Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πήρε έγκριση από το Δήμο το ειδικό χωροταξικό σχέδιο του ακινήτου της ΕΚΤΕΡ στην Πάρο

tags :
Πήρε έγκριση από το Δήμο το ειδικό χωροταξικό σχέδιο του ακινήτου της ΕΚΤΕΡ στην Πάρο
Ένα ακόμη βήμα προς την αξιοποίηση του οικοπέδου – Πρόκειται για 322 στρέμματα στην Νάουσα Πάρου
Έγινε ένα ακόμη βήμα για την αξιοποίηση του οικοπέδου που κατέχει η ΕΚΤΕΡ στην Πάρο, συνολικής έκτασης 322 στρεμμάτων.
Πιο συγκεκριμένα η Δημοτική Κοινότητα Νάουσας προτείνει στον Δήμο Πάρου την έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου περιοχής ιδιοκτησίας της ΕΚΤΕΡ στη δημοτική κοινότητα της Νάουσας, με την προϋπόθεση όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο να μη θέσει κανένα ζήτημα με τις γειτονικές της εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.
Μετά τη θετική πρόταση από τη δημοτική κοινότητα ο δήμος έλαβε απόφαση και γνωμοδοτεί θετικά στην πρόταση περί ειδικού χωροταξικού σχεδιασμού (αρ.απόφασης 373/2018).
Στελέχη της αγοράς που έχουν γνώση του θέματος αναφέρουν πως ακόμα λόγω της μεγάλης ελληνικής γραφειοκρατίας πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά και δεν αποκλείουν να χρειαστεί χρόνος και περισσότερος από 1 έτος για να ξεκινήσει η επένδυση την οποία εκτιμούν στα 30 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο ολοκληρώθηκε ίσως το δυσκολότερο και πιο χρονοβόρο κομμάτι από πλευράς εγκρίσεων.
Το ερώτημα είναι αν η ΕΚΤΕΡ επιθυμεί να προχωρήσει μόνη της την επένδυση ή θα αναζητήσει «σύμμαχο».
Η αξία του οικοπέδου όπως αυτή αναγράφεται στα βιβλία της ΕΚΤΕΡ είναι 22.500 ευρώ/στρέμμα, ήτοι συνολική αξία 7,24 εκατ. ευρώ, αλλά στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως η αξία είναι μεγαλύτερη αφού οι πράξεις που γίνονται είναι πάνω από 50.000 ευρώ/στρέμμα.
Μάλιστα δεν αποκλείουν λόγω της λήψης της έγκρισης να υπάρξει αναπροσαρμογή σημαντική στην αξία του οικοπέδου, με αντίστοιχη βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων.
Πριν από λίγους μήνες είχε γίνει κάτι αντίστοιχο και στην περίπτωση του Πόρτο Καρράς, της Ολυμπιακής Τεχνικής.
Η εισηγμένη είχε στη λήξη του εξαμήνου ταμειακά διαθέσιμα 5 εκατ. ευρώ και είναι ελεύθερη από τραπεζικά βάρη.
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 20,2 εκατ. ευρώ με τις πωλήσεις να αυξάνονται στα 10,7 εκατ. ευρώ από 3,01 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στις 690 χιλ. ευρώ από ζημιές 680 χιλ. ευρώ.
Στην αποτίμηση των 11 εκατ. ευρώ επομένως έχει το 40% σε μετρητά και το οικόπεδο είναι bonus, αφού η επιχειρηματική δραστηριότητα ενισχύθηκε και δημιούργησε κέρδη για τους μετόχους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης