Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πλαίσιο Computers: Πώς νίκησε τον COVID 19

Πλαίσιο Computers: Πώς νίκησε τον COVID 19

Τι αξιοποίησε η διοίκηση για να πετύχει αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας

Παντός καιρού αποδεικνύεται ότι είναι η διοίκηση της Πλαίσιο Computers.

Η οικογενειακή επιχείρηση Γεράρδου με έντονη παρουσία τα τελευταία 50 χρόνια στην αγορά της τεχνολογίας απέδειξε στην πράξη ότι οι αναποδιές και κυρίως η πανδημία που ξέσπασε από τον περασμένο Μάρτιο, δεν λύγισε τις πωλήσεις παρά τα απανωτά Lockwood.
Ο Γεώργιος Γεράρδος ιδρυτής της εταιρείας και ο γιός του Κωνσταντίνος Γεράρδος χάρη στις μεθοδικές αποφάσεις τους αλλά και οι σημαντικές επενδύσεις σε εγκαταστάσεις logistics τα τελευταία 10 χρόνια όπως και η ενδυνάμωση του δικτύου παράδοσης στο σπίτι κατάφεραν να νικήσουν όλα τα προβλήματα που προκάλεσε η εμφάνιση του covid 19.
Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που προκάλεσε ο κορωνοϊος στις πωλήσεις των επιχειρήσεων αφού παρέμειναν κλειστές για περισσότερους από τρεις μήνες την χρονιά που πέρασε ανέδειξε τους προετοιμασμένους και απροετοιμαστες.
Η «Πλαίσιο» έδειξε ότι άντεξε στην κρίση αφού ενισχύθηκαν οι πωλήσεις και η κερδοφορία και οφείλεται στις επενδύσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν.
Τα logistics έσωσαν την παρτίδα.
Το 2010 δημιουργήθηκε το κέντρο παραγωγής και διανομής στη Μαγούλα Αττικής συνολικής επιφάνειας 22.500 τετραγωνικών μέτρων.
Το ύψος της επένδυσης ανήλθε στα 30 εκατ. ευρώ.
Η στρατηγική των επενδύσεων συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια.
Στην Μάνδρα δημιουργήθηκε επιπλέον αποθηκευτικός χώρος 10.000 τετραγωνικών μέτρων συνολικής επένδυσης 8 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα δόθηκε έμφαση στον μηχανισμό έγκαιρης παράδοσης στο σπίτι ή στην εργασία σε χρόνο που θα ζήλευαν και οι εξειδικευμένες εταιρείες ταχυμεταφορών.
Σε 24 ώρες ή το αργότερο σε 48 ώρες η «Πλαίσιο» παραδίδει στον πελάτη ότι παραγγείλει από την ιστοσελίδα.
Την άμεση παράδοση την εγγυάται ο μηχανισμός της εταιρείας που αποτελείται από 90 φορτηγά και ικανό προσωπικό για την κατανομή των προϊόντων.
Ο Covid 19 για την Πλαίσιο Computers ήταν η επιβεβαίωση για τις σωστές επιλογές του παρελθόντος όπως οι επενδύσεις σε logistics και στην ενίσχυση του δικτύου διανομής.
Να αναφερθεί ότι στο πρώτο lockdown από τις 15 Μαΐου έως τις 3 Μαΐου η ιστοσελίδα δέχθηκε 7. 000.000 επισκέψεις με τους καταναλωτές να αναζητούν προϊόντα τεχνολογίας .
Ο ένας στους εικοσιένα επισκέπτες έδωσε παραγγελία φθάνοντας τις 331.000 παραγγελίες οι οποίες παραδόθηκαν στην … ώρα τους.
Η αξιοποίηση των υποδομών η αγαστή συνεργασία των 1500 ανθρώπων «νίκησαν» τις παρενέργειες της πανδημίας και τα υποχρεωτικά λουκέτα που επέβαλε η κυβέρνηση για τον περιορισμό μετάδοσης της νόσου.

Τι κατάφερε η «Πλαίσιο»

Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 354,6 εκατ ευρώ το 2020 σημειώνοντας διψήφια ποσοστιαία άνοδο κατά 11,8% σε σχέση με το 2019, η οποία σηματοδοτεί τον υψηλότερο ρυθμό αύξησής τους από το 2007.
Τα πριο φόρων κέρδη ήταν βελτιωμένα κατά 20% με στήριξη από τη συρρίκνωση των χρηματοοικονομικών εξόδων, στα € 3,6 εκ..
Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 59,7% 3,1 εκατ ευρώ.
Ισχυρό διψήφιο ποσοστό αύξησης (+15,6%) των πωλήσεων προήλθε από τις πωλήσεις των “Η/Υ και τις Ψηφιακές Εφαρμογές.
Σε επίπεδο δευτέρου εξαμήνου για το οποίο υφίστανται συγκριτικά στοιχεία, οι πωλήσεις των λευκών συσκευών σημείωσαν σημαντική αύξηση, άνω του 80%.
Παρέμειναν σε θετικό επίπεδο οι πωλήσεις στα είδη Κινητής Τηλεφωνίας (+1,5%) και Γραφείου (+0,2%).
Σημαντικές διαφοροποιήσεις στα τομεακά μερίδια λόγω αυξημένων πωλήσεων σε μια κατηγορία και εισαγωγής μιας νέας:
Μειωμένη συμμετοχή των «Είδη Γραφείου» κατά 340 μ.β. στο 28,9% και της «Τηλεφωνίας» κατά 190 μ.β. στο 18,8%.
Ουσιώδης βελτίωση της συμμετοχής του κλάδου των «Η/Υ και ψηφιακών εφαρμογών» από 43,9% σε 45,4%.
Συνεισφορά κατά 6,2% του νέου κλάδου των Λευκών Συσκευών.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingbnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης