Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Έφυγε ο «Σαλονικιός» από τον ΙΦΕΤ, ήλθε η «Πυργιώτισσα» και μαζί παραγγελία 1 εκατ. ευρώ

Αποκάλυψη: Έφυγε ο «Σαλονικιός» από τον ΙΦΕΤ, ήλθε η «Πυργιώτισσα» και μαζί παραγγελία 1 εκατ. ευρώ
Η απαγγελία δημοσιευμάτων του bankingnews στο ΔΣ του ΙΦΕΤ

Μπορεί ο Σαλονικιός που είχε γίνει το μήλον της έριδος στον ΙΦΕΤ ή Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας να αποχώρησε αλλά τα περίεργα φαινόμενα δεν έχουν τέλος.
Έτσι ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Ιωάννης Σωτηρίου φαίνεται ότι βρήκε τρόπο να τον αντικαταστήσει με την πρόσληψη συμβούλου.
Αντί όμως να προσλάβει κάποιο πρόσωπο με γνώσεις της Φαρμακευτικής αγοράς, ανάλογων σπουδών και προϋπηρεσίας, φρόντισε να προσλάβει μια κυρία που έχει πλήρη άγνοια για τα παραπάνω, αλλά και για το ρόλο του ΙΦΕΤ αφού είναι απόλυτα σίγουρο ότι αγνοούσε την ύπαρξή του πριν την φέρει στον Οργανισμό.

Η πρόληψη της «Πυργιώτισσας»

Η εν λόγω κυρία εργαζόταν επί σειρά ετών στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΏΣ προερχόμενη από ΑΤΕ (είχε διοριστεί το 2002 τότε που ήταν κρατική η ΑΤΕ και οι προσλήψεις γίνονταν συνήθως με μεθόδους ΠΑΣΟΚ) και αποχώρησε με εθελουσία.
Αναζητήσαμε τη διαδρομή της στην Πειραιώς και δεν προέκυψε να έχει λάβει θέση στελέχους.
Η εν λόγω σύμβουλος πάντως άμα την αποχώρησή της προσλήφθηκε στον ΙΦΕΤ ως σύμβουλος του κ. Σωτηρίου ειδική στις διαδικασίες και υποτίθεται πως η πρόσληψή της έγινε για να βελτιωθούν τις διαδικασίες της συγκεκριμένης ΔΕΚΟ.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι στο διάστημα που ήταν ο Σαλονικιός στην εταιρία και είχε ξεσπάσει σάλος με τα τεκταινόμενα η σύμβουλος με καταγωγή από τον Πύργο της Ηλείας «εκπαιδεύτηκε» δίπλα του στη Διεύθυνση Έρευνας Αγοράς.

Τεστ από το «Σαλονικιό» και … παραγγελία 1 εκ

Μάλιστα ο Σαλονικιός την τελευταία Παρασκευή που δούλεψε στον ΙΦΕΤ της έκανε και έλεγχο γνώσεων.
Έτσι φτάνουμε στην Εβδομάδα των Παθών για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.
Mεγάλη Πέμπτη το απόγευμα, λίγο πριν χτυπήσουν οι καμπάνες για την Ιερή Ακολουθία του Εσταυρωμένου και ενώ όλοι οι υπάλληλοι του Τμήματος έχουν αποχωρήσει, η φίλεργη Σύμβουλος (υποθέτουμε όχι αυτόβουλα αλλά με εντολή Σωτηρίου) βάζει παραγγελία για ένα συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα, σε προμηθευτή, ύψους πάνω από 1.000.000€ !!!!
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το σκεύασμα αφορά στη δραστική ουσία Trientine.
Η συγκεκριμένη δραστική ουσία λειτουργεί θεραπευτικά για τη νόσο Wilson.
Μόνο που στην αγορά δεν υπάρχει ένα μόνο σκεύασμα.
Η παραγγελία όμως αφορούσε στο σκεύασμα Cuprior ενώ είναι διαθέσιμα στην αγορά και άλλα δύο σκευάσματα το CUFENCE και το TRIENTINE με το τελευταίο να περιέχει διυδροχλωρική Trientine.

Ο πωλητής και οι αντιδράσεις

Για το γεγονός αυτό, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, είχαν άγνοια τόσο οι υπάλληλοι της Έρευνας Αγοράς όσο και η Διεύθυνση Φαρμάκου του ΙΦΕΤ που είναι και η υπεύθυνη διεύθυνση για την ποσότητα που ζητείται κάθε φορά .
Αξίζει να σημειωθεί ότι παραγγέλθηκαν εκατοντάδες τεμάχια από το συγκεκριμένο σκεύασμα, υπερδιπλάσια από εκείνα που είχε ζητήσει η Διεύθυνση Φαρμάκου.
Από πού όμως αγοράστηκαν;
Eδώ το ενδιαφέρον φουντώνει!!! Η παραγγελία δόθηκε σε ελληνική εισαγωγική Εταιρεία που εδρεύει στα Βόρεια Προάστια ΙNTERGRIS PHARMA του κ. Θεριανού ο οποίος αναφέρουν υπάλληλοι του ΙΦΕΤ είχε θεαθεί το τελευταίο διάστημα αρκετές φορές στο γραφείο του κ. Σωτηρίου αλλά αυτό μπορεί κάποιος να πει ότι δεν είναι επιλήψιμο.
Η βιασύνη αγοράς όμως για την παραγγελία μαμούθ, οδήγησε στο να μην γίνει σωστή έρευνα αγοράς αφού δεν ενημερώθηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι προμηθευτές.
Έτσι αμέσως μετά τις αργίες του Πάσχα εμφανίστηκε στο ΙΦΕΤ άλλη Ελληνική εταιρεία με σημαντικά χαμηλότερη τιμή προσφοράς και με το προϊόν άμεσα ετοιμοπαράδοτο η οποία διαμαρτυρήθηκε εντόνως.

Ο απαγγέλων … bankingnews

Όλα αυτά συνεχίζουν να διατηρούν ένα άκρως εύφλεκτο κλίμα στις τάξεις του Οργανισμού, τη στιγμή που πλησιάζουν οι μέρες που ο υπουργός κ Κικίλιας θα προσέλθει στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα των 28 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Ελληνικής Λύσης, σχετικά με τις πρακτικές Σωτηρίου.
Και ας τα ερωτήματα αφορούν και το εκκρεμές ζήτημα με το ασυμβίβαστο του Θεσσαλονικιού Φαρμακοποιού Νικολαίδη που συγχρόνως είναι μέλος του Δ.Σ του ΙΦΕΤ και μέτοχος και γραμματέας της ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης.
Χαρακτηριστικό είναι, πως στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την Μ. Τρίτη 27/4, ο Νικολαίδης που παρευρέθηκε δια ζώσης παραδέχτηκε το διπλό του ρόλο προβαίνοντας σε ανάγνωση προς το ΔΣ των δημοσιευμάτων του bankingnews αλλά παρουσίασε έγγραφο-γνωμοδότηση από την ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης που γράφει πως δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι “μικρομέτοχος”.
Και φαίνεται να μην έχει προηγούμενο να εμφανίζει γνωμοδότηση δική του ένα μέλος ΔΣ που αφορά σε υπόθεση του ίδιου και όχι η νομική υπηρεσία του Οργανισμού ή έστω τρίτος νομικός μετά από εντολή του ΔΣ του ΙΦΕΤ

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης