Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποια έργα στην Ελλάδα «χτυπάει» η Τιτάν – Η καλύτερη πορεία εν μέσω πανδημίας, αυξάνει μέρισμα και επενδύσεις

tags :
Ποια έργα στην Ελλάδα «χτυπάει» η Τιτάν – Η καλύτερη πορεία εν μέσω πανδημίας, αυξάνει μέρισμα και επενδύσεις
Το νέο αεροδρόμιο στην Κρήτη, το Ελληνικό, η γραμμή 4 του Μετρό αλλά και τα κεφάλαια που θα έρθουν στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται να δώσουν ώθηση στη ζήτηση
Η διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας πήγε καλύτερα από τις εκτιμήσεις της διοίκησης της Τιτάν και αυτό της επιτρέπει να προσφέρει καλύτερη απόδοση στους μετόχους της αλλά και να αυξήσει τις επενδυτικές της δαπάνες.
Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή του ομίλου, Μιχάλη Κολακίδη, η διοίκηση τα πήγε καλύτερα από τις αρχικές της εκτιμήσεις.
Οι επενδυτικές δαπάνες είχαν εκτιμηθεί στα 100 εκατ. ευρώ και λόγω της πανδημίας η διοίκηση αποφάσισε να τις μειώσει κατά 40%.
Στο εννεάμηνο όμως είχαν φτάσει στα 60 εκατ. ευρώ και αναμένεται να φτάσουν τα 75 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρήσης.

Επενδύσεις 100 εκατ. το 2021

Για την επόμενη χρήση οι επενδύσεις αναμένεται να ανέλθουν στα 100 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την Τιτάν ο δείκτης καθαρού χρέους προς κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων είναι στις 2,6 φορές και η διοίκηση αισθάνεται άνετα με το ύψος του δείκτη και αναμένει πως ίσως βελτιωθεί στις 2,5 φορές.
Έτσι τονίστηκε πως θα μπορέσει να προσφέρει καλύτερο μέρισμα στους μετόχους της γύρω στα 30 εκατ. ευρώ ή και λίγο παραπάνω.
Κάποια κεφάλαια από τα ταμειακά διαθέσιμα θα κατευθυνθούν σε πληρωμένες υποχρεώσεων με κάποιες να είναι προπληρωμές.
Το νέο αεροδρόμιο στην Κρήτη, το Ελληνικό, η γραμμή 4 του Μετρό αλλά και τα κεφάλαια που θα έρθουν στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται να δώσουν ώθηση στη ζήτηση για τσιμέντο και να βελτιώσουν τις πωλήσεις στις επόμενες χρήσεις.
Αναφορικά με το lockdown ο κ.Κολακίδης ανέφερε πως δεν βλέπει σημαντικές επιπτώσεις αν διαρκέσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, αλλά αν έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.
Στη Ν.Α. Ευρώπη δεν υπάρχει επιβράδυνση λόγω περιοριστικών μέτρων και συνήθως ο καιρός το Δεκέμβριο είναι αυτός που επηρεάζει.  
Στις ΗΠΑ υπάρχουν πολλά προς εκτέλεση έργα και η δραστηριότητα αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
Για την Τουρκία αναφέρθηκε πως έχει βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και υπάρχει ανάπτυξη με διψήφιο νούμερο στις πωλήσεις, αλλά η υποχώρηση της τουρκικής λίρας δεν επιτρέπει να εμφανιστεί η βελτίωση στα μεγέθη.
Επιπλέον τονίστηκε η ρευστή κατάσταση λόγω των μακροοικονομικών και των πολιτικών προκλήσεων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης