Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επενδύσεις ύψους 1,3 δισ ευρώ έχει κάνει η Lidl Hellas σε διάστημα 20 ετών

tags :
Επενδύσεις  ύψους 1,3 δισ  ευρώ  έχει κάνει η  Lidl Hellas σε διάστημα 20 ετών
Τα σχέδια της εταιρείας Lidl Hellas και η έννοια του Discount
Νέες επενδύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Lidl Hellas μέσα στο 2019 ενώ τη φετινή χρονιά  θα υλοποιηθεί αντίστοιχο πρόγραμμα ύψους 85 εκατ. ευρώ το οποίο ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο του2019 μαζί με την ετήσια οικονομική χρήση της εταιρείας  
Στη φετινή χρονιά  θα προστεθούν άλλα δύο καταστήματα το είναι  θα γίνει στη Λάρισα και το άλλο στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.
Ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων της εκπτωτικής αλυσίδας ανέρχεται σήμερα σε 221 και με  ην προσθήκη  δύο νέων καταστημάτων θα ανέλθει στα 223.
Η διοίκηση της Lidl σχεδιάζει τη δημιουργία δύο νέων καταστημάτων ανεβάζοντας το αριθμό  των καταστημάτων στα 225 στα τέλη του 2019.
Ο πρόεδρος της Lild Hellas κ. Ιάκωβος Ανδρεανίδης στ περιθώριο της εκδήλωσης για τα 20 χρόνια παρουσίας της αλυσίδας στη χώρα μας είπε ότι η παρουσία της Σκλαβενίτης στη Βόρεια Ελλάδα δεν είχε επίπτωση στα μεγέθη της εταιρείας και δήλωσε ότι φετινή χρήση θα κλείσει με θετικό πρόσημο σε σχέση με πέρυσι  
Η  Lidl  Hellas σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη γιόρτασε τα 20 χρόνια παρουσία της στην Ελλάδα ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα το Ιούνιο του 1999 ενώ  η προετοιμασία για την είσοδο της εκπτωτικής αλυσίδας είχε αρχίσει από το 1996.
Το διάστημα 1999-2018 η Lidl Hellas πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 1,3 δις ευρώ.  
Το 1999 οι συνολικές θέσεις απασχόλησης άμεσες και έμμεσες ήταν  1.734 και στα τέλη του 2017 οι  συνολικές θέσεις απασχόλησης έφθασαν τις 17.953. Από αυτές οι 5.466 είναι άμεσες.
Οι 7.076 είναι έμμεσες στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι 5.411 είναι επαγόμενες  μέσω της ζήτησης που δημιουργεί στην ευρύτερη οικονομία.  
Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας από κάθε άμεση θέση εργασίας μας υποστηρίζονται 2,3 επιπλέον θέσεις εργασίας στην Ελληνική Οικονομία.
Μέσα σε 20 χρόνια η συνολική συνεισφορά της Lidl στο ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε από 59 εκατομμύρια ευρώ στα 679 εκατομμύρια ευρώ το 2017.
Μια αύξηση κατά 1060%, που αντιστοιχεί στο 0,38% του ΑΕΠ.
Η συνολική της συνεισφορά σε φορολογικά έσοδα έφτασε τα 264 εκατομμύρια ευρώ.Μια αύξηση κατά 946% από το 1ο έτος λειτουργίας μας, που αντιστοιχεί στο 0,36% των φορολογικών εσόδων του κράτους.  
Ο πρόεδρος της Lidl κ. Ιάκωβος Ανδρεανίδης  ανακοίνωσε ότι  μέχρι το 2020 η  αλυσίδα  θα αριθμεί 264 καταστήματα και ο αριθμός των εργαζομένων θα ξεπεράσει τους 6000.
Ο κ. Ιάκωβος  Ανδρεανίδης επανέλαβε αρκετές φορές στην ομιλία τους ότι «Όποιος σταματήσει να γίνεται καλύτερος παύει να είναι καλός.»
Προανήγγειλε ότι θα προστεθούν νέοι κωδικοί προϊόντων και τους προσδιόρισε σε 450 εκ των οποίων το 30% θα είναι προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.  
Ο κ. Ανδρεανίδης στην ομιλία υποστήριξε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε προϊόντα ποιότητας σε χαμηλές τιμές λέγοντας ότι είμαστε μία εκπτωτική αλυσίδα που δεν μπορούν να μας αντιγράψουν και  ευχαρίστησε τους εγχώριους παραγωγούς για τη συνεργασία  τους βάζοντας στα ράφια της αλυσίδας ελληνικά προϊόντα Καταφέραμε όπως είπε χαρακτηριστικά  η έννοια του Discount να μιλάει ελληνικά. Στα γενέθλια της Lidl παραβρέθηκαν  βουλευτές των κομμάτων από τη Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι.  
Στην εκδήλωση το  παρόν έδωσε και ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Πορτοκάλογλου.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης