Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προς εξαγορά δύο μικρών αλυσίδων super markets η Μασούτης

Προς εξαγορά δύο μικρών αλυσίδων super markets η Μασούτης
Αγώνας δρόμου από Μασούτ για να καλυφθούν οι απώλειες τζίρου από την «εισβολή» Σκλαβενίτη στη Βόρεια Ελλάδα - Το προφίλ των υπό εξαγορά εταιριών
Αγώνα δρόμου πραγματοποιεί ο όμιλος Μασούτη προκειμένου να καλύψει τις απώλειες κύκλου εργασιών που προκύπτουν από την παρουσία του ομίλου Σκλαβενίτη στη Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην προσπάθεια να πιάσει το τζίρο της περυσινής χρονιάς (2017) σε ενοποιημένη βάση (αφού το 2018 έχει προστεθεί και ο τζίρος της Προμηθευτικής ύψους άνω 100 εκατ. ευρώ) διαπραγματεύεται την εξαγορά δύο μικρών αλυσίδων super markets των οποίων ο κύκλος εργασιών αθροιστικά ανέρχεται σε περίπου 25 εκατ. ευρώ.
Οι δύο αλυσίδες βρίσκονται η μια στην Αθήνα και η άλλη στη Θεσσαλονίκη και έχουν από πέντε καταστήματα σε λειτουργία η κάθε μία.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι με την αθηναϊκή αλυσίδα υπάρχει σημαντική απόσταση στο τίμημα αλλά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται  ενώ στη Θεσσαλονίκη η απόσταση από τη σύναψη συμφωνίας εξαγοράς είναι σημαντική.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 ο κύκλος εργασιών της Μασούτης διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 761 εκατ. ευρώ από 800 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.
Με την εξαγορά της Προμηθευτική η αφετηρία της εταιρίας για το 2018 είναι τα 870 εκατ. ευρώ γεγονός που σημαίνει όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές τη φετινή χρονιά το ύψος του περυσινού τζίρου χωρίς εξαγορές είναι δύσκολο να επιτευχθεί.
Αυτό αναμένεται να έχει συνέπεια και σε επίπεδο λειτουργικών ταμιακών ροών αλλά και EBITDA και καθαρού αποτελέσματος.
Επισημαίνεται ότι το 2017 οι καθαρές λειτουργικές ταμιακές ροές υποχώρησαν αισθητά στα 17,8 εκατ. ευρώ από 57 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016 και το EBITDA διαμορφώθηκε σε 48,8 εκατ. ευρώ από 59,5 εκατ. ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης