Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μοτοδυναμική: Μείωση κύκλου εργασιών και EBITDA στο α΄ εξάμηνο του 2020

Μοτοδυναμική: Μείωση κύκλου εργασιών και EBITDA στο α΄ εξάμηνο του 2020
Μοτοδυναμική: Μείωση κύκλου εργασιών και EBITDA στο α΄ εξάμηνο του 2020
Από την μία, οι δραστηριότητες της Yamaha και Porsche να παρουσιάζουν οριακή αύξηση πωλήσεων φθάνοντας στα 30,1 εκατ. με σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας σε όλα τα επίπεδα έως και 41% σε κέρδη προ φόρων για τον όμιλο της Μοτοδυναμική στο α' εξάμηνο του 2020.
Από την άλλη, η δραστηριότητα της Sixt να πλήττεται σοβαρά, όπως αναμενόταν, από την πανδημία με αποτέλεσμα την υποχώρηση των πωλήσεων κατά 60% και διεύρυνση των ζημιών.
Συνολικά, ο Όμιλος το α’ εξάμηνο του 2020 παρουσίασε κύκλο εργασιών 33,8 εκατ., μειωμένο κατά 13,7% και κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda) 1,4 εκατ. μειωμένα κατά 4,2%.
Η διαχρονική εστίαση στην βελτιστοποίηση των ταμιακών ροών είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του καθαρού δανεισμού του Ομίλου, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, στα επίπεδα των 24,6 εκατ..
Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε:«Το 2020 είναι αναμφισβήτητα μια δύσκολη χρονιά, γεμάτη προκλήσεις.
Μας ικανοποιεί η ανθεκτικότητα της Yamaha και της Porsche σε μια ασταθή αγορά αλλά και η διατήρηση του Ebitdaτου Ομίλου πολύ κοντά στα επίπεδα του 2019 παρά την βίαιη υποχώρηση της Sixt.
Προσδοκούμε σε μερική ανάκαμψη του τουρισμού τους επόμενους μήνες που θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση στα αποτελέσματα του Ομίλου.»
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης