Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εκτίναξη των χρηστών ευρυζωνικών υπηρεσιών της Cosmote

tags :
Εκτίναξη των χρηστών ευρυζωνικών υπηρεσιών της Cosmote

Στο 44% των συνδρομητών η διείσδυση των οπτικών ινών

Στα ύψη η ζήτηση για γρήγορο ίντερνετ λόγω του lockdown και της τηλεργασίας αλλά οι εταιρείες καλύπτουν τις ανάγκες με το σταγονόμετρο τη ζήτηση καθώς η λύση του προβλήματος περνά μέσα από τη επέκταση οπτικών.

Πάντως ο όμιλος ΟΤΕ έκλεισε με 945.000 συνδρομητές που διαθέτουν ευρυζωνικές υπηρεσίες σημειώνοντας αύξηση 27,4% σε σχέση πρόπερσι.
Η διείσδυση των οπτικών ινών ανέρχεται πλέον στο 44% του συνόλου των συνδρομητών σημειώνοντας αύξηση 7 ποσοστιαίων μονάδων
Με τους πελάτες να υιοθετούν όλο και περισσότερο υπηρεσίες FTTH ή Vectoring, το ποσοστό των πελατών ευρυζωνικών υπηρεσιών που απολαμβάνουν ταχύτητες 100Mbps ή μεγαλύτερες έχει αγγίξει το 14% των συνδέσεων οπτικών ινών και συνεχίζει να αυξάνεται.
Έχοντας ολοκληρώσει το πλάνο υλοποίησης των καμπινών FTTC, ο ΟΤΕ προχωρά εντατικά στην υλοποίηση των υποδομών οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) σε περιοχές που είτε αναμένεται υψηλή ζήτηση ή δεν ήταν εφικτή η κάλυψη με FTTC, αναμένοντας ότι η ζήτηση θα επιταχυνθεί στο προσεχές μέλλον.
Τα νοικοκυριά που έχουν οπτική ίνα
Ο ΟΤΕ πέτυχε τον φιλόδοξο στόχο που είχε θέσει για την επέκταση υποδομών οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH), ξεπερνώντας τα 300 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις εντός του 2020 και στοχεύει να φτάσει περίπου τα 500 χιλιάδες νοικοκυριά έως το τέλος του 2021.
Η αυξανόμενη διαθεσιμότητα υπηρεσιών οπτικών ινών και η σταθερά αυξανόμενη ζήτηση για υψηλότερες ταχύτητες υποστηρίζουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του Ομίλου.
Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών COSMOTE TV ανήλθε στις 575 χιλιάδες, αυξημένος κατά 3,7% σε ετήσια βάση καταγράφοντας 12 χιλιάδες καθαρές νέες συνδέσεις στο τρίμηνο.
Ο ΟΤΕ αξιοποιεί τις νέες υπηρεσίες Over-the-Top, για να ενισχύσει τα πακέτα υπηρεσιών προς τους συνδρομητές
Η ανανέωση των δικαιωμάτων μετάδοσης των UEFA Leagues (Champions League, Europa League and Europa Conference League) έως το 2024, καθώς και οι παραγωγές της COSMOTE TV ενισχύουν την ανταγωνιστική της θέση με ιδιαίτερα δημοφιλές περιεχόμενο.
Στα 7 εκατομμύρια οι πελάτες της κινητής.
Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, η COSMOTE παρείχε στην Ελλάδα υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε 7 εκατ. πελάτες, μειωμένους κατά 5,9% σε σχέση με το τέλος του 2019, κυρίως λόγω της καρτοκινητής.
Η χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας συνέχισε να αυξάνεται, αντανακλώντας την αυξανόμενη ζήτηση, τη συνεχή αύξηση της διείσδυσης των smartphones, καθώς και τις εμπορικές προσφορές.

Τα… δεδομένα

Το Δ’ τρίμηνο του 2020, η κίνηση δεδομένων αυξήθηκε κατά 46% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Αντίστοιχα, η μέση μηνιαία χρήση αυξήθηκε κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, και έφτασε τα 4,5 GB ανά συνδρομητή.
Η COSMOTE προχώρησε πρώτη στην εμπορική διάθεση υπηρεσιών 5G, αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δημοπρασίας φάσματος τον Δεκέμβριο του 2020.
Η εταιρεία στοχεύει σε πληθυσμιακή κάλυψη περίπου στο 50% στα τέλη του 2021, καθώς και στην κάλυψη των αυτοκινητοδρόμων έως το 2023, ενώ συνεχίζει να προωθεί τη χρήση δεδομένων μέσω του δικτύου 4G/4G+.
Παράλληλα, τη διοίκηση μέσα στο 2021 σκοπεύει να προχωρήσει σε σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G.
Το φάσμα που θα απελευθερωθεί, θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δικτύων COSMOTE 4G/4G+ και COSMOTE 5G.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης