Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intrakat: Πτώση τζίρου 39% το 2020

tags :
Intrakat: Πτώση τζίρου 39% το 2020

Ο όμιλος αναμένει ότι θα αντισταθμίσει στο 2021 τις απώλειες αυτές και θα επαναφέρει τα μεγέθη πωλήσεων και κερδοφορίας στα αναμενόμενα επίπεδα, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση

Η εταιρεία Intrakat ανακοινώνει τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα για το 2020, ενοποιημένα και εταιρείας, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.).

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η παρατηρούμενη ύφεση εκτιμάται από τη Διοίκηση της εταιρείας ως συγκυριακή οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στην επίδραση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του COVID 19 στην ωρίμανση και στην εκτέλεση των έργων.
Κατά συνέπεια εκτιμάται ότι λόγω του υψηλού ανεκτελέστου υπόλοιπου έργων που διαθέτει η Εταιρεία καθώς και των αναμενόμενων επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, η ύφεση αυτή θα είναι παροδική και αναμένεται σύντομα ανάκαμψη των μεγεθών και ανάκτηση των απωλειών.

Όμιλος

Οι πωλήσεις του Ομίλου το 2020 ανήλθαν σε € 174,5 εκ. έναντι € 286 εκ. του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας μείωση κατά 39%.
Τα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε ζημίες € 12,8 εκ. έναντι κερδών € 2,3 εκ. την προηγούμενη χρήση, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημίες € 12,4 εκ. έναντι κερδών € 0,6 εκ. την προηγούμενη χρήση.
Το EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκε σε κέρδη € 1,7 εκ. έναντι κερδών € 15,7 εκ. την προηγούμενη χρήση, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA σε κέρδη € 2 εκ. έναντι κερδών € 14,2 εκ.

Εταιρεία

Αντίστοιχα oι πωλήσεις της Εταιρείας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε € 159 εκ. έναντι € 272 εκ. σημειώνοντας μείωση κατά 41,7% σε σχέση με το 2019.
Τα αποτελέσματα προ φόρων της Εταιρείας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε ζημίες € 7,1 εκ. έναντι κερδών € 5,5 εκ. του 2019, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε ζημίες € 6,6 εκ. έναντι κερδών € 3,5 εκ.
Το EBITDA της Εταιρείας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε σε κέρδη € 3,3 εκ. έναντι κερδών € 15,9 εκ. την προηγούμενη χρήση, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA σε κέρδη € 3,6 εκ. έναντι κερδών € 14,4 εκ. την προηγούμενη χρήση.
Στις 31.12.2020 το ανεκτέλεστο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του Ομίλου ανερχόταν σε €380,9 εκ. πλέον €225,6 εκ. νέα έργα που έχει μειοδοτήσει η Εταιρεία και αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υπογραφή τους.
Από τα προς υπογραφή έργα ύψους €225,6 εκ., λόγω του COVID-19 υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις, αλλά από τις αρχές του έτους έως σήμερα υπεγράφησαν συμβάσεις ύψους €16 εκατ., μεταξύ των οποίων η αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, του Υπουργείου Υποδομών και η επέκταση αιολικού πάρκου στον Κιθαιρώνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης