Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος από τους αδελφούς Αγγελόπουλους: Απολύτως ανακριβές και συκοφαντικό

Κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος από τους αδελφούς Αγγελόπουλους: Απολύτως ανακριβές και συκοφαντικό
Για δημοσίευμα, «το οποίο περιείχε εξόχως συκοφαντικούς ισχυρισμούς» κάνουν λόγο οι κ.κ. Αγγελόπουλοι
Για συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» του προηγούμενου Σαββάτου (1/12/2018) κάνουν λόγο οι Παναγιώτης και Γεώργιος Αγγελόπουλος.
Όπως αναφέρουν, πρόκειται για δημοσίευμα, «το οποίο περιείχε εξόχως συκοφαντικούς ισχυρισμούς» σε βάρος τους, καθώς και απολύτως ανακριβείς και παραπλανητικές αναφορές στην εκκρεμή ενώπιον της Δικαιοσύνης οικογενειακή τους υπόθεση.
Σημειώνουν δε, πως από την Τετάρτη (5/12/2018) με  εξώδικη επιστολή τους ζήτησαν την αποκατάσταση της αλήθειας και τη δημοσίευση των θέσεών τους, «προκειμένου να αρθούν οι αναληθείς ισχυρισμοί» σε βάρος τους.
«Όπως διαπιστώσαμε η εφημερίδα επέλεξε να μην δημοσιεύσει τις θέσεις μας, αποκαλύπτοντας τα πραγματικά κίνητρα της.
Προφανώς, οι εκδότες της εν λόγω εφημερίδας επιθυμούν συνειδητά την κατάταξή τους στους συκοφάντες του κοινού ποινικού δικαίου» τονίζουν οι κ.κ. Αγγελόπουλοι.
Στη συνέχεια παραθέτουν την επιστολή τους στην εφημερίδα, που όπως επισημαίνουν, δεν δημοσιεύθηκε.

Η επιστολή:

«Κύριοι,
ΘΕΜΑ: Το από 1.12.2018 δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ με τίτλο «Η επιστολή που αλλάζει τα δεδομένα»
Στις 1.12.2018 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ δημοσίευμα του δεύτερου από εσάς δημοσιογράφου Γιώργου Νόκου υπό τον τίτλο «Η επιστολή που αλλάζει τα δεδομένα», το οποίο εμπεριέχει προδήλως συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος μας, αναπαράγει δε με εξόχως μονομερή και ανακριβή τρόπο τις εσφαλμένες θέσεις του περιβάλλοντος του πατέρα μας στο πλαίσιο της εκκρεμούς δίκης για τη θέση του τελευταίου σε δικαστική συμπαράσταση.
Είμαστε υποχρεωμένοι, ακολούθως, να επισημάνουμε τουλάχιστον τα ακόλουθα:
1. Η αναφορά του ως άνω δημοσιεύματος στην ψυχοδιανοητική κατάσταση του πατέρα μας και συγκεκριμένα στα σημεία όπου γίνεται λόγος για την υποτιθέμενη «δυσαρθρία» αυτού, ήτοι μίας τάχα «κινητικής διαταραχής, που δυσχέραινε τη δυνατότητα επικοινωνίας του με τον περίγυρό του», είναι απολύτως εσφαλμένη και δόλια, καθώς αποκρύπτει την πραγματικότητα για τη σοβαρή πάθηση του πατέρα μας και επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και αξιολογήσεις που υπερβαίνουν ακόμη και αυτές των επί πληρωμή γνωματεύσεων που έχουν συνταχθεί από την πλευρά του πατέρα μας.
2. Επισημαίνουμε ότι σε αντίθεση με όσα αναληθή διαλαμβάνονται στο δημοσίευμα, η αίτησή μας για τη θέση του πατέρα μας σε δικαστική συμπαράσταση στηρίζεται στη διαπιστωμένη από την επί σειρά ετών θεράπουσα νευρολόγο του πατέρα μας βαρύτατη ψυχοδιανοητική έκπτωσή του, η οποία επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από πλειάδα διαπρεπών ιατρών και καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι έλαβαν υπόψη τους μεταξύ άλλων τόσο το (δραματικό) υλικό της βιντεοσκοπημένης εξέτασης του πατέρα μας, όσο και τα αποτελέσματα σειράς εξετάσεών του.
3. Σκοπίμως παραπλανητική είναι και η αναφορά σε δήθεν «πραγματογνωμοσύνη από εννέα καθηγητές», όταν η μοναδική πραγματογνωμοσύνη που έχει λάβει χώρα μέχρι σήμερα και η διεξαγωγή της οποίας πρόσβαλε βάναυσα κάθε έννοια επιστημονικής δεοντολογίας, διεξήχθη από ένα μόνο άτομο.
Μάλιστα, ο εν λόγω πραγματογνώμονας δεν δίστασε να προβεί στη σύνταξη της πραγματογνωμοσύνης του, παρά το γεγονός ότι είχαμε ήδη υποβάλει την από 20 Ιουλίου 2018 αίτηση εξαίρεσης σε βάρος του.
Οι ιδιωτικές γνωματεύσεις δε που ελήφθησαν μετά την υποβολή της αίτησης για τη θέση του πατέρα μας υπό δικαστική συμπαράσταση, συμπεριλαμβανομένης αυτής του γνωστού και μη εξαιρετέου Αθ. Δουζένη, συντάχθηκαν κατά παραγγελία και επί πληρωμή του περιβάλλοντος του πατέρα μας και στερούνται προφανώς αξιοπιστίας.
4. Απολύτως συκοφαντική και τιμωρητέα είναι η αναφορά στα αίτια της διαμάχης με τον πατέρα μας και, συγκεκριμένα, στο ότι δήθεν «όλα ξεκίνησαν παραμονές Χριστουγέννων του 2015, όταν ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έστειλαν επιστολή με παραλήπτη τον πατέρα τους» με περιεχόμενο μία δήθεν «ρευστοποίηση του νόμιμου μεριδίου τους στην οικογενειακή περιουσία».
Πρόκειται για αήθη και γκεμπελικής εμπνεύσεως απόπειρα να δημιουργηθούν παραπλανητικές εντυπώσεις σε βάρος μας, καθώς μας παρουσιάζει αναληθώς ως άπληστα τέκνα που διεκδικούμε με αθέμιτα μέσα τεράστια χρηματικά ποσά.
Η μόνη αλήθεια, που στηρίζεται σε γεγονότα και όχι μυθοπλασίες, είναι ότι ο αγώνας που δίνουμε για τον πατέρα μας αφορά πρωτίστως την προστασία των συμφερόντων του που πλήττονται από τους επιτήδειους που τον έχουν κυκλώσει τα τελευταία χρόνια.
5. Χωρίς υπεκφυγές και για όποιον ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί την αλήθεια, επισημαίνουμε ότι ήδη τον Οκτώβριο του 2015 δόθηκε παράνομα στη δεύτερη σύζυγο του πατέρα μας Ευανθία Παπαγιαννοπούλου εξουσία κίνησης λογαριασμού ναυτιλιακής εταιρείας μας με τεράστια χρηματικά ποσά, με την ταυτόχρονη αφαίρεση του δικούς μας νόμιμου δικαιώματος κίνησης του ίδιου λογαριασμού…
6. Το ίδιο αναληθής και με προφανή προέλευση είναι η αναφορά σε τάχα «πρόθεση» του πατέρα μας για «ήπια νομική διευθέτηση του ζητήματος», όταν έχουν υποβληθεί σε βάρος μας μέχρι σήμερα σειρά ανυπόστατων αγωγών και μηνύσεων, οι οποίες μάλιστα εκδικάζονται χωρίς μάρτυρες και έγγραφα από την πλευρά του..
7. Στη σωρεία των παραπάνω ψευδών, πρέπει να προστεθεί και η αναφορά στην υποτιθέμενη χρηματοδότηση της Χαλυβουργικής από τον πατέρα μας με το ποσό των «300 εκ. ευρώ» μεταξύ 2002 και 2014, όταν η τραγική πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η ιστορική βιομηχανία της χώρας είναι ότι αυτή έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της από το βασικό της μέτοχο, εδώ και καιρό, την τελευταία δε σημαντική ενίσχυση, την έχει λάβει από εμάς τους ίδιους, αν και δεν είχαμε σχετική υποχρέωση.
8. Ενόψει των παραπάνω, είναι σαφές ότι οφείλετε να αποκαταστήσετε την αλήθεια και να διαψεύσετε τους συκοφαντικούς αυτούς ισχυρισμούς στο επόμενο φύλλο σας δημοσιεύοντας την παρούσα στην ίδια θέση με το επίμαχο δημοσίευμα, δηλώνοντας ότι το τελευταίο οφειλόταν σε ανακριβείς πληροφορίες που δεν διασταυρώθηκαν προηγουμένως και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Για τους λόγους αυτούς, και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας, σας καλούμε να ανακαλέσετε τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του από 1.12.2018 δημοσιεύματός σας και να προβείτε σε δημοσίευση της παρούσας εξωδίκου, καθώς και προσήκουσας επανόρθωσης και διάψευσης των συκοφαντικών ισχυρισμών σε βάρος μας, σε κεντρική θέση του αμέσως επόμενου φύλλου σας, με αναφορά του νέου αποκαταστατικού δημοσιεύματος στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας σας.»

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης