Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επίσημο ενδιαφέρον των Αμερικανών για εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέσω της εταιρίας ONEX Shipyards

Επίσημο ενδιαφέρον των Αμερικανών για εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέσω της εταιρίας ONEX Shipyards
Το ενδιαφέρον έρχεται μετά από την ενεργό συμβολή του Αμερικανού πρέσβη, Goefrey Pyatt και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου
Το επίσημο ενδιαφέρον της εξαγοράς των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέσω της εταιρίας ONEX Shipyards από τον αμερικανικό κυβερνητικό οργανισμό DFC.gov έλαβε, εχθές το απόγευμα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός έδωσε σήμερα (27/6) στη δημοσιότητα και την επίσημη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων (DFC) Adam Boehler ενώ ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι «η επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας, μέσω της ONEX Shipyards, αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και οφείλεται και στην ενεργό συμβολή του Αμερικανού πρέσβη, Goefrey Pyatt και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου».
Στην επιστολή μεταξύ άλλων ο κ. Boehler αναφέρει πως η επένδυση στο ναυπηγείο της Ελευσίνας θα δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό δίκτυο το οποίο θα βοηθήσει και θα υπηρετήσει την μεταφορά LNG από την Αμερική και την Δυτική Αφρική στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.
O κ. Boehler καταλήγει λέγοντας ότι η επιτυχής έκβαση της επανέναρξης των ναυπηγείων της Σύρου από την ONEX δίνει τα εχέγγυα για την αναγέννηση ενός στρατηγικού κεφαλαίου για την χώρα, που θα βοηθήσει σημαντικά και στην αύξηση των θέσεων εργασίας.
 
https://media.real.gr/filesystem/images/20200627/low/epistoli-skaramagkas_252863_214354.JPEG
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης