Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα 2,70 ευρώ η τιμή στόχος της Εuroxx για Elvalhalcor - Σύσταση overweight

Στα 2,70 ευρώ η τιμή στόχος της Εuroxx για Elvalhalcor - Σύσταση overweight

Συζητείται το ενδεχόμενο διάθεσης ποσοστού μετοχών έως 6% προς θεσμικούς επενδυτές

Τιμή – στόχο 2,7 ευρω και σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, δίνει η Euroxx σε έκθεση της (11 Μαρτίου ) για τον όμιλο εταιρειών Elvalhalcor, ύστερα απο τα χθεσινά αποτελέσματα έτους.
Η έκθεση εκδόθηκε λίγες ώρες πριν σημερινή τηλεδιάσκεψη με αναλυτές και σε μια περίοδο όπου στις χρηματιστηριακές εταιρείες συζητείται το ενδεχόμενο διάθεσης ποσοστού μετοχών έως 6% προς θεσμικούς επενδυτές ώστε να επιτευχθεί υψηλότερη διασπορά στις μετοχές και η εταιρεία να πληροί και το κριτήριο της διασποράς για την είσοδο της μετοχής σε διεθνείς δείκτες.

Σταθεροποίηση πωλήσεων

Όπως αναφέρει η Euroxx - δίνοντας την δωδεκάμηνη τιμή- στόχο στα 2,70 ευρώ- οι πωλήσεις σταθεροποιήθηκαν το 2020, παρά την χαμηλότερη ζήτηση λόγω της πανδημίας.
Περιορισμένες ήταν επίσης οι επιδράσεις απο τον Covid-19 στο προσαρμόσμενο Ebidta το οποίο ανήλθε στα 136 εκατ. ευρώ σημειώνοντας πτώση μόλις 3% σε ετήσια βάση.
Τα δε καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 39,3 εκατ. ευρώ κατέγραψαν πτώση 8,4% λόγω των υψηλών αποσβέσεων και των αδύναμων ελεύθερων ταμειακών ροών στα 86,8 εκατ. ευρώ, στα μισά σχεδόν επίπεδα του 2019.
Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 623 εκατ. ευρώ λόγω των κεφαλαιακών επενδύσεων ύψους 116 εκατ. ευρώ στους τομείς του αλουμινίου και χαλκού.


Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης