Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι μακέτες ωρίμασαν στον Ελαιώνα μετά από δύο χρόνια - Προκύπτει ενδιαφέρον

Οι μακέτες ωρίμασαν στον Ελαιώνα μετά από δύο χρόνια - Προκύπτει ενδιαφέρον

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει ο νέος σταθμός στον Ελαιώνα - Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες ακινήτων και κατασκευαστικούς Ομίλους

Σχετικά Άρθρα
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της κατασκευής του νέου σταθμού υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα, ένα έργο που όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμα του το bankingnews.gr, ήταν απών από τις όποιες αναφορές του Υπουργείου Υποδομών.

Το έργο, για το οποίο η Αττικό Μετρό είχε παρουσιάσει ακόμη και μακέτες πριν από μία διετία, παρέμενε στα συρτάρια.
To έργο θεωρείται υψίστης σημασίας για τον νομό Αττικής, ο οποίος σήμερα εξυπηρετείται από δύο υπεραστικούς σταθμούς λεωφορείων σε Κηφισό και Λιοσίων, που λειτουργούν έχοντας ξεπεράσει τη χωρητικότητά τους, ενώ η πρόσβαση σε αυτούς γίνεται οδικώς με αυτοκίνητο, ταξί ή αστικά λεωφορεία.
Η έναρξη λειτουργίας του υπερ-σταθμού, αναμένεται να αποσυμφορήσει κεντρικές αρτηρίες, όπως η οδός Λιοσίων, η λεωφόρος Kηφισού, αλλά και η λεωφόρος Aλεξάνδρας και οι περιφερειακές οδοί γύρω από την πλατεία Kαραΐσκάκη.
Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Μαρτίου 2021.
Το έργο είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για εταιρείες ακινήτων και κατασκευαστικούς ομίλους, καθώς θα προωθηθεί είτε μέσω ΣΔΙΤ, είτε μέσω σύμβασης παραχώρησης – πιθανότατα άνω των 25 ετών - με εκμετάλλευση όλων των εμπορικών χρήσεων, που θα συνδυάζονται με τον επιβατικό σταθμό.

Το έργο

Με βάση το σχετικό σχεδιασμό, ο νέος σταθμός θα είναι επιφάνειας 38.500 τ.μ., εκ των οποίων περίπου 11.500 – 12.000 τ.μ. θα αφορούν σε χρήσεις καταστημάτων κι εστίασης.
Επιπλέον προβλέπονται χώροι πρασίνου συνολικής επιφάνειας άνω των 20 στρεμμάτων και περίπου 500 θέσεις στάθμευσης.
Ιδιοκτήτης του ακινήτου των 90 στρεμμάτων είναι η Αττικό ΜΕΤΡΟ, καθώς ο χώρος που έχει επιλεγεί βρίσκεται πλησίον του υφιστάμενου Αμαξοστασίου της εταιρείας και σχεδόν δίπλα στο Σταθμό ΜΕΤΡΟ «Ελαιώνας», έχοντας μάλιστα λάβει χωροθέτηση για τον σκοπό αυτό ήδη από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τον Ελαιώνα, που εκδόθηκε το 2005.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς στόχος είναι ο διαγωνισμός να βγει στον αέρα εντός του 2021 και εν συνεχεία να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου σταθμού, ο οποίος και άμεσα συνδυασμένος με την διπλή ανάπλαση του Βοτανικού που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης