Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Reuters: Επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΔΕΔΔΗΕ - Την Παρασκευή 19/2 λήγει η προθεσμία για τον διαγωνισμό

Reuters: Επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΔΕΔΔΗΕ - Την Παρασκευή 19/2 λήγει η προθεσμία για τον διαγωνισμό
Δεδομένης της αξίας του ΔΕΔΔΗΕ, περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το προς πώληση ποσοστό θα μπορούσε να φτάσει τα 2,45 δισεκατομμύρια ευρώ

Επενδυτικά funds και εταιρείες που ασχολούνται με τις υποδομές ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την απόκτηση μειοψηφικού πακέτου μετοχών (49%) του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Ως ενδιαφερόμενοι παρουσιάζονται οι εταιρείες Ardian, Macquarie και First Sentier, με την προθεσμία υποβολής προτάσεων να λήγει την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου. 
Δεδομένης της αξίας του ΔΕΔΔΗΕ, περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ (6,04 δισεκατομμύρια δολάρια), το προς πώληση ποσοστό θα μπορούσε να φτάσει τα 2,45 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Όμιλος Κοπελούζου, ο οποίος είναι μέτοχος στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, μαζί με το καναδικό fund PSP θεωρούνται επίσης δυνητικοί πλειοδότες – αν και παραμένει ασαφές κατά πόσο θα συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Αντικίνητρο

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, άλλες εταιρείες στον κλάδο των υποδομών, όπως η ΓΕΚ Τέρνα, μάλλον δεν θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.
Το γεγονός ότι δημοπρατείται μειοψηφικό ποσοστό έχει λειτουργήσει ως αντικίνητρο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον οργανισμό κοινής ωφέλειας.
Ο ΔΕΔΔΗΕ, που ανήκει εξ ολοκλήρου στην ΔΕΗ, διαθέτει δίκτυο μήκους 242.000 χιλιομέτρων, εξυπηρετώντας 7 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Η ΔΕΗ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ προβλέπει δαπάνες 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ ως το 2023 για την αναβάθμιση του δικτύου του, το οποίο επλήγη κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
Το δίκτυο αποτελείται κυρίως από εναέρια καλώδια, ευαίσθητα στις προθέσεις του καιρού.
Η επένδυση περιλαμβάνει επίσης την αντικατάσταση ξεπερασμένων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας από άλλους, έξυπνους.
Η ανάγκη εκσυγχρονισμού του δικτύου ήρθε στο προσκήνιο αυτήν την εβδομάδα μετά τη βαριά χιονόπτωση που έπληξε τη χώρα.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει το σχέδιο για την κατασκευή υπόγειων καλωδίων σε περιοχές όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο για λόγους ασφαλείας.

αδδδδ.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης