Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παγωτά Δωδώνη: Συζητήσεις για κούρεμα και στο βάθος επενδυτής

tags :
Παγωτά Δωδώνη: Συζητήσεις για κούρεμα και στο βάθος επενδυτής
Τι αναφέρει η εταιρεία στην ετήσια έκθεση των οικονομικών αποτελεσμάτων της
Στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για haircut του δανεισμού της, έχει κολλήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου η πώληση της Παγωτά Δωδώνη, που ανήκει στο επενδυτικό κεφάλαιο Stage Capital, το οποίο συνδέεται με συμφέροντα των Deutsche Bank και Goldman Sachs.
Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ετήσια έκθεση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ανεξάρτητου ελέγχου του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας που είχε ως στόχο τον υπολογισμό του βιώσιμου επιπέδου τραπεζικού χρέους της εταιρείας - συνεχίζονται οι προσπάθειες από τις πιστώτριες τράπεζες ώστε να συμφωνηθεί ένας αποδεκτό τίμημα και να μεταβιβαστεί η εταιρεία απαλλαγμένη από τον υπέρμετρο δανεισμό της.
Το 2018 η Παγωτά Δωδώνη εμφάνισε συνολικές πωλήσεις 8,9 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 6,8% σε σχέση με το 2017. Τα ενοποιημένα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 510 χιλ. ευρώ, καταγράφοντας υποχώρηση 38% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.
Οι ενοποιημένες ζημιές μετά φόρων διευρύνθηκαν την περσινή χρονιά στα 2,9 εκατ. ευρώ έναντι 2,2 εκατ. ευρώ το 2017. Σημειώνεται ότι η Παγωτά Δωδώνη συμμετέχει με ποσοστό 30% στην Chillbox, ενώ η Θεικό Παγωτό αποτελεί 100% θυγατρική της.
Όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, «η μείωση κατά 6,8% του τζίρου αποδίδεται κυρίως στη μείωση των πωλήσεων των παρεχόμενων υπηρεσιών (entry fees) και λιγότερο στην υποχώρηση των πωλήσεων προϊόντων», προσθέτοντας ότι «μείωση μικρότερη του 5% καταγράφηκε στα έσοδα προς τα καταστήματα franchise που λειτουργούν κάτω από τα εμπορικά σήματα Chillbox και Δωδώνη σε συγκρίσιμη βάση».
Οι σωρευμένες ζημιές για τον όμιλος αγγίζουν τα 21 εκατ. ευρώ, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων είναι αρνητικό ίσο με 12,446 εκατ. ευρώ, και ο συνολικός δανεισμός έχει ξεπεράσει τα 32,29 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για την απόκτηση της Παγωτά Δωδώνη έχει εκδηλώσει το σχήμα των ελληνικών εταιρειών Γιώτης – Γρηγόρης και η Switz Group του Ινδού επιχειρηματίας Taizoon Khorakiwala.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης