Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αλουμύλ: Αναδιάρθρωση δανείων με τον Γ. Μυλωνά στο τιμόνι

Αλουμύλ: Αναδιάρθρωση δανείων με τον Γ. Μυλωνά στο τιμόνι
Γιατί οι τράπεζες προκρίνουν την πρόταση του βασικού μετόχου της Αλουμύλ. Οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις με εταιρείες που ελέγχονται πλειοψηφικά από την οικογένεια Μυλωνά
Σε ευρεία αναδιάρθρωση ( λειτουργική και δανείων), χωρίς αλλαγές στο μετοχικό status quo, θα προχωρήσει, όπως όλα δείχνουν ο όμιλος Αλουμύλ καθώς οι πιστώτριες τράπεζες θεωρούν καλύτερη βάση συζήτησης την πρόταση που τους κατέθεσε ο βασικός μέτοχος και ισχυρός άνδρας του ομίλου, Γ. Μυλωνάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση Μυλωνά στις τράπεζες προβλέπει την εισφορά στην Αλουμύλ προσωπικών του εταιρειών, που καθετοποιούν τον όμιλο ( π. χ χυτήριο), στις οποίες η εισηγμένη μητρική διατηρεί μειοψηφικά ποσοστά.
Με την εισφορά τους, τα ενοποιημένα  κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ( EBITDA) της Αλουμύλ θα ενισχυθούν, με αποτέλεσμα να ξαναγίνει αξιόχρεη.
Ταυτόχρονα, προτείνεται αναδιάρθρωση χρέους, με επιμήκυνση δανείων και μείωση επιτοκίου, χωρίς να ζητείται μερική διαγραφή οφειλών.
Οι πιστώτριες τράπεζες θεωρούν ότι η πρόταση Μυλωνά εξασφαλίζει καλύτερες προυποθέσεις για τον όμιλο.
Η περαιτέρω καθετοποίησή του, με την εισφορά εταιρειών, που ιδρύθηκαν ως προσωπικές, για να κάνουν χρήση των ωφελημάτων του Αναπτυξιακού νόμου και το λειτουργικό συμμάζεμα θα οδηγήσει, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, σε σημαντική βελτίωση τα EBITDA.
Ο όμιλος έκλεισε τη χρήση 2018 με πωλήσεις 257,5 εκατ. ευρώ και EBITDA 16,3 εκατ. ευρώ.
Αν δεν συνυπολογιστούν προβλέψεις απομείωσης, που έλαβε η μητρική για απαιτήσεις από θυγατρικές ή συνδεόμενες εταιρείες, τα EBITDA άγγιξαν τα 20 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας σημαντική βελτίωση, σε σχέση με τα προσαρμοσμένα του 2017.  
Σημειώνεται ότι λίγο πριν το Πάσχα ολοκληρώθηκε η μελέτη λειτουργικής αναδιάρθρωσης και αναδιάρθρωσης χρέους, που εκπόνησε η Alvarez and Marsal, κατόπιν πολύμηνου και εξαντλητικού ελέγχου.
Το σημαντικό για τους επενδυτές είναι ότι από τον εκτεταμένο έλεγχο δεν προέκυψαν σοβαρά ευρήματα, ενώ οι πιστώτριες τράπεζες της Αλουμύλ έχουν, πλέον, στα χέρια τους έναν οδηγό για τις ενέργειες περαιτέρω λειτουργικού νοικοκυρέματος και αναδιάρθρωσης χρέους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης