοντική πιστοποίηση Blue Angel απέκτησε η θυγατρική Polipak
Οι περιβαλλοντικά υπεύθυνες πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει ο Όμιλος Σαράντη αναγνωρίστηκαν μέσω της ευρέως γνωστής γερμανικής περιβαλλοντικής πιστοποίησης Blue Angel.

Οι περιβαλλοντικά υπεύθυνες πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει ο Όμιλος Σαράντη αναγνωρίστηκαν μέσω της ευρέως γνωστής γερμανικής περιβαλλοντικής πιστοποίησης Blue Angel.
Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο παραγωγής των σάκων απορριμμάτων του Ομίλου, Polipak, αναγνωρίστηκε για την υψηλή συμμετοχή ανακυκλωμένου πλαστικού που χρησιμοποιεί σε προϊόντα που παράγει.
Η πιστοποίηση Blue Angel έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυνατότητα της Polipak να παράγει σάκους απορριμμάτων που αποτελούνται από τουλάχιστον 80% ανακυκλωμένο πλαστικό, μέσω της διαδικασίας παραγωγής η οποία μειώνει αισθητά τους περιβαλλοντικούς ρύπους.
Η έμφαση στην ποιότητα και στην καινοτομία είναι βασικές αρχές του Ομίλου Σαράντη που εφαρμόζονται σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων του.
Σε αυτό το πλαίσιο, η θυγατρική του Ομίλου, Pοlipak, μέσα από συνεχείς επενδύσεις σε εκσυγχρονισμένο μηχανολογικό εξοπλισμό και στο R&D είναι πρωτοπόρος στην παραγωγή σάκων απορριμμάτων.
Προσφέροντας στο καταναλωτικό κοινό προηγμένα προϊόντα χρησιμοποιώντας πατενταρισμένες τεχνολογίες, που διακρίνονται αφενός για την ποιότητα και την ανθεκτικότητά τους, αφετέρου για τον εξαιρετικά λειτουργικό και οικολογικό τους χαρακτήρα.
Η πιστοποίηση Blue Angel δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τεσσάρων θεσμών.
Εμπνευστής και δημιουργός της κεντρικής ιδέας ήταν το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος της Γερμανίας, ενώ ο Γερμανικός Οργανισμός Περιβάλλοντος προσέφερε την απαιτούμενη εξειδίκευση και τεχνογνωσία για την υλοποίηση της πιστοποίησης.
Παράλληλα, για τις ανάγκες του εν λόγω εγχειρήματος συντάχθηκε μια εθελοντική Επιτροπή Περιβάλλοντος στην οποία μετέχουν διάφοροι Πανεπιστημιακοί με εξειδίκευση σε περιβαλλοντικά θέματα, ενώ ο φορέας RAL gGmbH αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη διαδικασία εύρεσης κατάλληλων υποψηφίων εμπορικών σημάτων που θα τους απονεμηθεί η πιστοποίηση Blue Angel.
Η εν λόγω πιστοποίηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και συμβατή με τα κριτήρια ISO 14024, ως εκ τούτου, πληροί τις υψηλότερες απαιτήσεις όσον αφορά τα πρότυπα που ορίζει, ενώ εξασφαλίζει την άριστη διαχείριση και τη διαφάνεια των διαδικασιών ανάπτυξης των προϊόντων που τη φέρουν.
Επιπρόσθετα, τα πιστοποιημένα προϊόντα διευρύνουν την αναγνωρισιμότητα τους στο καταναλωτικό κοινό, καθώς η πιστοποίηση είναι ευρέως γνωστή και δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο κοινό. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Γερμανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, επιβεβαιώθηκε πως η συγκεκριμένη πιστοποίηση επιφέρει αναγνωρισιμότητα της τάξεως του 90% ενώ αποδείχθηκε πως μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού επηρεάζεται θετικά κατά την απόφαση της αγοράς του αν το προϊόν κατέχει στην συγκεκριμένη διάκριση.
Στόχος του Ομίλου Σαράντη είναι η δημιουργία θετικού αντίκτυπου στην καθημερινή ζωή των καταναλωτών μέσα από την υπεύθυνη λειτουργία και τις πρωτοβουλίες του να προσφέρει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο. Η πιστοποίηση Βlue Angel προσδίδει πρόσθετη αξία στο έργο του Ομίλου, αναδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα των προϊόντων του αλλά και την οικολογική του συνείδηση καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής του διαδικασίας. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα ακόμα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον Όμιλο το οποίο υποστηρίζει την επίτευξη των στρατηγικών του στόχων για περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητάς του στην γεωγραφική περιοχή που δραστηριοποιείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης