Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η κατά τον Δρομέα... δυσφήμιση - Τι απαντά και τι δεν απαντά στο BankingNews

Η κατά τον Δρομέα... δυσφήμιση - Τι απαντά και τι δεν απαντά στο BankingNews
Απάντηση στο άρθρο με τίτλο "Δρομέας: Τα ευχολόγια για τον Covid 19 και τα δανεικά στο χέρι σε μέλη του διοικητικού"
Απάντηση στο άρθρο του bankingnews.gr με τίτλο «Δρομέας: Τα ευχολόγια για τον Covid 19 και τα δανεικά στο χέρι σε μέλη του διοικητικού» έδωσε ο Δρομέας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δυσφημείται...
Βέβαια, η διοίκηση της εισηγμένης δεν απαντά στα ερωτήματα του αρθρογράφου, ο οποίος επιφυλάσσεται να επανέλθει.

Αναλυτικά η απάντηση του Δρομέα:

Στον ιστότοπο bankingnews.gr,  που διατηρείτε,  αναρτήθηκε από 21-4-2021 άρθρο με τίτλο  «Δρομέας: Τα ευχολόγια για τον Covid 19 και τα δανεικά στο χέρι σε μέλη του διοικητικού» και με υπότιτλο  «Η ενδιαφέρουσα αύξηση των απαιτήσεων, οι αμοιβές για πατέντες και ο ορκωτός που δεν είδε τίποτα», το οποίο υπογράφει ο  συνεργάτης σας Νίκος Καρούτζος.
Θεωρούμε ότι με το ανωτέρω άρθρο δυσφημούνται  ιδιαίτερα η εταιρία μας,  προεχόντως, αλλά και λοιποί, (όπως ο Πρόεδρος ΔΣ, οι Ελεγκτές και η  ΚΕΜ ΑΒΕΕ) για τους εξής λόγους:
1) Διότι περιέχεται στο άρθρο η φράση «Η εταιρία αναφέρει ότι «οι πωλήσεις εσωτερικού αντιπροσωπεύουν ποσοστό κάτω του 30% των συνολικών πωλήσεων του έτους, ενώ σημαντική άνοδο σημειώνει το e-shop που αναμένεται να καλύψει ένα μέρος αυτών».
Την ίδια στιγμή όμως δηλώνει αδυναμία ποσοτικοποίησης των επιπτώσεων!!!».
Αντικειμενικά όμως ποσοτικοποίηση των επιπτώσεων δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση, τουλάχιστον για επιχείρηση με αντικείμενο  ως η δική μας.   η οποία συνεχίζει την δραστηριότητά της.
Πρέπει να σημειωθεί ότι  για το ζήτημα των πιθανών επιπτώσεων της COVID-19 στην εταιρία μας γίνεται εκτενής αναφορά στην σχετική έκθεση.  
Αναφέρονται ειδικότερα συγκεκριμένοι λόγοι, για την εκτίμησή μας  ότι, στην παρούσα φάση,  καλύπτονται προληπτικά οι πιθανότεροι παράγοντες κινδύνου που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη δραστηριότητα μας.
Ο συντάκτης όμως του ανωτέρω άρθρου,  όχι μόνο ουδέν από τα παραπάνω αναφέρει στο άρθρο του,  αλλά και τους συγκεκριμένους λόγους, που αποσιωπά, τους χαρακτηρίζει, σε βαθμό συκοφαντίας,  «Ευχολόγια για αόριστες αναφορές», ενώ επιπλέον παρουσιάζεται ως  δήθεν πλημμέλεια της εταιρίας – και μάλιστα σημαντική, αφού γίνεται χρήση τριών θαυμαστικών- το ότι δεν δύναται να «ποσοτικοποιήσει» την έκταση των επιπτώσεων που θα  έχει υποστεί από την πανδημία της  νόσου COVID-19.
Η ίδια έκφραση αδυναμίας ποσοτικοποίησης των προβλέψεων από τις επιπτώσεις του CONVID 19, απεικονίζεται : (α) Στις εκθέσεις των Διοικητικών Συμβουλίων Τραπεζών, και μεγάλων ομίλων όλων των τομέων εμπορίας και βιομηχανίας, (β) Του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και (γ)Πολλών εκπροσώπων Χρηματηστηριακών εταιριών, οι οποίες έχουν λάβει επίσημη δημοσιότητα. Οπότε ανακύπτει το ερώτημα προς εσάς γιά ποιό λόγο μας δυσφημείτε με  τέτοια «κριτική» στη εταιρία μας.  
2) Διότι αναφέρεται σε υπόλοιπο δανεισμού  ποσού € 77.859 της θυγατρικής μας εταιρίας ΚΕΜ ΑΒΕΕ σε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, ως κάτι που δήθεν  συνιστά πλημμέλεια ή  έγινε παράτυπα κι έχει τάχα πλημμελώς αποσιωπηθεί από τους ελεγκτές της εταιρίας.  
Προς ενίσχυση τέτοιας εσφαλμένης και συκοφαντικής εντύπωσης, ο συντάκτης αναφέρει ότι «δεν αναφέρεται πουθενά η ημερομηνία πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης και ανατρέχοντας στο ΓΕΜΗ δεν προκύπτει να έχει δημοσιευτεί η απόφαση της οποίας γίνεται επίκληση.  
Σημειωτέον ότι για τον ορκωτό ελεγκτή δεν υφίσταται κανένα θέμα για το γεγονός ότι έχουν δοθεί χρήματα στο.. χέρι σε μέλος του ΔΣ!!!».
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η ημερομηνία της  σχετικής εγκριτικής απόφασης της Γενικής Συνέλευση ουδόλως απαιτείται να επαναλαμβάνεται στις ετήσιες Οικονομικές Εκθέσεις, η δε σχετική απόφαση ΓΣ, ως προγενέστερη της έναρξης λειτουργίας του ΓΕΜΗ,  καταχωρήθηκε νόμιμα στο ΜΑΕ. Αναρωτιόμαστε ποιά άλλη σκοπιμότητα -εκτός από την συκοφάντησή μας,  εξυπηρετεί το να προβάλλεται ξαφνικά, μετά τόσα χρόνια, κάτι που έγινε άπαξ, για συγκεκριμένους λόγους, διαφανώς και νόμιμα ως δήθεν αδιαφανές και παράτυπο.
3) Διότι περιέχεται η αναφορά  «…ποσό € 303.194 το οποίο αφορά σε αμοιβές προς τον Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου, για την παραχώρηση από  αυτόν και την χρήση από την εταιρία, δικαιωμάτων εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και καταχωρηθέντων σχεδίων και υποδειγμάτων, των οποίων ο ανωτέρω είναι αποκλειστικός δικαιούχος (σ.σ. που δημιουργήθηκαν οι πατέντες; Εκτός εταιρίας και χωρίς τη συνδρομή της;)» .
Δυστυχώς  πρέπει να επισημάνουμε τα αυτονόητα: Στα καθήκοντα  των μελών της διοίκησης μιας ανώνυμης εταιρίας  ΔΕΝ περιλαμβάνεται η υποχρέωση  να δημιουργούν ευρεσιτεχνίες.
Επίσης,  το ποιος είναι κάθε φορά ο αληθής δικαιούχος ενός σχεδίου  (η επιχείρηση, τα στελέχη ή τεχνικοί/εργαζόμενοι)  καθορίζεται από το δίκαιο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας.
Διατυπώσεις υπαινικτικών ερωτημάτων  για ενδεχόμενη, αορίστως, συνδρομή της εταιρίας, δεν αποτελούν ενημέρωση, ούτε κάποιο τεκμηριωμένο σχόλιο, παρα μόνο απλοϊκή προσπάθεια να δοθεί εντύπωση για δήθεν παράνομες συμπεριφορές, κάτι που προφανώς βλάπτει το κύρος της εταιρίας μας και της διοίκησής της.
4)   Διότι περιέχεται η φράση «Εν τω μεταξύ από την ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων προκύπτει ότι σε ενοποιημένη βάση οι απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό στα επίπεδα των 8,8 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια στιγμή οι πωλήσεις είναι αυξημένες κατά 0,95 εκ ευρώ. αυτό δείχνει ότι η πληρωμή μετατίθεται ή ότι έγιναν τιμολογήσεις πριν από τη λήξη της οικονομικής χρήσης.»   
Παρέχεται εν προκειμένω όλως αποσπασματική πληροφόρηση και σχολιασμός,  με τρόπο που δύναται να παραπλανήσει το επενδυτικό κοινό, εγείροντας υπόνοιες για την εισπραξιμότητα των εταιρικών μας απαιτήσεων.
Εντούτοις επι σειρά ετών μείζων όγκος των   εταιρικών μας πωλήσεων προέρχεται από διεθνείς διαγωνισμούς και συμβάσεις, στα πλαίσια των οποίων προκύπτουν διαδοχικές πωλήσεις και τμηματικές παραδόσεις.
Αυτό είναι το  κατ’εξοχή ισχύον γενικότερα  σε τέτοιες συναλλαγές. Πρόκειται για διαγωνισμούς και συμβάσεις σημαντικού οικονομικού μεγέθους, για τις οποίες  η εταιρία μας προβαίνει σε δημόσιες ανακοινώσεις.
Ως εκ τούτου εκλαμβάνουμε ότι πρόκειται για πράγματα γνωστά στον συντάκτη του εν λόγω άρθρου, ώστε δεν δικαιολογούνται  υπαινιγμοί και παραπλάνηση επ’αυτών.
Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε να προβείτε στην δέουσα ανάρτηση του περιεχομένου της παρούσας στον  ιστότοπο bankingnews.gr,  που διατηρείτε, για όσο χρόνο παραμένει αναρτημένο το ανωτέρω άρθρο και σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Τι ανέφερε το www.bankingnews.gr στις 21 Απριλίου 2020

Δρομέας: Τα ευχολόγια για τον Covid 19 και τα δανεικά στο χέρι σε μέλη του διοικητικού

Ευχολόγια για αόριστες αναφορές περιλαμβάνουν οι οικονομικές καταστάσεις της Δρομέας για τις επιπτώσεις του Covid 19 ενώ την ίδια στιγμή ερωτήματα γεννούν συναλλαγές και υποχρεώσεις μελών του ΔΣ αλλά και η δυσανάλογη αύξηση των απαιτήσεων σε σχέση με την εξέλιξη του κύκλου εργασιών κατά το 2019.
Σε όλα αυτά η ελεγκτική εταιρία παραμένει απλός παρατηρητής χωρίς να εκφράζει καμία απολύτως γνώμη παρά τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.
Η εταιρία αναφέρει ότι «οι πωλήσεις εσωτερικού αντιπροσωπεύουν ποσοστό κάτω του 30% των συνολικών πωλήσεων του έτους, ενώ σημαντική άνοδο σημειώνει το e-shop που αναμένεται να καλύψει ένα μέρος αυτών».
Την ίδια στιγμή όμως δηλώνει αδυναμία ποσοτικοποίησης των επιπτώσεων!!!
Εν τω μεταξύ από την ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων προκύπτει ότι σε ενοποιημένη βάση οι απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό στα επίπεδα των 8,8 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια στιγμή οι πωλήσεις είναι αυξημένες κατά 0,95 εκ ευρώ. αυτό δείχνει ότι η πληρωμή μετατίθεται ή ότι έγιναν τιμολογήσεις πριν από τη λήξη της οικονομικής χρήσης.
Εκεί όμως στην κυριολεξία μπερδεύονται τα πράγματα είναι στην εμφάνιση απαιτήσεων  από διευθυντικά στελέχη και μέλη της Διοίκησης 77.859 ευρώ.
Η εισηγμένη αιτιολογεί την υποχρέωση αναφέροντας πως «Αφορά σε απαίτηση της θυγατρικής «Κ.Ε.Μ. Α.Β.Ε.Ε.» από μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου συνολικού ποσού € 77.859, που αφορά στο κατά την 31/12/2019 υπόλοιπο δανείου το οποίο κατόπιν εγκρίσεως Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης χορηγήθηκε σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής «Κ.Ε.Μ. Α.Β.Ε.Ε.», καθώς και σε ρευστά διαθέσιμα που κατά την 31/12/2019 βρίσκονταν εις χείρας του μέλους του Δ.Σ. της ανωτέρω θυγατρικής, προς διαχείριση και αντιμετώπιση τρεχουσών αναγκών».
Στις οικονομικές καταστάσεις της ΚΕΜ
Αυτό γράφει στις οικονομικές καταστάσεις της ΚΕΜ προστίθεται ότι «η χορήγηση του ανωτέρω δανείου είναι οργανικά συνδεδεμένη και εντάχθηκε αναγκαστικά στο πλαίσιο έναρξης συνεργασίας της εταιρίας «Κ.Ε.Μ. Α.Β.Ε.Ε.» από της ιδρύσεώς της με το ως άνω μέλος, δεδομένου ότι το κύριο αντικείμενο της δραστηριότητας της «Κ.Ε.Μ. Α.Β.Ε.Ε.», το οποίο είναι η κατασκευή εξειδικευμένων καλουπιών, στηρίχθηκε απόλυτα στην τεχνογνωσία του μέλους αυτού».
Δεν αναφέρεται πουθενά η ημερομηνία πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης και ανατρέχοντας στο ΓΕΜΗ δεν προκύπτει να έχει δημοσιευτεί η απόφαση της οποίας γίνεται επίκληση.
Σημειωτέον ότι για τον ορκωτό ελεγκτή δεν υφίσταται κανένα θέμα για το γεγονός ότι έχουν δοθεί χρήματα στο.. χέρι σε μέλος του ΔΣ!!!
Κατά τα λοιπά στις οικονομικές καταστάσεις και σε ότι αφορά στις αμοιβές συνδεδεμένων μερών αναφέρεται «σε εκδοθέντα παραστατικά (Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών) συνολικής αξίας € 49.437 του Κων/νου Παπαπαναγιώτου, στα πλαίσια παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με εγκεκριμένη από την Γενική Συνέλευση σύμβαση».
Επίσης ποσό € 303.194 το οποίο αφορά σε αμοιβές προς τον Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου, για την παραχώρηση από  αυτόν και την χρήση από την εταιρία, δικαιωμάτων εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και καταχωρηθέντων σχεδίων και υποδειγμάτων, των οποίων ο ανωτέρω είναι αποκλειστικός δικαιούχος (σ.σ. που δημιουργήθηκαν οι πατέντες; Εκτός εταιρίας και χωρίς τη συνδρομή της;) .
Η συγκεκριμένη συναλλαγή – παραχώρηση διενεργήθηκε βάσει καταρτισθείσας από 5/1/2017 τροποποιητικής σύμβασης, με την οποία ο Πρόεδρος του Δ.Σ. παραχωρεί στην εταιρία δικαιώματα εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και σχεδίων και υποδειγμάτων.
Η ανωτέρω σύμβαση εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρίας».
Επίσης γίνεται αναφορά σε «αμοιβές για παροχή υπηρεσιών (σχεδιασμού, μελέτης και επίβλεψης) προς μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής «Κ.Ε.Μ. Α.Β.Ε.Ε.» ποσού € 29.191».

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης