Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Διαψεύδει η ΔΑΝΑΗ Μάρμαρα ότι προχωρά σε απολύσεις - Απάντηση στο ΒΝ

Διαψεύδει η ΔΑΝΑΗ Μάρμαρα ότι προχωρά σε απολύσεις - Απάντηση στο ΒΝ

Τι απαντά η ΔΑΝΑΗ Μάρμαρα σε δημοσίευμα του bankingnews.gr

Σχετικά Άρθρα
Σε απάντηση δημοσιεύματος του bankingnews.gr (ΒΝ) «Φρένο στην πληρωμή προμηθευτών και απολύσεις από μεγάλες εταιρείες μαρμάρου», η «ΔΑΝΑΗ ΜΑΡΜΑΡΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» δηλώνει τα εξής:

 

  • Η ως άνω δημοσιογράφος δίχως εις βάθος έρευνα αντικειμενικών δεδομένων και δίχως ουσιαστικές γνώσεις αναπαρήγαγε το άρθρο της υπό τρεις διαφορετικές εκδοχές.

Οι 3 εκδοχές

  • Στην πρώτη εκδοχή αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «[…] η Danaη Μάρμαρα η οποία το 2017 απέκτησε το σύνολο των μεριδίων της Λαζαρίδης (που πτώχευσε), προχωρά σε απόλυση 40 ατόμων από την 1η Φεβρουαρίου. […] Όπως αναφέρουν κύκλοι των δύο εταιρειών, τόσο για την FHL Kυριακίδης, όσο και για την Danaη Μάρμαρα η κατάσταση τους τελευταίους μήνες έχει επιβαρυνθεί […]». Στην τελευταία (τρίτη εκδοχή) αναφέρει «[…] απολύσεις 40 ατόμων έχουν δρομολογηθεί από 1η Φεβρουαρίου και από την Danae του ομίλου Birros. Εντούτοις και αυτό διαψεύδουν στελέχη του Ομίλου, κάνοντας λόγο ότι δεν τίθεται θέμα περικοπών καθώς ο Όμιλος έχει καταγράψει εντυπωσιακή αύξηση τζίρου […]».

Οι εξελίξεις στην εταιρεία

  • Είναι ανεπίτρεπτο να μην γνωρίζει η κ. Μπότα ότι μία ανώνυμη εταιρεία δεν εκποιεί μερίδια, αλλά μετοχές. Είναι ανεπίτρεπτο να υποκρίνεται ότι δεν γνωρίζει πως σε συνέχεια της από 29.09.2017 πρόσκλησης διενέργειας δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού που αφορά στην πώληση τμήματος του ενεργητικού της Ομάδας Α΄ της τότε υπό ειδική διαχείριση του ν. 4307/2014 τελούσας εταιρείας «Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΡΑΜΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με το διακριτικό τίτλο «LAZARIDIS MARMOR S.A» ανακηρύχτηκε πλειοδότρια η εταιρεία με την επωνυμία «NORDIA ENERGY ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων της ομάδας ενεργητικού Α΄ της ως άνω εταιρείας στην οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι λατομικές άδειες και οι συναφείς συμβάσεις μίσθωσης δημόσιων μαρμαροφόρων εκτάσεων (σημείο 8Α της συνημμένης πρόσκλησης), καθώς και οι αιτήσεις έρευνας και μίσθωσης και άδειες έρευνας (σημείο 8Β της συνημμένης πρόσκλησης). Είναι ανεπίτρεπτο να υποκρίνεται πως δεν γνωρίζει η κ. Μπότα ότι με τον όρο «όμιλος επιχειρήσεων» χαρακτηρίζεται ένα σύνολο από αυτοτελείς οικονομικές επιχειρήσεις, που δημιουργούν έναν ενιαίο οικονομικό οργανισμό και μία από αυτές, που είναι η μητρική ελέγχει τις υπόλοιπες που είναι οι θυγατρικές και οι υπο-θυγατρικές της, καθώς και ότι όμιλος επιχειρήσεων είναι ακόμη και όταν υπάρχουν μόνο δύο επιχειρήσεις που η μία όμως ελέγχει την άλλη, με ουσιώδες στοιχείο τον ασκούμενο έλεγχο. Είναι ανεπίτρεπτο η κ. Μπότα να διαστρέφει την αλήθεια, ενώ είναι γνωστό ότι η εταιρεία «ΔΑΝΑΗ ΜΑΡΜΑΡΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» ανήκει στον όμιλο «HELLENIC MARBLE GROUP» (HMG).
Διάψευση περί απολύσεων

  • Κυρίως, όμως, είναι ανεπίτρεπτο να διαδίδει εν γνώσει της ψευδή γεγονότα με αποκλειστικό σκοπό να πλήξει την εμπορική πίστη, την επαγγελματική υπόληψη και γενικά το εμπορικό μέλλον επιχειρήσεων. Υπό αυτήν την έννοια διαψεύδουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι από την 1η Φεβρουαρίου η εταιρεία θα προχωρήσει σε απόλυση σαράντα (40) ατόμων (!). Αντιθέτως, η εταιρεία μας αποδεδειγμένα προέβη ήδη σε προσλήψεις εντός του μηνός Ιανουαρίου και επίκειται και η δημιουργία μεγάλου αριθμού νέων θέσεων εργασίας λόγω των συνθηκών αυξημένης ζήτησης. Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος παρά το ότι γνωρίζει την αποδεδειγμένη κατά 75% αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας μας (η οποία εντυπωσιακή αύξηση τζίρου καθιστά την εταιρεία μας φορέα του πιο ελπιδοφόρου «μηνύματος» στον κλάδο του μαρμάρου μεσούσης της πανδημίας), μιλά για έναν μεγάλο αριθμό απολύσεων ενάντια στους κανόνες της αγοράς και της επιχειρηματικής λογικής, ως εάν υπό συνθήκες εντεινόμενης παραγωγικής λειτουργίας να μπορεί μία επιχείρηση να ανταποκριθεί χωρίς εργατικό δυναμικό. Υπό την έννοια αυτή η διάδοση της ψευδούς αυτής είδησης που πλήττει τη δυναμική της επιχείρησής μας και δημιουργεί ερωτηματικά για την ευρωστία της, αποδεικνύεται επιπλέον και αφελής παραλογισμός ή επιπόλαια αντίφαση.

Ισχυρισμοί περί συκοφάντησης

  • Ο σκοπός κατασυκοφάντησης της εταιρείας μας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος αναπαρήγαγε το δημοσίευμά της υπό τρεις εκδοχές. Ενώ στη δεύτερη εκδοχή της δεν αναπαράγει την αρχική ψευδή είδηση της πρώτης εκδοχής καθόσον αφορά την εταιρεία μας (απαλείφοντας την επωνυμία της εταιρείας μας από τη σχετική είδηση), στην τρίτη εκδοχή της επανέρχεται και την επαναλαμβάνει, ως εάν δέχθηκε ενδιαμέσως παρέμβαση από τρίτους οι οποίοι έχουν τον ίδιο σκοπό με την ίδια, ήτοι τον εκμηδενισμό της εμπορικής μας αξιοπιστίας και τη δημιουργία δυσμενών εντυπώσεων μέσω αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων.

  • Η εταιρεία μας πάντοτε θα είναι υπέρμαχος της ανεξάρτητης και αμερόληπτης δημοσιογραφίας, και πολέμιος της στρατευμένης και ελεγχόμενης δημοσιογραφίας. Είναι κατά τούτο επείγουσα υποχρέωση της εταιρείας μας να υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου και έχει δώσει ήδη σχετική εντολή.

Απάντηση του ΒΝ

Το μόνο λάθος της γράφουσας είναι ότι δεν περιλαμβάνει στο άρθρο της την θέση της διοίκησης της Δανάη Μάρμαρα, ώς είθισται κατά την δημοσιογραφική δεοντολογία.
Όσον αφορά τα περί διάψευσης των απολύσεων, με χαρά και ανακούφιση να διαπιστωθεί την 1η Φεβρουαρίου ότι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν αίτηση για χορήγηση επιδόματος ανεργίας.
Το να χαρακτηρίζεις ένα δημοσιογράφο χωρίς στοιχεία, στρατευμένο και ελεγχόμενο ενώ δηλώνεις υπέρμαχος της ανεξάρτητης και αμερόληπτης δημοσιογραφίας, αποτελεί τον ορισμό της συκοφαντικής δυσφήμισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης