Επιχειρήσεις

«Φιάσκο» οι κινητοποιήσεις της ΟΜΕ - ΟΤΕ - Τα καταστήματα Γερμανός σε πλήρη λειτουργία όπως και το 80% της Cosmote

«Φιάσκο» οι κινητοποιήσεις της ΟΜΕ - ΟΤΕ - Τα καταστήματα Γερμανός σε πλήρη λειτουργία όπως και το 80% της Cosmote
Σύμφωνα με πληροφορίες τα 110 από τα 130 καταστήματα με τo σήμα της Cosmote δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα
Στο «βρόντο» καταλήγουν οι κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών του ΟΤΕ  αφού το μόνο που «πέτυχαν» ήταν να δημιουργήσουν οικονομικό όφελος στον Οργανισμό αφού δεν θα  καταβάλει  μέρος των αποδοχών στους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις  αυτές  όπως και τις ασφαλιστικές εισφορές από τις 20  Δεκεμβρίου.
Ο χρόνος  των κινητοποιήσεων επιλέχθηκε με στόχο να πληγεί η  διαφημιστική καμπάνια του Οργανισμού μεταξύ αυτών η προβολή γιά τα απεριόριστα DATA αλλά κι άλλες προσφορές που έγιναν προς τους καταναλωτές λόγω των εορτών.
Όμως το εμπορικό τμήμα λειτούργησε άψογα χάρη στο δίκτυο του Γερμανού ενώ τα καταστήματα της COSMOTE σε ποσοστό 84%  παρέμειναν ανοικτά και εξυπηρέτησαν  τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα 110 από τα 130 καταστήματα με τo σήμα της Cosmote δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων με αποτέλεσμα κάποιοι να  το θεωρούν  πλήγμα για τους χειρισμούς της νέας συνδικαλιστικής διοίκησης, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση του ΟΤΕ - COSΜOTE για τα θέματα που τους απασχολούν.
Η  πλειοψηφία της ΟΜΕ –ΟΤΕ  προέρχεται από την ΠΑΣΚΕ.  
Σύμφωνα με εκτιμήσεις μετά τη μη ικανοποιητική συμμετοχή των εργαζομένων  στις κινητοποιήσεις πιθανόν να αναζητηθεί η αναστολή των κινητοποιήσεών  όταν ο ως βασικός  πυλώνας της Cosmote  δρουν  τα 300  καταστήματα της Γερμανός  με τους εργαζόμενους  να έχουν διατηρήσει στο DNA τους τα χαρακτηριστικά μίας ιδιωτικής  εταιρείας.
Σήμερα η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) καλεί  τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Διοικητικό Μέγαρο του  ΟΤΕ.
Στο μεταξύ λήγει σήμερα η προθεσμία  για την αποδοχή από τους  6  τελευταίους εργαζόμενους , για το μπόνους αποχώρησης από την εργασία τους ως φύλακες.
Η διοίκηση του Μιχάλη Τσαμάζ έδωσε έξτρα μπόνους από 65.000 έως 210.000  ευρώ ανάλογα  με τα χρόνια  υπηρεσίας.
Οι 6 εργαζόμενοι  που αρνούνται το Χριστουγεννιάτικο «τζόκερ» του ΟΤΕ σε περίπτωση   που διατηρήσουν τη στάση τους αυτήν, θα χάσουν το bonus και θα λάβουν τη νόμιμη αποζημίωση.
Να σημειωθεί ότι το μπόνους το Οργανισμού είναι πρωτόγνωρο  για τα εγχώρια δεδομένα όταν άλλες επιχειρήσεις  ρίχνουν στο τραπέζι  την νόμιμη αποζημίωση  και δώρο από  4 μέχρι 5 μισθούς για να αποχωρήσουν από την εργασία  τους οι εργαζόμενοι  με προγράμματα  εθελούσιας εξόδου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης