Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτό για την περίοδο Χουρδάκη στην Creta Farms με εισαγγελική παραγγελία

tags :
Αποκάλυψη: Διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτό για την περίοδο Χουρδάκη στην Creta Farms με εισαγγελική παραγγελία
Ελέγχεται από ορκωτό και το περιεχόμενο της συμφωνίας συνδιαλλαγής
Τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για την περίοδο που ήταν CRO ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης της Ernst & Young έχει παραγγείλει μετά από εντολής της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας Ρεθύμνου.
Ειδικότερα στην εισαγγελική παραγγελία δίδεται εντολή «αδιαφόρως της ύπαρξης ελέγχων» να διενεργηθεί διαχειριστικός-οικονομικός έλεγχος από ορκωτό ελεγκτή ο οποίος «διακριβώσει, βάσει των κανόνων της επιστήμης αν υπήρξε ή μη κακοδιαχείριση» και σε καταφατική περίπτωση αν «υπήρχε βλάβη της εταιρίας και σε τι αυτή συνίσταται».
Επίσης ο ορκωτός ελεγκτής που ορίζεται καλείται να διακριβώσει εάν η πρόταση εξυγίανσης της Creta Farms, συντάχθηκε βάσει των θεσμοθετημένων όρων, προς το συμφέρον της εταιρίας γεγονός που σημαίνει ότι θα ελεγχθεί και η EY που συμμετείχε στη σύνταξη του σχεδίου αλλά και οι συμβαλλόμενοι στο σχέδιο εξυγίανσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το bankingnews έχει φέρει στο φως στη δημοσιότητας στοιχεία που εγείρουν ερωτήματα για τα τεκταινόμενα στην Creta Farms επί της περιόδου που CRO ήταν ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης.
Ενδεικτικά υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τιμολόγια που περιήλθαν στην κατοχή μας φαίνεται ότι οι γαλοπούλες που πουλούσε η Bella Bulgaria (η μητρική εταιρία της Impala Hellas η οποία μετονομάστηκε σε ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Εμπορική) είχαν «καπέλο» της τάξεως του 65%
Ειδικότερα το κόστος αγοράς ανά κιλό στήθους χωρίς κόκκαλα και χωρίς δέρμα κατεψυγμένης γαλοπούλα από την Bella Bulgaria ήταν 4,5 ευρώ ανά κιλό ενώ την ίδια στιγμή η αγορά κατεψυγμένης γαλοπούλας των ίδιων προδιαγραφών και της ίδιας ποσότητας από τη Δανέζικη εταιρία BPI κόστισε στην  Creta Farms 2,72 ευρώ το κιλό.
Με απλά μαθηματικά η Creta Farms αγόρασε από τη μητρική και μοναδικό μέτοχο του υποψήφιου επενδυτή της Impala Hellas γαλοπούλα με υψηλότερη τιμή κατά 65% περίπου!!!
Αποκαλύψαμε επίσης πληρωμές δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε εταιρίες συμβούλων (οι οποίες από πλευράς μεγεθών και φήμης είναι ανύπαρκτες) οι οποίες γίνονταν σε μα περίοδο όπου η Creta Farms αδυνατούσε να πληρώσει τους προμηθευτές και να εξασφαλίσει πρώτη ύλη.
Αποκαλύψαμε ότι ο κ. Μάνος Δομαζάκις έχοντας πλαστογραφημένη σύμβαση πληρωνόταν επί μήνες με αμοιβή 20.000 μηνιαίως. Αλήθεια ο κ. Χουρδάκης που ακριβώς πήγε την πλαστή σύμβαση;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης