Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Μείωση εσόδων και EBITDA στο α' τρίμηνο του 2020

tags :
Intralot: Μείωση εσόδων και EBITDA στο α' τρίμηνο του 2020
Intralot: Πτωτικά τα μεγέθη α' τριμήνου του 2020 
Κάμψη των εσόδων αλλά και των EBITDA ανακοίνωσε η Intralot για το α' τρίμηνο του 2020, καθώς επηρεάστηκαν κυρίως από την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου στην Βουλγαρία, τις εξελίξεις στην Τουρκία και τον αντίκτυπο της πανδημίας σε χώρες εκτός των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στο εξεταζόμενο διάστημα τα έσοδα του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 102,0 εκατ. από τα 192,7 εκατ. ευρώ πέρυσι, καταγράφοντας πτώση 47,1%.
Κατά την τρίμηνη αυτή περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €15,8 εκατ. από 31,8 εκατ. ευρώ πέρυσι, μειωμένα κατά 50,3%, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε στα €13,7 εκατ. από 23,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Το περιθώριο EBITDA ως προς τα έσοδα διαμορφώθηκε στο 15,5% (από 16,5% πέρυσι), ενώ το περιθώριο EBITDA ως προς το GGR διαμορφώθηκε στο 20,5% (από 29,1% πέρυσι)
Το EBT διαμορφώθηκε στα €-14,8 εκατ. (Περιθώριο EBT: -14,5%), ενώ το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα €-17,6 εκατ. από -13,3 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2019.
Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές κατά το Α’ τρίμηνο του 2020 ανήλθαν στα €9,5 εκατ.
Οι Καθαρές Επενδύσεις κατά το Α’ τρίμηνο του 2020 ανήλθαν στα €5,6 εκατ., έναντι €17,4 εκατ. κατά το Α’ τρίμηνο του 2019.
Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου κατά το Α’ τρίμηνο του 2020 ανήλθαν στα €142,0 εκατ., υψηλότερα κατά €7,4 εκατ. σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2019.
Ο Καθαρός Δανεισμός διαμορφώθηκε στα €611,1 εκατ., μειωμένος κατά €36,4 εκατ. σε σύγκριση με τo Α’ τρίμηνο του 2019.
Αξιολογώντας τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα του Μαΐου 2020 και τις συνθήκες που επικρατούν αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα (lockdown) ανά αγορά, σε συνδυασμό με την σταδιακή επαναφορά των αθλητικών γεγονότων, η βέλτιστη εκτίμηση της εταιρίας για το 2020 ως προς τις επιπτώσεις της πανδημίας παραμένει στην περιοχή των €25 εκατ. σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου.
Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαΐου 2020, η INTRALOT ανακοίνωσε την επιτυχή εισαγωγή στοιχηματισμού στα eSports για την Intralot de Peru, επιτρέποντας στην ηγέτιδα εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στο Περού να εμπλουτίσει το στοιχηματικό της προϊόν και να αναβαθμίσει περαιτέρω την ψυχαγωγική εμπειρία του παίκτη σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της διαδικτυακής αγοράς τυχερών παιχνιδιών.
Στις 13 Μαΐου 2020, η INTRALOT ανακοίνωσε την έναρξη του "Sports Bet Montana" στην πολιτεία της Μοντάνα των ΗΠΑ. Η INTRALOT εγκατέστησε στην Μοντάνα τη νέα της πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος INTRALOT Orion, επιτρέποντας στην Λοταρία της Μοντάνα να προσφέρει αθλητικό στοιχηματισμό μέσω τερματικών αυτόματης εξυπηρέτησης και κινητών τηλεφώνων.
Στις 1 Ιουνίου 2020, η INTRALOT και η θυγατρική της στις ΗΠΑ, INTRALOT Inc., ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας του Ψηφιακού Αθλητικού Στοιχήματος στην Washington, DC. Η INTRALOT, στο πλαίσιο της υπάρχουσας σύμβασης της με την DC Lottery, υλοποίησε τη νέα της πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος INTRALOT Orion για να προσφέρει μέσω του GambetDC αθλητικό στοίχημα σε κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές.
O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Χρήστος Δημητριάδης δήλωσε: Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, συνεχίσαμε να παρατηρούμε αύξηση του όγκου συναλλαγών τυχερών παιχνιδιών και βελτίωση της απόδοσης τεχνολογικών συμβολαίων στην Βόρεια Αμερική, αποδεικνύοντας τη δυναμική της περιοχής.
Τα έσοδα του Ομίλου και το EBITDA επηρεάστηκαν κυρίως από την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου στην Βουλγαρία, τις εξελίξεις στην Τουρκία και τον αντίκτυπο της πανδημίας σε χώρες εκτός των ΗΠΑ.
Προχωρώντας στην επόμενη μέρα της εταιρίας, αναμένουμε ότι η νέα μας στρατηγική, όπως παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και όπως ήδη εφαρμόζεται, θα επαναφέρει την εταιρία σε τροχιά ανάπτυξης.
Image
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης