Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Alpha Trust: Θετικά τα αποτελέσματα το 2019, εάν διατηρηθεί η τρέχουσα τάση στις αγορές

tags :
Alpha Trust: Θετικά τα αποτελέσματα το 2019, εάν διατηρηθεί η τρέχουσα τάση στις αγορές
Θετικά αποτελέσματα αναμένει για το 2019 η Alpha Trust, εφόσον διατηρηθεί η τρέχουσα ανοδική τάση στις αγορές και στο δεύτερο μισό του έτους
Θετικά αναμένει η Alpha Trust να είναι τα αποτελέσματα του 2019 εφόσον διατηρηθεί η τρέχουσα ανοδική τάση στις αγορές και στο δεύτερο μισό του έτους, όπως εκτίμησε η διοίκηση της εταιρείας, πραγματοποιώντας σήμερα (7/6/2019) την ετήσια ενημέρωση αναλυτών, μέσω της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση παρουσίασε τη διεθνή εικόνα για τον κλάδο της διαχείρισης κεφαλαίων, καθώς και τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά.
Παρότι το 2018 υπήρξε δύσκολη χρονιά με ιδιαίτερα νευρικές αγορές σε αβέβαιο πολιτικό και οικονομικό τοπίο, ο κλάδος επέδειξε αντοχές και οι ροές κεφαλαίων υπήρξαν θετικές.
Αντιθέτως οι αποτιμήσεις των εταιρειών μειώθηκαν δυσανάλογα με τους δείκτες, που ωστόσο οδήγησαν σε ρεκόρ συγχωνεύσεων και εξαγορών.
Η Alpha Trust βελτίωσε οριακά το μερίδιο αγοράς της, όμως εξαιτίας της κακής συγκυρίας είδε μείωση στα κέρδη, ενώ οι αριθμοδείκτες παρέμειναν υγιείς (μηδενικός δανεισμός, περιθώριο μεικτού κέρδους 60,65 %, περιθώριο EBITDA 21,26 %).
To τρέχον έτος οι αγορές ξεκίνησαν με έντονη άνοδο, με την Ελλάδα να είναι πρώτη σε απόδοση παγκοσμίως.
Εφόσον διατηρηθεί η τάση και το δεύτερο μισό του έτους, τα αποτελέσματα αναμένονται θετικά, καθώς η Alpha Trust επηρεάζεται σε σημαντικό ποσοστό από την πορεία των ελληνικών αξιών.
Η μετοχή κατά το 2018 παρουσίασε άνοδο 32,87 %, ενώ ο Γενικός Δείκτης ΧΑΑ υποχώρησε κατά 23,56 %.
Η εμπορευσιμότητα της μετοχής εξακολουθεί ισχνή, γεγονός που προβληματίζει την διοίκηση.
Οι μέτοχοι της Alpha Trust, από την εισαγωγή της εταιρείας στην ΕΝΑ το 2008 έχουν απολάβει διανομές μερισμάτων και κεφαλαίου ύψους € 12,1 εκατ., ήτοι ποσού περίπου ίσο με την τρέχουσα κεφαλοποίηση της εταιρείας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης