Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Η ανύπαρκτη διοίκηση της Creta Farms και η απόλυση συζύγου μάρτυρα στο forensic της Deloitte

tags :
Αποκάλυψη: Η ανύπαρκτη διοίκηση της Creta Farms και η απόλυση συζύγου μάρτυρα στο forensic της Deloitte
Η αλλαγή οργανογράμματος στα κρυφά και τα περίεργα φαινόμενα με το CFO
Την ώρα που υποτίθεται ότι η Creta Farms έχει προσωρινή διοίκηση, CRO (ΕΥ-Χουρδάκης) και CFO ( PwC) συμβαίνουν φαινόμενα που αν τι άλλο παραπέμπουν σε αόρατη διοίκηση και σκανδαλώδεις πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο ή για την ακρίβεια θυμίζουν σκηνές από την ταινία ο Νονός.
Ειδικότερα την περασμένη εβδομάδα απολύθηκε από την Creta Farms μια χαμηλόβαθμη υπάλληλος των 790 ευρώ που ήταν γραμματέας στο συνεργείο της εταιρίας στο Ρέθυμνο. Αυτό ίσως να μην είχε ενδιαφέρον αν

Πρώτον: Η εν λόγω γραμματέας δεν ήταν σύζυγος πρώην στελέχους της Creta Farms
Δεύτερον: Το πρώην στέλεχος την προηγούμενη της απόλυσης της συζύγου του δεν είχε καταθέσει στοιχεία φωτιά στο forensic που πραγματοποιεί η Deolitte για λογαριασμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Creta Farms
Τρίτον: Στο έγγραφο της καταγγελίας σύμβασης δεν εμφανιζόταν ως νόμιμος εκπρόσωπος ο κ. Εμ. Δομαζάκις (στο έγγραφο αναφέρεται ως Εμμ. Δομαζάκης - βλέπε φωτό)
Image
Ουσιαστικά δηλαδή έχουμε το φαινόμενο να έχει διοριστεί διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία ο κ. Τσίρμπας αλλά σε απόλυση υπαλλήλου να εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος ο κ. Εμ Δομαζάκης.
Το γεγονός αυτό αποδέχεται ο CRO και ο CFO της εταιρίας καθώς η αποζημίωση της υπαλλήλου καταβλήθηκε κανονικά.
Αυτά ίσως είναι ελάσσονα ζητήματα καθώς εμμέσως τίθεται ερώτημα απειλής κατά υπαλλήλων της εταιρίας που πρόκειται να καταθέσουν στο forensic της Creta Farm καθώς απολύεται υπάλληλος που έχει συγγενική σχέση με άνθρωπο που κατέθεσε την προηγούμενη στη Deloitte γεγονός που πέραν των άλλων εγείρει θέμα και ποινικών ευθυνών και παραπέμπει σε πρακτικές που θυμίζουν … Σικελία.  
Επισημαίνεται δε ότι μέχρι σήμερα έχει καταβληθεί μόλις το 25% της αμοιβής της Deloitte ενώ τη ίδια στιγμή έχουν γίνει πληρωμές σε προς τρίτους οι οποίες δεν ήταν επείγουσες υπό τις ευλογίες των CRO-CFO.
Για τα παραπάνω πάντως φαίνεται να είναι ενήμερος ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης και αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδρασή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν αυτών συμβαίνουν και άλλα παράδοξα φαινόμενα ενώ υποτίθεται ότι έχουν διοριστεί CRO και CFO όπως για παράδειγμα η αλλαγή οργανογράμματος της εταιρίας όπου ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες φύτρωσε θέση Γενικού Διευθυντή που ουδέποτε υπήρχε.
Ποιος άραγε και πότε έκανε μια τέτοια αλλαγή και πότε αυτή ανακοινώθηκε στο ΧΑ δεδομένου ότι η εταιρία είναι εισηγμένη, ακόμα τουλάχιστον;
Αυτό ίσως δεν το μόνο καθώς η PwC έχει ανακοινωθεί από τον Ιούνιο ότι έχει τη θέση του CFO στην εταιρία αλλά εσχάτως εμφανίζεται να είναι και να μην είναι CFO αλλά να έχει μια άλλου είδους θέση ενώ ακόμα και στο MOU τραπεζών και μετόχων της Creta πιστοποιείται ότι είναι ο CFO.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης