Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μέσα στο 2019 η εργασίες ανακαίνισης του HIlton - Καθυστερήσεις στις οικοδομικές άδειες

tags :
Μέσα στο 2019 η εργασίες ανακαίνισης του HIlton - Καθυστερήσεις στις οικοδομικές άδειες
Οι νέοι ιδιοκτήτες του Hilton σχεδιάζουν τη κατασκευή και μακροχρόνια μίσθωση πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών που θα εξυπηρετούνται από το ξενοδοχείο
Μέσα στο 2019 θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του ξενοδοχείου Hilton που στα τέλη του 2016 πέρασε στα χέρια του Ομίλου Κωνσταντακόπουλου και της τουρκικής Dogus.
Τα έργα θα είναι συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ ενώ η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών σχετίζεται σύμφωνα με πληροφορίες στην καθυστέρηση έκδοσης των απαραίτητων αδειών, λόγω της έκτασης των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.
Απόφαση των ιδιοκτητών είναι το ξενοδοχείο να συνεχίσει τη λειτουργία του καθ’όλη τη διάρκεια των εργασιών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το 2021.
Ειδικότερα οι νέοι ιδιοκτήτες του Hilton σχεδιάζουν τη κατασκευή και μακροχρόνια μίσθωση πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών που θα εξυπηρετούνται από το ξενοδοχείο και θα προορίζονται για υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκέπτες της χώρας.
Σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν οι νέοι ιδιοκτήτες για το εμβληματικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας οι πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες που θα εξυπηρετούνται από το ξενοδοχείο θα προορίζονται για υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκέπτες της χώρας. Παράλληλα, στο ξενοδοχείο θα δημιουργηθούν χώροι ψυχαγωγίας και πολιτισμού, χώροι εστίασης με υψηλής ποιότητας γαστρονομικές εμπειρίες και άλλα εμπορικά καταστήματα.
Με την αλλαγή χρήσης του ξενοδοχείου και την πώληση δωματίων της μονάδας ως κατοικίες στην ουσία εισάγεται στην ξενοδοχειακή αγορά της Ελλάδας ένα νέο τουριστικό προϊόν το οποίο είναι βασισμένο στα πρότυπα του εξωτερικού.
Σημειώνεται ότι το Ηilton απέκτησε η Home Holdings S.A. στην οποία ανήκει στην εταιρεία ΤΕΜΕΣ Α.Ε. ιδιοκτήτρια της Costa Navarino και στη D-Marine Investments Holding BV η οποία ελέγχεται από τον τουρκικό όμιλο Dogus. Η D-Marine συμμετέχει, επίσης, στην Ελλάδα με ποσοστό 100% στην εταιρεία Dogus Hellas S.A. με 99%, στις G Medmarinas Management, Lefkas Marina S.A. και Gouvia Marina S.A. και με 74,3% στη Zea Marinas S.A.
Να σημειωθεί ότι για το 2017 η πληρότητα δωματίων του Hilton αυξήθηκε κατά 4,5% το 2017 , ενώ συγχρόνως αύξηση κατέγραψε σ’ ετήσια βάση και η μέση τιμή δωματίων κατά 5,84%. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 32,2 εκατ. ευρώ έναντι 29 εκατ. ευρώ το 2016, καταγράφοντας αύξηση 11,03 % έναντι του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης