Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χαλυβουργική: Εμπλοκή στη διαμάχη - Ο γιατρός που γνωμοδοτεί για τον πατέρα Αγγελόπουλο, γνωμάτευσε και για τον Αρ. Φλώρο (Εnerga)

Χαλυβουργική: Εμπλοκή στη διαμάχη - Ο γιατρός που γνωμοδοτεί για τον πατέρα Αγγελόπουλο, γνωμάτευσε και για τον Αρ. Φλώρο (Εnerga)
Η μία αίτηση εξαίρεσης στρέφεται κατά του πραγματογνώμονα Καθηγητή Σκαρμέα ο οποίος απεφάνθη πως ο Κ. Αγγελόπουλος «είναι μια χαρά», κατηγορώντας τον για μεροληψία αλλά  κατά του καθηγητή Αθανασίου Δουζένη ο οποίος ήταν αυτός που γνωμοδότησε και για την ψυχική υγεία (κατάθλιψη) του Αριστείδη Φλώρου,
Νέες εξελίξεις έχουν προκύψει στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της οιγένειας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου που αφορά τον έλεγχο της Χαλυβουργικής.
Η καθυστέρηση της απόφασης (αναμενόταν στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου) για το ποιος θα πάρει τον έλεγχο της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας, ο πατέρας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ή οι γιοί του Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος,οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες στις δύο αιτήσεις εξαίρεσης που έχουν καταθέσει οι τελευταίοι.  
Η μία αίτηση εξαίρεσης στρέφεται κατά του πραγματογνώμονα Καθηγητή Σκαρμέα ο οποίος απεφάνθη πως ο Κ. Αγγελόπουλος «είναι μια χαρά», κατηγορώντας τον για μεροληψία αλλά  κατά του καθηγητή Αθανασίου Δουζένη ο οποίος ήταν αυτός που γνωμοδότησε και για την ψυχική υγεία (κατάθλιψη) του Αριστείδη Φλώρου, εμπλεκομένου στο σκάνδαλο της ENERGA HELLAS POWER.
Να σημειωθεί ότι η γνωμάτευση του κ. Δουζένη είχε καταλυτικό ρόλο στην κρίση της τριμελούς υγειονομικής επιτροπής Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) αναφορικά με την αναπηρία του 39χρονου Αρ. Φλώρου. Ο κ. Δουζένης βεβαίωσε ότι ο Αριστείδης Φλώρος πάσχει από υποτροπιάζουσα κατάθλιψη, πάθηση για την οποία η επιτροπή του έδωσε τον περασμένο Ιούνιο ποσοστό αναπηρίας 35%.
Για τον λόγο αυτό οι υιοί Αγγελόπουλοι έχουν ζητήσει να εξαιρεθεί από την υπόθεση ο κ. Αθανάσιος Δουζένης, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη αν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα των δύο αιτήσεων εξαίρεσης.
Να σημειωθεί ότι η ενδοοικογενειακή κόντρα που έχει ξεσπάσει στην εφοπλιστική οικογένεια, έχει οδηγηθεί από τον περασμένο Μάρτιο στις δικαστικές αίθουσες.
Τα δύο παιδιά του Κ. Αγγελόπουλου, Παναγιώτης και Γιώργος έχουν υποβάλλει αίτημα «δικαστικής συμπαράστασης» κατά του πατέρα τους.
Σε πρ΄σφατη πάντως ανακοίνωση ο πατέρας τονίζει ότι είναι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της βιομηχανίας και η διαχείριση της από τον ίδιο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Αγγελόπουλος «είμαι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της εταιρείας, έχοντας εισφέρει από την ατομική μου περιουσία ποσό περί τα εκατόν ογδόντα εκατομμύρια (180.000.000) ευρώ, για την επιβίωσή της, μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχει σαν αποτέλεσμα την διακοπή της παραγωγής της.
Ουδεμία διαμάχη υφίσταται αναφορικά με τη διαχείριση της εταιρείας, όπως δυστυχώς παραπλανητικά μεταφέρθηκε στον αρμόδιο Υπουργό.
Η διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας παραμένει αμετάβλητη επί μακρά σειρά ετών και δεν υφίσταται δικαστική αμφισβήτησή της».
Από την άλλη πλευρά τα παιδιά του Γεώργιος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, απάντησαν στις επικρίσεις του πατέρα τους, τονίζοντας ότι είναι ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλείψει την εταιρεία στην τύχη της, ενώ μόλις πρόσφατα τον έβαζαν να υπογράφει επιστολές, στις οποίες ανακοίνωνε το τέλος μίας από τις πλέον ιστορικές βιομηχανίες της χώρας.
Τέλος οι ίδιοι χαρακτήρισαν απαράδεκτο την αποσιώπηση του γεγονότος πως αυτοί που έχουν καταβάλει σημαντικότατα κεφάλαια τα τελευταία χρόνια, χωρίς να κατέχουμε μετοχές, προκειμένου να παραμείνει η Χαλυβουργική όρθια.
Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της οικογένειας για την Χαλυβουργική είναι σφοδρή και η μάχη που θα δοθεί μεγάλη.
Γιατί η Χαλυβουργική, πέρα από τις ζημιές που παρουσιάζει και τις οφειλές τις οποίες έχει (αγγίζουν τα 400 εκατ ευρώ), θεωρείται φιλέτο.
Εκτός από ιδιόκτητο λιμάνι, της έχει δοθεί με απόφαση του ΣτΕ το 2014, άδεια δεύτερου λιμανιού, άδεια για 20.000τμ κλειστές αποθήκες, η δυνατότητα κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 880 MW καθώς και η πολεοδόμηση 6 τετρ.χιλιομετρων οικοπέδου, ενώ διαθέτει και εργοστάσιο σύγχρονης τεχνολογίας του 2009.
Για το λόγο αυτό όπως υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς η Χαλυβουργική, παρά τα όσα έχουν ακουστεί δεν πρόκειται να κλέισει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης