Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Νομικό πειραματόζωο με προσφυγή για ειδικό εντολοδόχο

tags :
Creta Farms: Νομικό πειραματόζωο με προσφυγή για ειδικό εντολοδόχο
Η βέβαιη μετάθεση της διάσωσης και το ερώτημα της χρηματοδότησης
Δεδομένη είναι πλέον η μετάθεση της διαδικασίας διάσωσης της Creta Farms καθώς καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Δευτέρας 23 του μήνα θα αναβληθεί και οι τράπεζες προσανατολίζονται στη μέθοδο του ειδικού εντολοδόχου.
Η λύση αυτή φαίνεται να αποτελεί διέξοδο σε άστοχες κινήσεις που έχουν γίνει και πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν ότι οι τράπεζες διευκολύνονται να μην ψηφίσουν στη Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφύγουν νομικές εμπλοκές από προσφυγές μετόχων.
Ωστόσο η διαδικασία του ειδικού εντολοδόχου είναι ουσιαστικά πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα καθώς μέχρι σήμερα μόνο μια υπόθεση έχει εκδικαστεί και σε αυτή δεν έχει εκδοθεί απόφαση.
Για το διορισμό ειδικού εντολοδόχου γίνεται προσφυγή σε δικαστήριο από τους πιστωτές. Οι πιστωτές ζητούν από το δικαστήριο να ορίσει τον ετνολοδόχο ο οποίος θα έχει ως μόνη υποχρέωση να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση και να ψηφίσει για λογαριασμό όλων των μετόχων μετά από δικαστική εντολή τη συμφωνία εξυγίανσης της εταιρίας.
Εφ όσον δεν υπάρξουν νέες ανατροπές η διαδικασία θα τρέξει εντός Ιανουαρίου αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως η διαδικασία πηγαίνει αρκετά πίσω με το μείζον ερώτημα ποιος θα χρηματοδοτεί τη λειτουργία της εταιρίας μέχρι την ολοκλήρωση των κινήσεων να κυριαρχεί δεδομένου ότι στο τέλος του μήνα θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορεί να καταβληθεί κανονικά η μισθοδοσία.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης