Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Καταψηφίστηκε με ποσοστό 88,4% η πρόταση για αύξηση κεφαλαίου 50 εκατ. στην Ελλάκτωρ – Κατά Reggeborgh και Invesco

Καταψηφίστηκε με ποσοστό 88,4% η πρόταση για αύξηση κεφαλαίου 50 εκατ. στην Ελλάκτωρ – Κατά Reggeborgh και Invesco
Η γενική συνέλευση σήμερα 27 Ιανουαρίου 2021 θα αποφανθεί και για το θέμα της αλλαγής του διοικητικού συμβουλίου.
Καταψηφίστηκε με ποσοστό 88,4% η πρόταση της διοίκησης Καλλιτσάντση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 50 εκατ. ευρώ στην Ελλάκτωρ.
Κατά της αύξησης κεφαλαίου τάχθησαν τόσο οι δυνάμεις προσκείμενες στη Reggeborgh όσο και η Invesco, η οποία διεκδικεί επίσης τον όμιλο Ελλάκτωρ.
Η γενική συνέλευση σήμερα 27 Ιανουαρίου 2021 θα αποφανθεί και για το θέμα της αλλαγής του διοικητικού συμβουλίου.

Νωρίτερα το bankingnews.gr ανέφερε:

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ για την Ελλάκτωρ προτείνει η διοίκηση του ομίλου υπό τον Αναστάσιο Καλλιτσάντση, στο πλαίσιο της σημερινής 27 Ιανουαρίου 2021, γενικής συνέλευσης.
Από την πλευρά της η Reggeborgh που είναι μέτοχος με 14,5% της Ελλάκτωρ καταψηφίζει το σχέδιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ζητώντας παράλληλα οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν από νέο διοικητικό συμβούλιο.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ο Λεωνίδας Μπόμπολας με 12,55% θα καταψηφίσει τα θέματα 1 και 2 περί αύξησης κεφαλαίου της γενικής συνέλευσης.
Επισημαίνεται ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας βρισκόταν σε μυστικές διαβουλεύσεις με την Invesco τις τελευταίες ώρες και φαινόταν ότι θα συμφωνούσε με την πλευρά της Invesco.
Ωστόσο προφανώς θα δέχτηκε ισχυρές πιέσεις από τη Reggeborgh με την οποία είχε και σχετική option.

Καλλιτσάντσης: Αναγκαία η ΑΜΚ των 50 εκατ. στην Ελλάκτωρ

Νωρίτερα ο Καλλιτσάντσης κατέρριψε τους ισχυρισμούς της Reggeborgh για τα όσα έχει πετύχει ο όμιλος Ελλάκτωρ την τελευταία 2ετία, ενώ ανέλυσε τους λόγους της αύξησης κεφαλαίου και τα οφέλη που θα έχει στον όμιλο.
Σύμφωνα με τον Καλλιτσάντση, η έκβαση αυτής της ΓΣ θα κριθεί από τη στάση της Invesco και της Reggeborgh, με την τελευταία ήδη να κατέχει σημαντικό ποσοστό στον κύριο ανταγωνιστή της Ελλάκτωρ:

καλλι5.JPG

Καταψηφίζει η Reggeborgh

Την καταψήφιση των θεμάτων περί αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, ζήτησε ο Γεώργιος Σωτηρόπουλος, εκ μέρους της Reggeborgh στην έκτακτη γενική συνέλευση.
«Ζητάμε την καταψήφιση των θεμάτων περί ΑΜΚ», τόνισε ο Γ. Σωτηρόπουλος και εξέφρασε σοβαρότατες αμφιβολίες της πρότασης του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου.
«Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο σπαράσσεται μεταξύ του.
Η Reggeborgh θα ψηφίσει κανονικά στη σημερινή ΓΣ, παρά τις προσπάθειες κάποιων να μας εμποδίσουν», τόνισε ο εκπρόσωπος των Ολλανδών.
Όπως ανέφερε ο κ. Σωτηρόπουλος, υπήρξε καταγγελία από μικρομέτοχο της Ελλάκτωρ στην ευρωπαϊκή επιτροπή Ανταγωνισμού, ζητώντας να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της Reggeborgh, ωστόσο η DGComp δεν έκανε το αίτημα δεκτό.
Σημείωσε επίσης ότι κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων της Invesco, οι πληρεξούσιοι παραιτήθηκαν μη μπορώντας να υποστηρίξουν τις θέσεις τους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης