Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μίχος (Epsilon Net): Είμαστε ενθουσιασμένοι από την εξαγορά της SingularLogic - Πεντακάθαρη η εταιρεία

Μίχος (Epsilon Net): Είμαστε ενθουσιασμένοι από την εξαγορά της SingularLogic - Πεντακάθαρη η εταιρεία
Μονόδρομος η ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων για την ανάπτυξή τους. Επιχειρηματική ευκαιρία για την Epsilon Net
Σημαντική διεύρυνση του πελατολογίου της Epsilon Net προσφέρει η εξαγορά της SingularLogic, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας.
Ο Ιωάννης Μίχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Epsilon Net, ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της εισηγμένης για τα αποτελέσματα χρήσης 2020, πως είναι ενθουσιασμένος από την εξαγορά.
Όπως ανέφερε, το βασικό πρόβλημα της Singular ήταν ο δανεισμός της, αλλά η εξαγορά της έγινε με μηδενικό δανεισμό από 30 εκατ. ευρώ που ήταν και από τον έλεγχο που έγινε από κοινού με την Space προέκυψε πως η εταιρεία λειτουργούσε υποδειγματικά, εφαρμόζοντας τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και είναι πεντακάθαρη.
Το 2021 θα είναι μία μεταβατική χρονιά και το 2022 θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα της.
Με την εξαγορά της το πελατολόγιο της Epsilon Net από 30 χιλ. πελάτες αυξάνεται στις 70 χιλ. πελάτες.

Η εξαγορά του βασικού ανταγωνιστή

Σημαντικά αποτελέσματα έχει και η εξαγορά της Data Communication.
Ουσιαστικά πρόκειται για εξαγορά βασικού ανταγωνιστή.
Έχουν ενοποιήσει τμήματα, αλλά διατηρούνται τις γραμμές των προϊόντων ώστε να επιλέγει ο πελάτης πιο προϊόν θα αποκτήσει.
Δημιουργούνται επίσης συνέργειες και άρα μικρότερα κόστη για την Epsilon Net.
Προς το παρόν δεν σχεδιάζεται συγχώνευσης αλλά θα εξεταστεί στο μέλλον, ανέφερε ο κ.Μίχος, τονίζοντας πως στο πρώτο δίμηνο από την απόκτησή της φαίνεται η συνεισφορά της και είναι καλύτερη από όσο περίμενε η διοίκηση.
Η διοίκηση της Epsilon Net τόνισε πως οι επιχειρήσεις κατάλαβαν από την πανδημία αυτά που τους έλεγε χρόνια, ότι δηλαδή πρέπει να μπορούν να λειτουργούν από απόσταση και να μπορούν να παράξουν περισσότερο.
Μία επιχείρηση που θα αποκτήσει eshop και θα το συνδέσει με τα social media θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.
Η θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών βιβλίων και η αποστολή των στοιχείων στην ΑΑΔΕ αποτελεί μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία για την εταιρεία.
Ουσιαστικά γίνεται υποχρεωτική τη μηχανογράφηση και η πιστοποίηση της Εpsilon Net της δίνει ένα δυνατό πλεονέκτημα.
Στα επόμενα τρία χρόνια αναμένεται να μετασχηματιστούν ψηφιακά 150-200 χιλ. επιχειρήσεις και αυτό αποτελεί μία επιχειρηματική ευκαιρία για την εταιρεία.
Η εταιρεία εξακολουθεί να εστιάζει στην αύξηση του τζίρου και των μεριδίων της αγοράς, ενώ το κόστος ανά πελάτη είναι μικρό και τα επαναλαμβανόμενα έσοδα αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του τζίρου.
Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2021, θα ανακοινωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται, όπως έγινε και με αυτά της χρήσης 2020, όπου τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3,28 εκατ. ευρώ από 1,41 εκατ. ευρώ.
Τονίστηκε επίσης πως η εταιρεία εξοδοποιεί τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη και η κερδοφορία με αυτήν την πρακτική δεν έχει σκοτεινά σημεία, αφού τα άυλα περιουσιακά στοιχεία είναι πολύ χαμηλά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης