Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με στήριξη του ομίλου Olympia το Douleutaras... ταξιδεύει στο εξωτερικό ως EasyHero

Με στήριξη του ομίλου Olympia το Douleutaras... ταξιδεύει στο εξωτερικό ως EasyHero

H Olympia οδηγεί το Douleutaras σε διεθνή καριέρα

 

Ένα φιλόδοξο στοίχημα αναλαμβάνει η Douleutaras, με τη στήριξη που έλαβε πρόσφατα από τον όμιλο Olympia.
Αυτό της διεθνούς καριέρας, που θα γίνει μέσω της διείσδυσης σε ξένες αγορές με το σήμα «EasyHero».
Παράλληλα, σχεδιάζεται η προσθήκη νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων στην υφιστάμενη πλατφόρμα, που είναι πλέον εδραιωμένη στην ελληνική αγορά.

Η συμφωνία των δυο πλευρών έρχεται σε μια περίοδο-σταθμό για την ελληνική κοινότητα των startups.
Σχήματα με Ελληνα ιδρυτή συγκέντρωσαν χρηματοδότηση 1,1 δισ. δολαρίων, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά.
Μόνο οι νεοφυείς εταιρείες με έδρα την Ελλάδα συγκέντρωσαν χρηματοδότηση 390 εκατ. δολαρίων, ποσό αυξημένο κατά 39 φορές συγκριτικά με το 2010, όταν άρχισε να οικοδομείται το ελληνικό startup οικοσύστημα.
Η χρηματοδοτική ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές νεοφυείς εταιρείες αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της δυναμικής που έχει αποκτήσει η καινοτομία made in Greece.
Καινοτομία η οποία παίρνει σάρκα και οστά και γίνεται από επιχειρηματική ιδέα εταιρική πραγματικότητα, ικανή να προσελκύσει ηχηρά ονόματα της εγχώριας και διεθνούς επενδυτικής σκηνής.
Επενδύοντας στη δυναμική των startups που «γεννά» η Ελλάδα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε το οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας να γίνει μοχλός ανάπτυξης για το σύνολο της οικονομίας.
Αυτή ακριβώς τη δυναμική είδε ο Όμιλος Olympia, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, η οποία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της ως βασικού επενδυτή στον γύρο χρηματοδότησης, ύψους 2,3 εκατ., της scale-up εταιρείας Douleutaras.

Καινοτόμα πλατφόρμα

Ως γνωστόν, είναι μία καινοτόμα πλατφόρμα, η οποία, μέσα σε πέντε χρόνια λειτουργίας, έγινε το μεγαλύτερο marketplace εύρεσης επαγγελματιών για εργασίες στο σπίτι, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην κατακερματισμένη αγορά παροχής οικιακών υπηρεσιών.
Αξιοποιώντας την τεχνολογία και συνδέοντας τον πελάτη με τον καταλληλότερο επαγγελματία σε πραγματικό χρόνο, την ώρα που τον χρειάζεται, η πλατφόρμα Douleutaras έχει γίνει σήμερα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια επαγγελματιών και καταναλωτών.

Το οικοσύστημα του Douleutaras αριθμεί πάνω από 3.700 επιλεγμένους επαγγελματίες

Το οικοσύστημα του Douleutaras αριθμεί σήμερα πάνω από 3.700 επιλεγμένους επαγγελματίες από όλο το φάσμα εργασιών για το σπίτι, ενώ έχει ήδη συγκεντρώσει 75.000 αξιολογήσεις χρηστών.
Έχει ως τώρα διαχειριστεί 880.000 αιτήματα χρηστών και έχει ξεπεράσει τις 275.000 εκτελεσμένες εργασίες σε 6 πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο.
Στον πυρήνα της πλατφόρμας βρίσκεται η τεχνολογία, μέσα από τον προηγμένο αλγόριθμο που προτείνει σε πραγματικό χρόνο τους διαθέσιμους και αξιόπιστους επαγγελματίες ανά περιοχή, αλλά και ο «ψηφιακός βοηθός» που υποστηρίζει τους επαγγελματίες στην καθημερινότητά τους.
Ακριβώς αυτό το όραμα της ελληνικής startup, να ενισχύσει την τεχνολογική της καινοτομία και να απευθυνθεί σε ακόμη περισσότερους χρήστες και επαγγελματίες εντός και εκτός συνόρων, θέλησε να ενδυναμώσει ο Όμιλος Olympia.
«Επενδύουμε επιλεκτικά σε scale-ups που χαρακτηρίζονται από καινοτομία, δημιουργικότητα και πάθος για τον πελάτη τους, αξίες που είναι στο DNA του ομίλου μας.
Με τη δική μας στήριξη, η πλατφόρμα θα επιδιώξει την περαιτέρω ανάπτυξή της στο εξωτερικό, αλλά και στρατηγικές συνεργασίες σε Ελλάδα και Κύπρο», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του CEO του ομίλου Olympia, Ρόμπυ Μπουρλά, αναφορικά με τη νέα επένδυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης