Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Τελεσίγραφο σοκ από τη NIKE σε όλα τα ελληνικά δίκτυα λιανικής, ζητάει πληρωμές έως 22/2

Αποκάλυψη: Τελεσίγραφο σοκ από τη NIKE σε όλα τα ελληνικά δίκτυα λιανικής, ζητάει πληρωμές έως 22/2
Πληρώνετε έως 22 Φεβρουαρίου 2021 ή δεν εκτελώ υφιστάμενες και μελλοντικές παραγγελίες αναφέρει η NIKE
Σχετικά Άρθρα

Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολυεθνικών εταιριών συμμορφώνεται με τα μέτρα που ισχύουν ανά χώρα για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας μέσω μετάθεσης πληρωμών η NIKE εμφανίζεται όχι μόνο να μην καταλαβαίνει τίποτα από τη λαίλαπα του κορωνοϊού αλλά να βάζει το μαχαίρι στο λαιμό στις εταιρίες λιανικής που διαθέτουν προϊόντα της.
Πρόκειται για μια ενέργεια που οι αλυσίδες χαρακτηρίζουν εκβιαστική καθώς παρέχεται δέκα ημέρες προθεσμία για την εξόφληση κάθε εκπρόθεσμου υπολοίπου αλλιώς η εταιρία ακυρώνει όλες τις παραγγελίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και δεν δέχεται νέες παραγγελίες.

10 ημέρες προθεσμία

Η NIKE ήδη απηύθυνε επιστολή(δεν υπάρχει υπογραφή προσώπου αλλά «Πωλήσεις NIKE») προς όλα τα δίκτυα λιανικής στην Ελλάδα που αγοράζουν προϊόντα τους προκειμένου να τα διαθέσουν τοις μετρητοίς και θέτει προθεσμία ολοσχερούς εξόφλησης το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ενώ είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο πληθυσμιακά τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας βρίσκεται σε συνθήκες σκληρού lockdown και τα καταστήματα λιανικής έχουν κλείσει με κρατική εντολή.
Η τακτική της NIKE έρχεται να πιστοποιήσει την απόλυτη αυθαιρεσία που διέπει την τακτική των πολυεθνικών (η πολιτική τους επαφίεται στις διαθέσεις τους και δεν υπακούει σε καμία κρατική εντολή) και εν προκειμένω της συγκεκριμένης όπου η επιχειρηματική ηθική και η αναγνώριση συνθηκών πολέμου που προκαλεί η πανδημία αποτελούν άγνωστες λέξεις.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο «κατόρθωμα» της NIKE εγείρει το ερώτημα αν τελικά είναι υπεράνω κρατών και αν τελικά η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού προβληματίζεται από τέτοιες πρακτικές. Γιατί όταν για παράδειγμα η ελληνική πολιτεία μεταθέτει την πληρωμή επιταγών και άλλων συναφών αξιογράφων για προμηθευτές που βρίσκονται στην Ελλάδα τίθεται και ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού. Και αυτό γιατί για παράδειγμα αν οι εταιρίες λιανικής ενδώσουν στις πρακτικές της NIKE είναι αβέβαιο αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στους υπόλοιπους προμηθευτές τους οι οποίοι έρχονται σε μειονεκτική θέση χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα καθώς οι απαιτήσεις τους έχουν παγώσει με κρατική εντολή.
Βέβαια το εξωφρενικό είναι ότι ενώ η NIKE ζητά εδώ και τώρα τα λεφτά δεν εγγυάται ούτε τους χρόνους παράδοσης ούτε την ακρίβεια στην εκτέλεση των παραγγελιών δείχνοντας καθαρά αποικιοκρατική συμπεριφορά.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΙΚΕ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ, ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

«Αγαπητέ πελάτη,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η Nike προετοιμάζεται για την προσεχή σεζόν πωλήσεων HO21 και για να εξυπηρετήσει εσάς, τους αφοσιωμένους πελάτες της, θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή σας στα εξής:
Η Nike θα δέχεται όλες τις μελλοντικές παραγγελίες για τη σεζόν HO21 μόνο από πελάτες που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις πληρωμών τους. Για να διασφαλίσετε ότι οι παραγγελίες σας για τις σεζόν FA21 & HO21 θα επιβεβαιωθούν και θα γίνουν τελικά αποδεκτές (έξι εβδομάδες πριν από την αποστολή των προϊόντων), η Nike σας παρέχει πλέον την τελευταία ευκαιρία να εξοφλήσετε πλήρως κάθε εκπρόθεσμο υπόλοιπο στον τραπεζικό λογαριασμό της Nike το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021.
Η Nike θα έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει την παραλαβή των παραγγελιών σας και να προχωρήσει τελικά στην αποδοχή τους μόνο όταν δεν υπάρχουν εκπρόθεσμα οφειλόμενα ποσά στην καρτέλα σας. Δυστυχώς, η Nike θα πρέπει να ακυρώσει τις παραγγελίες της σεζόν FA21 ή/και να αναστείλει την εισροή περαιτέρω FA21& HO21 παραγγελιών στην περίπτωση που υπάρχει εκπρόθεσμο ποσό στην καρτέλα σας την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021.
Όπως πάντα, για οποιαδήποτε ανάγκη σε προϊόντα της σεζόν FA21& HO21, θα έχετε την ευκαιρία να υποβάλετε άμεση παραγγελία μέσω του nike.net, την οποία η Nike θα σας παραδώσει ως συνήθως. Πριν υποβάλετε τις παραγγελίες σας για τη σεζόν FA21& HO21, η Nike συνιστά να διερευνήσετε τον πιθανό αντίκτυπο στην επιχείρησή σας.
Επισκεφτείτε το nike.net για μια πλήρη και ενημερωμένη επισκόπηση των τιμολογίων σε εκκρεμότητα, την κατάσταση των εκκρεμών παραγγελιών σας και για τυχόν άλλες προσαρμογές παραγγελίας που ισχύουν για εσάς.
Τέλος, η Nike θα ήθελε να σας υπενθυμίσει ότι ενδέχεται να διαπιστώσετε ορισμένες καθυστερήσεις και ανακρίβειες όσον αφορά την επιβεβαίωση των παραγγελιών ή/και τις προγραμματισμένες παραδόσεις. Σας διαβεβαιώνουμε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσουμε την επαρκή ροή προϊόντων προς εσάς.
Για τυχόν απορίες, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας ή την εξυπηρέτηση πελατών της Nike παρακάτω.
Θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος από το συνηθισμένο για να απαντήσουμε σε τυχόν ερωτήσεις που αποστέλλονται με email
nike.net.CSGreece@nike.com

Ευχαριστούμε.

Πωλήσεις Nike

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης