Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χαλυβουργική: Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης σχεδιάζουν οι τράπεζες

Χαλυβουργική: Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης σχεδιάζουν οι τράπεζες
Οι τράπεζες έχουν δανείσει περισσότερα από 400 εκατ. στη βιομηχανία
Αίτηση για υπαγωγή της Χαλυβουργικής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης σχεδιάζουν σύμφωνα με πληροφορίες να καταθέσουν οι πιστώτριες τράπεζες, με στόχο των εκπλειστηριασμό των περιουσιακών της στοιχείων, προκειμένου να ανακτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κεφάλαια από τα 400 εκατ. ευρώ που έχουν δανείσει την βιομηχανία.
Η αξία των ακινήτων της Χαλυβουργικής στα βιβλία της ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ.
Αιχμή του δόρατος αποτελεί η μεγάλη ιδιόκτητη έκταση, που φιλοξενεί τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελευσίνα, η οποία διαθέτει και ιδιόκτητο λιμένα.
Εκτός από το ιδιόκτητο λιμάνι, της έχει δοθεί με απόφαση του ΣτΕ το 2014, άδεια δεύτερου λιμανιού, άδεια για 20.000τμ κλειστές αποθήκες, η δυνατότητα κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 880 MW καθώς και η πολεοδόμηση 6 τετρ.χιλιομετρων οικοπέδου, ενώ διαθέτει και εργοστάσιο σύγχρονης τεχνολογίας του 2009.
Η Χαλυβουργική διέκοψε την έτσι και αλλιώς υποτονική βιομηχανική της δραστηριότητα στο τέλος του 2018, μετά την άρνηση της ΔΕΗ να συνεχίσει την παροχή ρεύματος, εφόσον δεν αποπληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές της χαλυβουργίας.
Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου μπήκε και τυπικά τέλος στην βιομηχανία, καιώς ολοκληρώθηκε η εθελουσία αποχώρηση των 220 εργαζομένων με πλήρη κάλυψη της δαπάνης από τον βασικό μέτοχο της εταιρείας, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.
Το ζήτημα της αποχώρησης των εργαζομένων είχε γίνει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ τής υπό τον κ. Γ. Σκινδήλια διοίκησης της εταιρείας και του βασικού μετόχου.
Μάλιστα ο κ. Αγγελόπουλος είχε επισκεφθεί για το ζήτημα αυτό τόσο τον τότε υφυπουργό Εργασίας Νότη Μηταράκη όσο και τον γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρη Κουτσούμπα αλλά και τον δήμαρχο Ελευσίνας Αργυρή Οικονόμου.
Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, έχουν στραφεί κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών που απορρίπτει την από 19.03.2018 αίτηση των κ. Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου, με την οποία ζητούσαν να τεθεί υπό δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας τους Κωνσταντίνος και να διορισθεί ως συμπαραστάτης του ο κ. Γεώργιος Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής.
Το ίδιο δικαστήριο με την υπ’ αριθμ. 122/2019 απόφασή του απέρριψε και όλες τις αιτιάσεις των κ. Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου κατά του διορισθέντος από το δικαστήριο ανεξάρτητου πραγματογνώμονος καθηγητή Νικολάου Σκαρμέα, περί μεροληψίας.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης