Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα πρώτα λουκέτα καταστημάτων κάνουν την εμφάνισή τους στο κέντρο της Αθήνας

Τα πρώτα λουκέτα καταστημάτων κάνουν την εμφάνισή τους στο κέντρο της Αθήνας

Σε απόγνωση οι έμποροι

Σχετικά Άρθρα

Με άγνωστη μέχρι σήμερα την ημερομηνία επανεκκίνησης της αγοράς και με άδεια τα ταμεία των επιχειρήσεων, οι έμποροι λένε ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα και θα αποτυπωθεί με χιλιάδες λουκέτα και αύξηση της ανεργία τους επόμενους μήνες.
Οι πρώτοι έμποροι παραδίδουν τα κλειδιά και απελευθερώνουν τα καταστήματά στους επόμενους και στις βιτρίνες να μπαίνουν τα πρώτα ενοικιαστήρια.
Ο πιο εμπορικός δρόμος της Αθήνας η οδός Ερμού εμφανίζει καταστήματα άδεια όπως και οι γύρω δρόμοι, με τους επιχειρηματίες να βάλουν λουκέτο εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, η οποία έβαλε τέλος σε επιχειρήσεις που λειτουργούσαν για περισσότερα από 20 χρόνια.
IMG_20210312_141713.jpg
Στην Οδός Νίκης απέναντι από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η ταμπέλα του «Απολλώνιον» κατέβηκε στα μέσα Ιανουαρίου και στη θέση του ανέβηκε η επιγραφή NATTSU (καφές και ξηροί καρποί).

IMG_20210312_141735_1.jpg
Στην Οδός Σταδίου το κατάστημα Κωνσταντινίδη κατέβασε ρολά και λίγα μέτρα πιο κάτω κατάστημα με παπούτσια επίσης το παρέδωσε άδειο στον ιδιοκτήτη του.
IMG_20210113_213009_1.jpg
Και νέα λουκέτα

Τα λουκέτα των επιχειρήσεων θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες καθώς τα όποια αποθέματα υπομονής είχαν απομείνει «κάηκαν» τον Μάρτιο αφού το άνοιγμα της αγοράς έπαιρνε αναβολή από τη μία εβδομάδα στην άλλη διότι τα κρούσματα σημείωναν άνοδο ξεπερνώντας τα 3000 κατεβάζοντας το πήχη των προσδοκιών.
Αρκετοί επιχειρηματίες φοβούνται ότι θα χαθεί και η Πασχαλινή περίοδος δίνοντας την χαριστική βολή σtην εμπορική κοινότητα που βλέπει ότι χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής από τον COVID 19.
IMG_20210301_143549_1.jpg
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ Σταύρος Καφούνης είπε στο BN ότι έχει ζητήσει την υλοποίηση και 7ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής από τον οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις με σκοπό να χρηματοδοτηθούν τα απούλητα εμπορεύματα και ειδικότερα για τις επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης να χρηματοδοτηθεί το 50% των παραγγελιών που είχαν κάνει το αντίστοιχο τρίμηνο του Ιανουαρίου Μαρτίου 2020.
Παράδειγμα ένα είχαν αγοράσει προϊόντα αξίας 15.000 ευρώ να πάρουν από το κράτος το ποσό των 7.500 ευρώ.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σκέφτεται να δώσει ολιγοήμερη παράταση των χειμερινών εκπτώσεων καθώς ο Μάρτιος χάθηκε.
Θα είναι μία τελευταία ευκαιρία στους εμπόρους να χρηματοδοτηθούν από τη αγορά και τους καταναλωτές που θέλουν να ψωνίσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το άνοιγμα της αγοράς όσο τα κρούσματα σημειώνουν άνοδο η δεν υποχωρούν και την ίδια στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια του. Οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις δεν θα είναι σε θέση να σηκώσουν στους ώμους του τη ζημιά που υπέστησαν με αποτέλεσμα το μερίδιο των μεγάλων και ισχυρών αλυσίδων του λιανεμπορίου να αυξηθεί του επόμενους μήνες διότι είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις τους.

IMG_20210312_141722_1.jpg
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης