Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στις 7/1 η απόφαση για επαναφορά του Click Away - Τι θα γίνει με κομμωτήρια, νυχάδικα και Click in shop

Στις 7/1 η απόφαση για επαναφορά του Click Away - Τι θα γίνει με κομμωτήρια, νυχάδικα και Click in shop
Το γράψε - σβήσε για την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου
Άρον - Άρον επιστρέφει το click away καθώς οι πιέσεις του εμπορικού κόσμου είναι αφόρητες προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ η απρόσμενη αναστολή του στα τέλη του έτους, προκάλεσε αναστάτωση στις επιχειρήσεις που είχαν βρει έναν βηματισμό εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Η προαναγγελία

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ Παναγιώτης Σταμπουλίδης έχει προαναγγείλει την επιστροφή του από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.
Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες να ετοιμάσουν τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επαναλειτουργία της υπηρεσίας «Παράδοση Εκτός» που αποδείχθηκε σανίδα σωτηρίας για τον εμπορικό και λιανικό εμπόριο αφού έφερε τζίρο στις επιχειρήσεις στα επίπεδα του 30% σε σχέση με τις πωλήσεις που σημείωναν σε φυσιολογικές συνθήκες.  
Οι υπάλληλοι έχουν ως μπούσουλα την προηγούμενη ΚΥΑ για την εφαρμογή της νέας υπηρεσίας αλλά κρατούν την σελίδα ανοικτή διότι μπορεί να προκύψουν αλλαγές ή περιορισμοί κατά το στάδιο της υλοποίησης.
Μέχρι την τελευταία στιγμή το περιεχόμενο της ΚΥΑ είναι στο στάδιο της διαμόρφωσης στην περίπτωση που προκύψουν στοιχεία επιβαρυμένα  με  επιδημιολογικό φορτίο και αποφασιστούν περιορισμοί για περιοχές με βαρύ υγειονομικό  φορτίο.  
Η οριστικοποίηση της ΚΥΑ θα γίνει την Παρασκευή για να δοθεί στη συνέχεια στη δημοσιότητα ως κυβερνητική απόφαση με εφαρμογή από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2011.
Μέχρι σήμερα το κλίμα παραμένει θετικό για την επιστροφή του Click away ενώ είναι στον …αέρα το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης νυχιών, που να σημειωθεί, με την προηγούμενη απόφαση υπήρξε καθυστέρηση  στο άνοιγμα των κέντρων ομορφιάς, δημιουργώντας κυβερνητικό αλαλούμ και χρειάστηκε η παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου για να επέλθει η ομαλότητα στην αγορά.

Click in shop

Πάντως η επιχειρηματική κοινότητα θέλει να εξελιχθεί η υπηρεσία Click away και να μετεξελιχθεί σε Click in shop με το καταναλωτή να εισέρχεται στο κατάστημα  μετά από ραντεβού.
Η πολιτική ηγεσία του Ανάπτυξης ακροβατεί ανάμεσα στο άνοιγμα  των επιχειρήσεων και στην αναγκαιότητα  να προστατευθεί ο πληθυσμός από τον covid 19 περιορίζοντας τον συνωστισμό στις εμπορικές περιοχές και δρόμους που μπορεί να γίνουν πηγή μετάδοσης του covid 19.
Πρόκειται για μία δύσκολη εξίσωση που έχει ως αποτέλεσμα ανατροπές σε διάστημα λίγων ωρών.
Ωστόσο επιχειρήσεις που είχαν παραγγελίες με την υπηρεσία Click away τις ημέρες της απαγόρευσης προσπαθούν να στείλουν στο σπίτι τις παραγγελίες των καταναλωτών.
Η αλυσίδα Public του Πάνου Γερμανού παρέχει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να παραλάβουν τα προϊόντα τους, χωρίς καμία χρέωση, στη διεύθυνση που επιθυμούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Μάλιστα, όχι μόνο αναλαμβάνει την άμεση παράδοση των προϊόντων σε όλη την Ελλάδα, στη διεύθυνση που θα επιλέξουν οι πελάτες, αλλά αναλαμβάνει το ίδιο όλα τα κόστη, ώστε η αποστολή της παραγγελίας να γίνει εντελώς δωρεάν.
Ήδη, η εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία προσωπικά με τους καταναλωτές που είχαν παραγγείλει μέσω click away, προκειμένου να τους ενημερώσει αλλά και να οργανώσει την παράδοση των προϊόντων μέσα στις επόμενες ημέρες.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Media markt που αναλαμβάνει το κόστος μεταφοράς των παραγγελιών παράδοσης των προϊόντων στο σπίτι.

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης