Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κούνησαν μαντήλι οι Ρώσοι στην Creta Farms και οι τράπεζες τρέχουν να σώσουν την προοπτική με Βιντζηλαίο

tags :
Κούνησαν μαντήλι οι Ρώσοι στην Creta Farms και οι τράπεζες τρέχουν να σώσουν την προοπτική με Βιντζηλαίο
Τι συμφωνήθηκε σε σύσκεψη στα γραφεία της EY παραμονή Χριστουγέννων και η σημερινή συνάντηση των νομικών επιτελείων
Σύσκεψη στα γραφεία της Ernst & Young παρουσία εκπροσώπων των τραπεζών αλλά και του κ. Δημήτρη Βιντζηλαίου πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων με τον επιχειρηματία να απειλεί με αποχώρηση από τη διαδικασία ενώ την ίδια στιγμή οι Ρώσοι της Lime Capital (Δωδώνη) έχουν ήδη κουνήσει μαντήλι κάνοντας λόγο για ανατροπές στα δεδομένα της διαδικασίας.
Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε ότι θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση(ήδη δημοσιεύτηκε πρόσκληση για τις 14 Ιανουαρίου)  όπως άλλωστε διέταξε και το Πρωτοδικείο για να εκλεγεί και οι τράπεζες θα ψηφίσουν κάνοντας χρήση των δικαιωμάτων που κατέχουν ενώ σήμερα αναμένεται νέα σύσκεψη μεταξύ των νομικών των τραπεζών και του υποψήφιου επενδυτή προκειμένου να υπάρξει ξεκαθάρισμα των λεπτομερειών χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και νέα εμπλοκή.
Πάντως η νέα εκλεγμένη διοίκηση θα έχει τη δυνατότητα να υπογράψει τη συμφωνία συνδιαλλαγής και να την καταθέσει στο δικαστήριο.
Οι τράπεζες μέχρι σήμερα δεν ήθελαν να ψηφίσουν φοβούμενες ότι θα έχουν πιθανές επιπτώσεις δικαστικού χαρακτήρα λόγω των απίθανων ενεργειών της διοίκησης Τσίρμπα Παπαγιαννόπουλου η οποία εμμέσως τυγχάνει της εμπιστοσύνης τους καθώς αυτές είχαν τον τελικό λόγο στον διορισμό τους μέσω της πρότασης που κατατέθηκε στο δικαστήριο.
Βέβαια είναι τουλάχιστον οξύμωρο μια τράπεζα να ζητά ενέχυρα αλλά την ίδια στιγμή να αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της όταν τα δικαιώματα ψήφου περιέχονται στην κατοχή της.
Τα τελευταία γεγονότα πάντως οδήγησαν τη διαδικασία σε καθυστέρηση με αποτέλεσμα να πηγαίνει η έναρξη της διαδικασίας επικύρωσης της συναλλαγής στην καλύτερη των περιπτώσεων στα τέλη Ιανουαρίου. Και αυτό τη στιγμή που η Creta Farms αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.
Όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα της κρητικής εταιρίας καθώς τα λίγα προϊόντα που παράγει δυσκολεύεται να τα διαθέσει.
Και αυτό όχι διότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στα προϊόντα της εταιρίας αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη δυνατότητά της να τροφοδοτεί αδιάλειπτα την αγορά έστω και σε μικρότερες ποσότητες προϊόντων.
Πέραν τούτων όμως ακόμα και αν θεωρητικά αρχίζουν να τρέχουν οι διαδικασίες οι πιθανότητες να τιναχθεί η συμφωνία στον αέρα είναι υψηλές ειδικά αν ληφθεί υπό όψιν ότι υπάρχουν συμφωνίες και εντολές των εποπτικών αρχών που δεν έχουν τηρηθεί.

Νίκος Καρούτζος
nakroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης