Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Β. Μαρινάκης: Γιατί επενδύσαμε στην Τέρνα Ενεργειακή - Aναζήτηση ευκαιριών στην «πράσινη» ενέργεια

Β. Μαρινάκης: Γιατί επενδύσαμε στην Τέρνα Ενεργειακή - Aναζήτηση ευκαιριών στην «πράσινη» ενέργεια
«Το μέλλον δεν είναι στα δεξαμενόπλοια καθώς η στροφή στην πράσινη οικονομία οδηγεί σε μείωση της ανάγκης για κατανάλωση πετρελαίου»
Σχετικά Άρθρα
Στους λόγους για τους οποίους επένδυσε στην Τέρνα Ενεργειακή αναφέρθηκε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Όπως εξήγησε, το μέλλον δεν είναι στα δεξαμενόπλοια καθώς η στροφή στην πράσινη οικονομία οδηγεί σε μείωση της ανάγκης για κατανάλωση πετρελαίου.
«Γι αυτό άλλωστε προχωρήσαμε στην επένδυση στην Τέρνα Ενεργειακή, τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αναζήτηση ευκαιριών στην «πράσινη» ενέργεια

Μάλιστα, προανήγγειλε και άλλες επενδύσεις στην «πράσινη» ενέργεια.

«Όταν βρίσκεται στη ναυτιλία, είσαι υποχρεωμένος να κοιτάξεις επενδύσεις με πράσινο περιεχόμενο», ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 
 Σύμφωνα με το ίδιο, η στρατηγική μετάβασης στις μηδενικές εκπομπές θα επιφέρει νέες επιλογές πρόωσης των πλοίων - ηλιακή ενέργεια, μπαταρίες, υδρογόνο - γεγονός που θα σημάνει το τέλος της μεταφοράς αργού πετρελαίου ή άλλων σχετικών μορφών και θα υπάρξουν νέα είδη πλοίων.
Ο Β.  Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η «πράσινη στροφή σχετίζεται και με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Joe Biden. 
«Έχει μία εντελώς διαφορετική αντίληψη από τον προκάτοχό του για το περιβάλλον και την πράσινη ενέργεια» ανέφερε ο επιχειρηματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης